ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΗ, ΜΕΡΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΜΑΤ-ΔΙΑΣ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Από τη μεσημεριανή πορεία Πέμπτης 6/12/22 από 1200 περίπου μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες.μνήμης. (Φωτο Ε.Α.)

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ! ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 1:00 μ.μ. και 6:30 μ.μ.

Με αγωνιστικές πορείες αύριο Τρίτη στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο, η νεολαία και οι εργαζόμενοι/ες συνεχίσουν την πάλη για την ανατροπή τής μνημονιακή πολεμοκάπηλης χούντας Μητσοτάκη.

Αυτή η πάλη είναι μέρος των εξεγερτικών απεργιών και διαδηλώσεων στην Ευρώπη ενάντια στις κολοσιαίες αυξήσεις τιμών τροφίμων και ενέργειας, στην ανεργία και τους μισθούς πείνας, στα διχτατορικά μέτρα καταστολής για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία την κρίση και κατάρρευση του καπιταλισμού.  

Στις 6 Δεκέμβρη 2008, καθώς η τραπεζική κατάρρευση του καπιταλισμού εξαπλωνόταν από τις ΕΠΑ σ’ όλο τον κόσμο, ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα με το υπηρεσιακό του όπλο.

Μεσημεριάτικη πορεία 6/12/2022 από τα Προπύλαια στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Την επόμενη μέρα 20.000 νεολαία, φοιτητές και εργαζόμενοι/ες διαδήλωσαν από το Πολυτεχνείο στη ΓΑΔΑ. Η τότε κυβέρνηση Κ. Καραμανλή της Νέας Δημοκρατίας διέταξε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με αγριότητα στην πορεία.

Ακολούθησε γενική εξέγερση της νεολαίας, των μαθητών και φοιτητών – με καταλήψεις ΑΕΙ και σχολείων –  για περίπου δυο μήνες με επιθέσεις μαθητών σε αστυνομικά τμήματα, σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις και συγκρούσεις.

Η τότε Γ.Γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα χαραχτήρισε την εξεγερμένη νεολαία “προβοκάτορες” και “πράχτορες”.

Από τη φετινή μεγάλη πορεία Εξέγερσης Πολυτεχνείου, 17/11/2022. (Φωτο Ε.Α.)

Οι μαζικές πορείες τής 24ωρης Γενικής Απεργίας (9 Νοέμβρη) και της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δείχνουν το δρόμο της νίκης των εργαζομένων και της νεολαίας με κλιμάκωση του αγώνα.

Τώρα είναι ώρα η μαζικότητα και μαχητικότητα της εργατικής τάξης και νεολαίας να κλιμακωθεί ποιοτικά με κάλεσμα για μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση εργαζομένων, φοιτητών, αγροτών και λαού, που θα συντονίσει τον αγώνα με πρόγραμμα την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη!

Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα προσελκύσει τις μεγάλες μάζες εργαζομένων, νεολαίας, λαού.

Μαθητές στην πορεία Αλέξη Γρηγορόπουλου, Αθήνα 6/12/2019. (Φωτο Ε.Α.)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Νέας Δημοκρατίας, όπως όλη η ΕΕ, βρίσκονται στη χειρότερη κρίση των τελευταίων χρόνων με νέα οικονομική ύφεση όπως ομολογούν όλοι/ες οι κεντρικοί τραπεζίτες, η Κομισιόν και η ΕΚΤ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις κυρώσεις που επέβαλαν οι χώρες του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, χτυπά βαριά όλες τις οικονομίες των ιμπεριαλιστικών ΕΕ και ΕΠΑ.

Η ΕΕ και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις παίρνουν όλο και πιο ανοιχτά διχτατορικά μέτρα για να τσακίσουν το επαναστατικό κίνημα της νεολαίας και της εργατικής τάξης.

Με τα ΜΑΤ η χούντα Μητσοτάκη προσπαθεί να τρομοκρατήσει τη νεολαία και τους έχει δώσει δικαίωμα δολοφονιών. Σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη μετά από καταδίωξη επειδή ο νεαρός δεν πλήρωσε 20 ευρό βενζίνη. Ο δικηγόρος της οικογένειας Φραγκούλη Θεόφιλος Αλεξόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για δολοφονική επίθεση.

Το βράδυ ΜΑΤ επιτέθηκαν σε πορείες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα) και στην Αθήνα (Εξάρχεια). Η ΚΝΕ πραγματοποίησε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Προστασίας Πολίτη (Κατεχάκη).

Η χούντα Μητσοτάκη και ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπούν από τη μαζική οργανωμένη δράση των εργαζομένων και της νεολαίας. Για τη νίκη είναι απαραίτητη η συγκρότηση ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς με πρόγραμμα την ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, τη συντριβή του καπιταλισμού με τη  σοσιαλιστική επανάσταση.-  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s