► Η ΕΕ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

Νοσοκομειακοί σε απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, 21/10/21. Να πάρουν στα χέρια τους τη διεύθυνση των νοσοκομείων και να παλέψουν για εθνικοποίηση (όχι απλά επίταξη) όλου του κλάδου ιδιωτικής υγείας. Φωτό Ε.Α.

Με διχτατορικά μέτρα περιορισμών και απαγορεύσεων – στοχοποίηση των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας, μείωση 820 εκατομ. από τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ για το 2022, προτροπή του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να πληρώνουν νοσήλια οι ανεμβολίαστοι – η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη-Νέας Δημοκρατίας αντιδρά στους 471 θανάτους κορονοϊού (15-20 Νοέμβρη) και τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα!

Στα νοσοκομεία πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εχτός ΜΕΘ και γίνεται απάνθρωπη διαλογή ασθενών για θεραπεία, όπως έχουν καταγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ και γιατροί.

Όπως είχαν τονίσει γιατροί και επιστήμονες, τα εμβόλια ισχύος 40-60%, αποδείχτηκαν ανίκανα να περιορίσουν την πανδημία κορονοϊού, αλλά γέμισαν τις τσέπες των φαρμακευτικών εταιρειών και των πολιτικών που τις υποστηρίζουν με δισεκατομμύρια ευρό!

Η διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων και των εθνικών συστημάτων υγείας σ’ όλη την Ευρώπη, από τα μνημονιακά απάνθρωπα μέτρα λιτότητας, και η άρνηση των καπιταλιστικών κυβερνήσεων για απόλυτα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό σε παραγωγή, διανομή, μεταφορές (όπως έγινε στην Κίνα), μειώνουν κατά πολύ την ικανότητα των εμβολίων με αποτέλεσμα την ανεξέλεγχτη εξάπλωση της πανδημίας.

Μαζικοί τάφοι για τα θύματα του κορονοϊού στο Νεκροταφείο Εύοσμου, Θεσσαλονίκη, Δεκέμβρης 2020.

Η εγκληματική μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη εφαρμόζει κατά γράμμα τις διαταγές του υπερκυρίαρχου διευθυντηρίου της ΕΕ!

Σκοπός της ΕΕ και της χούντας Μητσοτάκη είναι να κάνουν τον κορονοϊό ευκαιρία για την επιβολή διχτατορικών μέτρων απαγορεύσεων και αναστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων, αστυνομοκρατίας και καταστολής, ώστε να επιβληθούν ακόμη περισσότερη ανεργία, μειώσεις μισθών, εξαφάνιση εργατικών δικαιωμάτων, ακρίβεια, περαιτέρω διάλυση της δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας.  

Με τις ΣΔΙΤ, συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δισεκατομμύρια χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάπτυξης και Σταθερότητας τής ΕΕ (που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός) θα καταλήξουν στους τραπεζίτες και στις επιχειρήσεις.

Η ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη – Νέας Δημοκρατίας θεωρούν και εκμεταλλεύονται τον κορονοϊό, τη δήθεν κλιματική αλλαγή (για να δικαιολογήσουν την κολοσιαία μόλυνση) και τους πρόσφυγες – μετανάστες, για να διχάσουν το λαό με ρατσισμό, με τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας και τους πρόσφυγες ως «αποδιοπομπαίους τράγους», να μετατρέψουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία σε διχτατορικό «κράτος έκτακτης ανάγκης» επιβολής με τη βία της αντεπανάστασης του χρεοκοπημένου καπιταλισμού τής ιδιωτικοποίησης των πάντων, του ατομισμού και του «κοινωνικού αυτοματισμού».

Από τη μεγαλειώδη απεργιακή πορεία των εκπαιδευτικών στις 11/10/21. Ο αγώνας τους προδόθηκε από τη συνδυασμένη δύναμη Δεξιάς-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στην ΟΛΜΕ. Η υπέρβαση βρίσκεται στην πάλη για τη συγκρότηση Κέντρου Αγώνα που θα ενώσει όλη την εργατική τάξη και νεολαία. Φωτό Ε.Α.

