► «ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΡΑΦΑΛ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!», ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Από τη συγκέντρωση σήμερα Σάββατο το μεσημέρι στη Βουλή εργατικών σωματείων ακι συλλογικοτήτων για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. (Φωτό Μάριος Λώλος)

► ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΑΔΕΔΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/1 ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!

► ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

Πάνω από 2.000 εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και νεολαία συμμετείχαν σήμερα Σάββατο απόγευμα σε μαχητική πορεία από το Σύνταγμα στο Υπουργείο Υγείας για την υπεράσπιση του συστήματος ΕΣΥ και των δημόσιων νοσοκομείων και υποστήριξη του αγώνα των υγειονομικών, με κύριο σύνθημα, “Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για ραφάλ και αστυνομία”.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από εργατικά σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες, καθώς οι υποταγμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδιών αρνούνται να καλέσουν Γενική Απεργία για να υποστηριχτεί ο αγώνας των υγειονομικών και γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.   

Από τη συγκέντρωση των μαθητών/τριών καλλιτεχνικών σχολείων στη Βουλή χτες Παρασκευή μεσημέρι. (Φωτό Μάριος Λώλος)

Η χούντα Μητσοτάκη ξοδεύει πάνω από 20 δισ. ευρό για αγορά πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων από τη Γαλλία, ενισχύει τις αστυνομικές δυνάμεις και συγκροτεί νέο σώμα αστυνομικών για καταστολή μέσα στα πανεπιστήμια. Αλλά περιέκοψε περίπου 800 εκατ. ευρό από τον Προϋπολογισμό 2022 για την υγεία.   

Στην κορυφή της πορείας για την δημόσια υγεία στο Σύνταγμα ήταν τα πανό και οι αντιπροσωπείες του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων, του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας, του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου Αττικής, του Σωματείων Μισθωτών, του Σωματείου Καθηγητών στα Φροντιστήρια (ΣΕΦΚ), του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βούλας, του Σωματείων Εκπαιδευτικών “Αριστοτέλης”.

Ακολουθούσαν με τα πανό τους αγωνιστικές συλλογικότητες, συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΜΕΤΑ κ.α.), φοιτητές, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς (ΝΑΡ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΚΚΕ (μ-λ), ΕΕΚ), η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ και συλλογικότητες της αναρχίας.

Πορείες πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Πορεία γυναικών την Παρασκευή βράδυ στην Αθήνα ενάντια στη βία, βιασμούς και συγκαλύψεις. (Φωτό Μάριος Λώλος)

Η χούντα Μητσοτάκη είναι εγκληματικά υπεύθυνη για τις χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα αφού αρνείται επιστημονικά μέτρα προστασίας και έχει ως προτεραιότητα τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Την περασμένη βδομάδα δυο μέλη της κυβερνητικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, οι Γκ. Μαγιορκίνης και Ν. Τζανάκης, υποστήριξαν (thetoc.gr) τις αντιεπιστημονικές θανατηφόρες πραχτικές, που εφαρμόζουν οι χώρες της ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη, χωρίς να το ομολογούν, τής “ανοσίας αγέλης” (Μαγιορκίνης) και “να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό” (Τζανάκης), δηλ. με τους θανάτους!

Προχτές η γιατρός και Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε σχετικά με τους θανάτους από γρίππη και πανδημία, ότι “δεν νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίζει αυτό”! Και συμπλήρωσε ότι, “γενικά, οι θάνατοι στη Μονάδα και οι θάνατοι που βλέπουμε, το επαναλαμβάνω, είναι θάνατοι ανεμβολίαστων, θάνατοι ανθρώπων πολύ συχνά μεγάλης ηλικίας … επίσης παχύσαρκοι”!

Απάνθρωπες, αντικοινωνικές και αντι-επιστημονικές φαντασιώσεις υπουργών-φερέφωνων των διαταγών της ΕΕ.

Το πανό των υγειονομικών στο Νοσοκομείων Παίδων Πεντέλης στην κορυφή της σημερινής πορείας από το Σύνταγμα στο Υπουργείο Υγείας. (Φωτο Ε.Α.)

► ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/1, 1 μ.μ., ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!

Η ΠΟΕΔΗΝ (Ομοσπονδία υγειονομικών), η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας (12 μ. – 3 μ.μ.) τη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, την Τετάρτη 26 Γενάρη και καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 1 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια σε πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί (ανακοίνωση 19/1):

“Δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, συνταγογράφηση τεστ κορωνοϊού, δωρεάν τεστ, Ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Περίπου 2500 Συνάδελφοι νοσούν από κορωνοϊό. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στα Νοσοκομεία. Μειώθηκε το προσωπικό πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε σχέση με το περασμένο χειμώνα. (περίπου 7.000 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις, 2.500 προσωπικό σε καραντίνα).

Ένταξη στα ΒΑΕ, Αύξηση Μισθών, Μονιμοποίηση Συμβασιούχων,
Επίταξη ιδιωτικού τομέα άνευ όρων και προϋποθέσεων.”

Υγειονομικοί προσθέτουν ότι η χούντα Μητσοτάκη θα προσπαθήσει να απολύσει περίπου 10.000 συμβασιούχους στις 28 Φλεβάρη και 31 Μάρτη!

► ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ.

Η “Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα” συγκεντρώνει τρόφιμα για τους Υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή…

Την Τρίτη 1/2 στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής – ΣΥΒΧΑ (Λόντου 6 & Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, β’ όροφος), από τις 6,30 μ.μ. συγκεντρώνουμε τρόφιμα για να προσφερθούν στη Δομή Αλληλεγγύης των Υγειονομικών σε αναστολή (Μακεδονίας 24 πλατεία Βάθης).

Την ίδια μέρα πιο αργά, στο χώρο των γραφείων του ΣΥΒΧΨΑ, θα γίνει επίσης η νέα συνέλευση της “Πρωτοβουλίας Δράσης”. 

Διαβάστε στο λινκ τις αποφάσεις της πρόσφατης συνέλευσης της “Πρωτοβουλίας Δράσης”:

https://oxikatastaltikametra.wordpress.com/…/%ce%bf%ce…/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s