ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024: ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!    

Από την απεργιακή πορεία στην Αθήνα, απεργία ΓΣΕΕ 17/4/24. (Φωτο Ε.Α.)

ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 11:00 – ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Σ’ όλο τον κόσμο – και ιδιαίτερα στις ιμπεριαλιστικές μεγαλουπόλεις – οι εργαζόμενοι/νες και νεολαία έχουν ξεσηκωθεί με μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα από το σιονιστικό Ισραήλ που εξοπλίζεται από τους ιμπεριαλιστές ΕΠΑ, ΕΕ και Βρετανία, και υποστηρίζεται από τη χούντα Μητσοτάκη.

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ της Παλαιστίνης το περασμένο Σάββατο στο Λονδίνο και σ’ άλλες μεγαλουπόλεις, και οι φοιτητές/τριες στις ΕΠΑ συνεχίζουν τις ιστορικές κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια ενάντια στον εξοπλισμό του Ισραήλ, ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα, για τον τερματισμό κάθε σχέσης με το σιονισμό και τις εταιρείες που υποστηρίζουν το Ισραήλ.   

Από την τεράστια πορεία στο Λονδίνο το περασμένο Σάββατο 27/4/24. (Φωτο The News Line)

Τεράστιες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πρωτομαγιά στις ευρωπαϊκές πόλεις καθώς οι εργαζόμενοι/ες, οι φοιτητές/τριες και νεολαία, κατανοούν ότι ο αγώνας ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα, είναι αγώνας ενάντια στις διαταγές της ΕΕ για βάρβαρη λιτότητα που εφαρμόζουν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις.

Η χούντα Μητσοτάκη με διαταγές της ΕΕ πρωτοστατεί στην καταστροφή των εργατικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας, παιδείας, πρόνοιας, επιβολή πρωτοφανούς ακρίβειας, υψηλής ανεργίας και μισθών πείνας, αρπαγής σπιτιών και μαγαζιών, εξαφάνισης κάθε προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος, στρατόπεδα συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες!     

Με απεργίες οι εργαζόμενοι/ες στην Ελλάδα πρέπει να απαιτήσουν τον τερματισμό των σχέσεων με το Ισραήλ και Ουκρανία, απόσυρση των ναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας από τους στόλους των ιμπεριαλιστών σε ανατολική Μεσόγειο και Ερυθρά θάλασσα, κλείσιμο της Σούδας, έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Φοιτητική κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Η εξέγερση των Αμερικανών φοιτητών/τριών πρέπει να συμπληρωθεί με απεργιακή δράση της πανίσχυρης εργατικής τάξης στις ΕΠΑ. (Φωτο ΑP)

Ο χρεοκοπημένος παρωχημένος καπιταλισμός απέτυχε παταγωδώς να επιλύσει την τελευταία φάση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που ξέσπασε το 2008. Με αμείλικτο ταξικό πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη και νεολαία και το συνεχή  εξοπλισμό και χρηματοδότηση του Ισραήλ, προσπαθεί να επιβιώσει ετοιμάζοντας ευρωπαϊκό πόλεμο ενάντια στη Ρωσία και ταυτόχρονα να επιβάλλει διχτατορικά καθεστώτα, κοινοβουλευτικές χούντες, για να τσακίσουν την αντίσταση των εργαζομένων και νεολαίας.     

Τα κράτη της ΕΕ διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες για να χρηματοδοτήσουν τους πολέμους σε Ουκρανία, Παλαιστίνη, και αλλού. Ηγέτες του ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκών κρατών δηλώνουν ότι η περίοδος ειρήνης τελείωσε και καλούν σε προετοιμασία για πόλεμο ενάντια στη Ρωσία και ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας.

Είναι «νόμος» του ιμπεριαλισμού – της «εποχής πολέμων και επαναστάσεων», χαραχτηρισμός του Λένιν – οι οικονομικές κρίσεις να οδηγούν σε πόλεμο.

Από την απεργιακή πορεία που οργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία στην απεργία της ΓΣΕΕ 17 Απρίλη. (Φωτο Ε.Α.)