Η ιδιωτικοποίηση και οι «ευέλιχτες μορφές εργασίας» οδηγούν σε θανάτους εργατών όπως του λιμενεργάτη στην ΚΟΣΚΟ και την περασμένη Δευτέρα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, και συνεχή εργατικά «ατυχήματα».

Ο κρατικός ρατσισμός και η απάνθρωπη καταστολή ενάντια στους πρόσφυγες – μετανάστες οδηγούν σε δεκάδες πνιγμούς στο Αιγαίο, σε θανάτους στα σύνορα της ΕΕ, και την περασμένη Πέμπτη στους 7 νεκρούς από την ανατροπή φορτηγού που προσπαθούσε να ξεφύγει από αστυνομική καταδίωξη στον Ίασμο Ροδόπης. Στρατόπεδα συγκέντρωσης δημιουργούνται στα νησιά για τους πρόσφυγες.

Την Παρασκευή βράδυ στην εργατούπολη του Ρότερνταμ, Ολλανδία, η αστυνομία πυροβόλησε με αληθινές σφαίρες και τραυμάτισε 7 διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν μαζί με χιλιάδες στο κέντρο της πόλης ενάντια στα λοκ-ντάουν και τα απαγορευτικά μέτρα για ανεμβολίαστους φωνάζοντας «ελευθερία».  

Πρόκειται για νεολαία και εργατική τάξη που αγωνίζονται ενάντια στα διχτατορικά μέτρα – ανάμεσα τους όλων των ειδών πολιτικές τάσεις αναρχικοί έως ακροδεξιοί.

Τα αυταρχικά μέτρα ενάντια σε ανεμβολίαστους και πρόσφυγες είναι προοίμιο για επιβολή διχτατορικής διακυβέρνησης! Τα εργατικά σωματεία και κόμματα της Αριστεράς, που σωστά επιμένουν στον εμβολιασμό, πρέπει να μην αφήσουν να δημιουργηθεί διχασμός στην εργατική τάξη και νεολαία μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Από τις μαζικές διαδηλώσεις την Παρασκευή βράδυ στο Ρότερνταμ ενάντια στο λοκ-ντάουν και τους περιορισμούς σε ανεμβολίαστους. Η αστυνομία πυροβόλησε ενάντια τους και τραυμάτισε 7! Το σαββατοκύριακο η Ολλανδική Κυβέρνηση διχτατορικά απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στο Άμστερνταμ και σε άλλες πόλεις. Φωτό Reuters

Το εργατικό κίνημα πρέπει να κερδίσει με το μέρος του όλους κι όλες που αντιτίθενται στα διχτατορικά μέτρα. Η πάλη ενάντια στην ανεργία, ακρίβεια, μισθούς πείνας περιλαμβάνει τον αγώνα ενάντια στα λοκ-ντάουν και τους περιορισμούς.

Η μάχη για μέτρα προστασίας, για ισχυρό δημόσιο ΕΣΥ, για εθνικοποίηση όλου του κλάδου ιδιωτικής υγείας, για μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, πρέπει να δοθεί με ενωμένη την εργατική τάξη και νεολαία σε πρόγραμμα Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και του καπιταλισμού.

Σ’ αυτό το πρόγραμμα τα εργατικά σωματεία, φορείς και αγωνιστές καλούνται στην εγκαθίδρυση με τους κατοίκους σε κάθε περιοχή, πόλης ή χωριού, Λαϊκών Συνελεύσεων (Συμβούλια Δράσης) για την οργάνωση της πάλης και προστασία από επιθέσεις με δημιουργία Εργατικής Πολιτοφυλακής.

Τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία και Εργατικά Κέντρα να οργανώσουν επιτροπές αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς και να καλέσουν μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση για τη δημιουργία Κέντρου Αγώνα ενάντια στους προδότες της ΓΣΕΕ και για τη συντριβή των αντεργατικών νόμων, των μνημονίων και της χούντας Μητσοτάκη–Νέας Δημοκρατίας. Για να ανοίξει ο δρόμος στην εργατική εξουσία εθνικοποίησης όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων και διαγραφής του χρέους. –

Ο Γ. Γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ (δεξιά) στις Βρυξέλες την περασμένη Δευτέρα 16/11 με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Κουλέμπα. Φωτό Anadolou Agency.

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!

Την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλες ο Γ. Γ. του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ κατηγόρησε τη Ρωσία για «πρόκληση» καθώς, είπε, συγκεντρώνει μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία.

Σε συνεντεύξεις του σε βρετανικές εφημερίδες στις 14 Νοέμβρη, ο αρχηγός του βρετανικού στρατού στρατηγός Νικ Κάρτερ τόνισε ότι η Βρετανία πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο με τη Ρωσία!

Βρετανικά στρατεύματα έχουν αποσταλεί στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας για να αποτρέψουν την είσοδο προσφύγων. Τα τελευταία χρόνια Βρετανία και ΕΠΑ έχουν δαιμονοποιήσει τον ολιγάρχη Πρόεδρο της Λευκορωσίας Λουκασένκο καθώς αρνήθηκε να συμμαχήσει μαζί τους ενάντια στη Ρωσία.

Αλλά αυτοί που προκαλούν είναι οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ μαζί τους και η Ελλάδα της χούντας Μητσοτάκη με υποστήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ και μήνες στόλος αμερικανικών, βρετανικών και άλλων ΝΑΤΟϊκών πολεμικών πλοίων (μεταξύ τους και αεροπλανοφόρο) έχουν εισβάλει στη Μαύρη Θάλασσα ενώ πολεμικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ πετούν κοντά στις ακτές της Ρωσίας.  

Φοιτητές και νεολαία στη μαζική και μαχητική αντι-ιμπεριαλιστική πορεία για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου τη περασμένη Τετάρτη. Δεν πρόκειται να πολεμήσουν για κανένα ιμπεριαλιστή, αλλά θα αγωνιστούν για να ανατρέψουν τον Μητσοτάκη και να πετάξουν έξω ΝΑΤΟ και ΕΕ. Φωτό Ε.Α.

Ο Πρόεδρος Πούτιν χαραχτήρισε ως «σοβαρή πρόκληση για μας» τις κινήσεις των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Η Αλεξανδρούπολη στη βόρεια Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια τεράστια βάση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που προωθούνται προς την Ουκρανία.

Οι ΕΠΑ και η Βρετανία, μετά την τεράστια ήττα τους στο Αφγανιστάν, προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις στη Μαύρη Θάλασσα. Θα αποτολμήσουν επίθεση στη Ρωσία παρά να αφήσουν το ρωσικό γκάζι και πετρέλαιο να πηγαίνει στη Γερμανία και στην Ευρώπη.

Ο εχθρός των εργαζομένων της Ευρώπης δεν είναι η Ρωσία, αλλά οι άρχουσες τάξεις και το διευθυντήριο της ΕΕ. Η τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας πρέπει να οργανωθεί και σε περίπτωση που οι ιμπεριαλιστές αποτολμήσουν πόλεμο, να κινητοποιηθεί με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα ενάντια στον πόλεμο και με Γενική Απεργία.

Η νεολαία στην Ελλάδα να στρέψει τα όπλα της στους πολεμοκάπηλους και να αρνηθεί κάθε συμμετοχή σε πόλεμο του ΝΑΤΟ, να ανατρέψει τον υπηρέτη των ιμπεριαλιστών Μητσοτάκη και να βαδίσει για εργατική εξουσία. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s