ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ! Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ! ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Από τη Γενική Απεργία της 16ης Μάρτη. (Φωτο Ε.Α.)

ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ «ΧΡΕΟΥΣ»!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΩΝ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!

Το τεράστιο κύμα εξεγερτικών απεργιών και διαδηλώσεων που ξέσπασε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ενάντια στην ακρίβεια, φτώχεια και την καταπίεση των μνημονιακών πολιτικών ΕΕ – χούντας Μητσοτάκη, δημιούργησε μεγάλη πολιτική κρίση ιδιαίτερα σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία.

Η ΕΕ μαζί με τη Βρετανία και τις ΕΠΑ στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζουν με όπλα και δισεκατομμύρια το φασιστικό στρατό της Ουκρανίας και το καθεστώς Ζελένσκι στον πόλεμο ενάντια στη Ρωσία, ενώ έχουν εξαπολύσει την πιο βάρβαρη επίθεση στην εργατική τάξη και νεολαία καταστρέφοντας τη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια.

Κατάληψη του Ρεξ από σπουδαστές δραματικών σχολών – ξεκίνησαν τις εξεγερτικές κινητοποιήσεις ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη. (Φωτο Ε.Α.)

Καθώς η εργατική τάξη σε Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία παλεύει ενάντια στα διχτατορικά σχέδια των κυβερνήσεων, έτσι και στην Ελλάδα πρέπει οι μεγάλες απεργιακές πορείες της Πρωτομαγιάς να γίνουν δυναμικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για τη συντριβή της χούντας Μητσοτάκη.

Η ΕΕ και η άρχουσα τάξη συνωμοτούν για να σχηματιστούν μετά τις εκλογές κυβερνήσεις απόλυτα υποταγμένες στα βάρβαρα Μνημόνια λιτότητας, που θα ξεκινήσουν μια χειρότερη επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία.   

Από τις πρόσφατες απεργιακές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίας στο Παρίσι για την απόσυρση του συνταξιοδοτικού νόμου Μακρόν. (Φωτο  13/4 CGT)

Δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι οι εκλογές μπορούν να δώσουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Μόνο η κλιμάκωση των εξεγερτικών καταλήψεων των σπουδαστών, της οργής για το έγκλημα των Τεμπών, των δυο τεράστιων γενικών απεργιών εκατοντάδων χιλιάδων στους δρόμους, των φοιτητικών κινητοποιήσεων και των απεργιών που συνεχίζονται (όπως στη Μαλαματίνα, Wolt κ.α.), μπορούν να οδηγήσουν σ’ ένα τεράστιο τσουνάμι της ενοποιημένης δύναμης τής εργατικής τάξης, των αγροτών και της νεολαίας για τη συντριβή των Μνημονίων και των καπιταλιστικών κυβερνήσεων που θα συγκροτήσει η ΕΕ και η άρχουσα τάξη μετά τις εκλογές.

Από τη συγκέντρωση νοσοκομειακών την Πέμπτη στο Ανώtατο Δικαστήριο της Βρετανίας στο Λονδίνο που έκρινε την τριήμερη απεργία που είχαν κηρύξει για την ερχόμενη βδομάδα ως “παράνομη”. (Φωτο The News Line)

Τώρα είναι ώρα που η εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να σπάσουν τις αλυσίδες που τους κρατάν φυλακισμένους στα καπιταλιστικά και ρεφορμιστικά κόμματα και συνδικαλιστικές ηγεσίες.  

Για την ενότητα όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας είναι ανάγκη να καλεστεί μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση και να συγκροτηθεί Κέντρο Αγώνα, ενάντια στις προδοτικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Από τις τεράστιες απεργιακές διαδηλώσεις στη Γερμανία σιδηροδρομικών, υπαλλήλων, οδηγών αστικών λεωφορείων, εργαζομένων σε αεροδρόμια κ.α. για αυξήσεις. (Φωτο 29/3 Fabian Bimmer)

Το κεντρικό μήνυμα σ’ όλες τις απεργιακές πορείες και συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς πρέπει να είναι το κάλεσμα για μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση που θα συντονίσει τον αγώνα της ενοποιημένης δύναμης των εργαζομένων σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη συντριβή των Μνημονίων και την ανατροπή όποιας καπιταλιστικής κυβέρνησης.

Η Πανεργατική Πανελλαδικής Συνέλευση θα συγκροτήσει Ομάδες Αυτοάμυνας εργατών – νεολαίας ενάντια στις φασιστικές-ρατσιστικές συμμορίες και στις επιθέσεις των ΜΑΤ, για την υπεράσπιση των κατοίκων να κρατήσουν τα σπίτια τους από τα αρπαχτικά χετζ-φαντ.

Από την απεργιακή πορεία στη Μασαλία στις 23 Μάρτη 2023. Παρά την άρνηση των ηγεσιών των εργατικών ομοσπονδιών (CGT κ.α.) να καλέσουν σε ανατροπή του Μακρόν, η ταξική σύγκρουση στη Γαλλία θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη οξύτητα. (Φωτο GUILLAUME HORCAJUELO)

Σ’ όλη την Ευρώπη αυτή την Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες! Βρισκόμαστε στις απαρχές μεγαλειωδών ιστορικών κινητοποιήσεων που σκοπεύουν στη νίκη των εργαζομένων παρά το σαμποτάζ των σοσιαλδημοκρατών και “αριστερών”.

Στην Ελλάδα να γίνει η Πρωτομαγιά η αρχή της οργάνωσης Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή του καπιταλιστικού κράτους που επιβάλει φτώχεια, ανεργία και πολέμους, για κυβέρνηση εργαζομένων.

Το κεντρικό καθήκον είναι η συγκρότηση επαναστατικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς για να οδηγήσει την εργατική τάξη και νεολαία στη σοσιαλιστική επανάσταση και στο σοσιαλισμό, με εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με εργατικό έλεγχο και διαχείριση, με διαγραφή του χρέους, με σχεδιασμένη οικονομία! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s