Οι ηγεσίες των σοσιαλδημοκρατικών και αριστερών-κομμουνιστικών (σταλινικών) κομμάτων μαζί με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, υποστήριξαν την ΕΕ και τον καπιταλισμό. Στην Ελλάδα οι ηγέτες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.α. υποστήριξαν τα Μνημόνια και σαμποτάρουν κάθε εργατική κινητοποίηση ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη. Οι 24ωρες απεργίες που κηρύττουν είναι άσφαιρες τουφεκιές στον αέρα για να ξεθυμάνουν την οργή των εργαζομένων.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας συμμετείχαν στις πορείες στην 24ωρη απεργία της 17ης Απρίλη δείχνοντας ότι είναι έτοιμοι/ες για μετωπική σύγκρουση με τη χούντα Μητσοτάκη.      

Φοιτητικό μπλοκ στην απεργιακή πορεία της Αθήνας, 17/4/2024. (Φωτο Ε.Α.)

Αλλά αυτό ακριβώς δεν θέλουν οι υποταγμένες στα Μνημόνια και στον καπιταλισμό ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, όπως και οι ηγέτες των ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, που αρνούνται να καλέσουν σε ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και να οργανώσουν Γενική Απεργία Διαρκείας, για αυξήσεις, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού, για τη νίκη των εργατών στη ΛΑΡΚΟ, ενάντια στην ακρίβεια, για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, παιδείας.

Στην πρόσφατη ιστορική πάλη του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ αρνήθηκαν να καλέσουν όλη την εργατική τάξη σε απεργία για τη νίκη των φοιτητών.

Πάνοπλες στρατιωτικές-αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στους φοιτητές/τριες στο πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία όλου του κόσμου να ακολουθήσει το παράδειγμα των Αμερικανών φοιτητών. (Φωτο Suzanne Cordeiro)

Σήμερα στην Πρωτομαγιά του 2024, για την εργατική τάξη, τη νεολαία, το φοιτητικό κίνημα, ο δρόμος μπροστά για τη νίκη είναι η ενοποίηση όλων των αγώνων και η οργάνωση της αντίστασης.

Αυτός ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί μόνο στη βάση οργάνωσης ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη! Όχι στον αποπροσανατολισμό των ευροεκλογών και των κοινοβουλευτικών ψευδαισθήσεων! Όχι στην υποταγή των ηγεσιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ!

Η εργατική τάξη, η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα, έχουν τη δύναμη και την ενέργεια να προχωρήσουν σε κάλεσμα για μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση για το συντονισμό του αγώνα, με οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή των Μνημονίων, για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Αυτό είναι το άμεσο καθήκον των αγωνιστικών εργατικών σωματείων και των πρωτοπόρων αγωνιστών της εργατικής τάξης και του φοιτητικού κινήματος.  

Εκπαιδευτικοί ενάντια στην αξιολόγηση στην απεργιακή πορεία της Αθήνας 17/4/2024. Η χούντα Μητσοτάκη απειλεί διευθυντές σχολείων με καθαίρεση/απόλυση για να σπάσει την απεργία των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση. (Φωτο Ε.Α.)

Η κλιμάκωση και η προοπτική των κινητοποιήσεων της Πρωτομαγιάς 2024, πρέπει να είναι κήρυξη πολέμου στον πόλεμο της χούντας Μητσοτάκη, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών!

Σ’ αυτές τις συνθήκες πρωτοφανούς ταξικού πολέμου, του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, και στη γενοκτονία στη Γάζα από το σιονιστικό κράτος, πρέπει να δημιουργηθεί επαναστατικό κόμμα της Τέταρτης Διεθνούς με καθήκον τη σοσιαλιστική επανάσταση για την ανατροπή του καπιταλισμού.-

Από την απεργιακή πορεία πρωτοβάθμιων σωματείων στην Αθήνα, 17/4/24. (Φωτο Ε.Α.)

Προλετάριοι Όλων των Χωρών Ενωθείτε!

Ζήτω οι Παγκόσμιες κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024!

Για τη νίκη της Παλαιστίνης και τη δημιουργία του Παλαιστινιακού Κράτους!

Για την ήττα του ιμπεριαλισμού ΕΕ-ΕΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία!

Κάτω η χούντα Μητσοτάκη, για Κυβέρνηση Εργαζομένων εθνικοποίησης τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων!

Ζήτω η Παγκόσμια Σοσιαλιστική Επανάσταση!

Leave a comment