► ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΕΞΩ Η ΚΟΣΚΟ, ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ!

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ στις 13:00 στα δικαστήρια Πειραιά εκδικάζεται ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ των ΚΟΣΚΟ-D-PORT για να βγεί “παράνομη και καταχρηστική” η νέα 24ωρη απεργία (για σήμερα Σάββατο) που κήρυξε η ΕΝΕΔΕΠ! Οι λεμενεργάτες να μην παλεύουν μόνοι τους! Τώρα να κηρύξει ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ το ΕΚΠ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΕΔΕΠ 10:30 π.μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11: “Συνάδελφοι σήμερα 12:00 η ώρα, που θα γίνει η κηδεία, την ώρα που θα πούμε το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη μας, η εργοδοσία θρασύτατα και προκλητικά προσφεύγει στα δικαστήρια χωρίς να κρατήσει ούτε τα προσχήματα για να βγάλει την απεργία μας παράνομη. Καλούμε κάθε συνάδελφό και εργαζόμενο να συμμετέχει στη μοτοπορεία ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στις 12 η ώρα.

ΧΤΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΚΡΙΝΑΝ “ΠΑΡΑΝΟΜΗ” ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΗΡΥΞΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ! ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΕΔΕΠ!

► ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ! ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΤ! ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 2/11, 6:30 μμ.
Από τη συνέλευση των εργαζομένων στην ΚΟΣΚΟ τη Δευτέρα απόγευμα που αποφάσισαν απεργία για το θάνατο από γερανό συναδέλφου τους. Φωτό 902.gr

Οι λιμενεργάτες στο ΣΕΜΠΟ της ΚΟΣΚΟ στο λιμάνι Πειραιά συνεχίζουν σήμερα Παρασκευή την τετραήμερη απεργία τους, μετά το θάνατο του συναδέλφου τους Δημήτρη Δαγκλή την περασμένη Δευτέρα, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ και με την υποστήριξη της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, καθώς και άλλα εργατικά σωματεία, έχουν ανακοινώσει την υποστήριξη τους στον αγώνα των λιμενεργατών στο κοντέϊνερ τέρμιναλ της ΚΟΣΚΟ στο Ικάνιο. 

Χτες Πέμπτη τα δικαστήρια δεν αποδέχτηκαν την αίτηση της εργολαβικής εταιρείας  D-Port Services, που προμηθεύει τους εργαζόμενους στο κοντέϊνερ τέρμιναλ της ΚΟΣΚΟ. Σήμερα Παρασκευή η εταιρεία κατέθεσε νέα αίτηση στα δικαστήρια για να κηρυχθεί η απεργία της ΕΝΕΔΕΠ “παράνομη και καταχρηστική”. 

Εργάτες στο ΣΕΜΠΟ της ΚΟΣΚΟ τιμούν τον συνάδελφο τους Δημήτρη Δαγκλή. Φωτό ΕΝΕΔΕΠ

Το πρωί της Παρασκευής η ΕΝΕΔΕΠ οργάνωσε μηχανοκίνητη πορεία από το Ικόνιο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας απαιτώντας την τιμωρία των υπεύθυνων για το θάνατο του συναδέλφου τους αλλά και την ικανοποίηση των διεκδικήσεων τους:

Βάρδιες με ομάδες 6 εργατών στους γερανούς του ΣΕΜΠΟ, σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους και όλες.      

Αυτό που επείγει είναι το Εργατικό Κέντρο Πειραιά να κηρύξει Παμπειραϊκή Απεργία ώστε όλη η εργατική τάξη και η νεολαία να παλέψουν ενωμένοι με τους λιμενεργάτες για τη νίκη της απεργίας της ΕΝΕΔΕΠ.

Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούνται να πρωτοστατήσουν τα σωματεία Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, οι εργάτες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα και τα ναυτεργατικά σωματεία.

Ήδη η ΠΝΟ, με ομόφωνη απόφαση της στις 27/10, κήρυξε 48ωρη απεργία σ’ όλους τους τύπους πλοίων για τις 10 και 11 Νοέμβρη.

Μια πάλη που πρέπει να απαιτεί την έξωση της ΚΟΣΚΟ και την επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ όπως και όλων των λιμανιών της Ελλάδας που ξεπουλήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόσφατα η χούντα Μητσοτάκη πούλησε και το 16% των μετοχών του ΟΛΠ που κατείχε το Δημόσιο. –

Μέρος του μεγάλου φοιτητικού μπλοκ στη φετεινή αντιφασιστική πορεία μνήμης Παύλου Φύσσα 18/9/21. Φωτό Ε.Α.

► ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ! ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΤ!

Καθώς συνεχίζονται τα μπλοκαρίσματα εθνικών οδών και σιδηροδρομικών γραμμών ενάντια στη δολοφονία του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη την περασμένη Παρασκευή 22/10 στο Πέραμα από τουλάχιστον εφτά αστυνομικούς των μισητών ομάδων ΔΙΑΣ, μια συμμορία φασιστών-ρατσιστών χτύπησε δυο εργάτες Πακιστανούς την Τετάρτη βράδυ στην εργατική συνοικία της Παλιάς Κοκκινιάς.

Οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρίες, τριγύρναγαν με μοτοσυκλέτες την περιοχή προφανώς αναζητώντας θύματα. Αυτές οι συμμορίες ρατσιστών-φασιστών τρομοκρατούν στις εργατικές συνοικίες (όπως πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη) για να διχάσουν την εργατική τάξη και νεολαία την ώρα που οι εργάτες στην ΚΟΣΚΟ δίνουν μεγάλο αγώνα.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και αντιφασιστικές οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη 2/11 στην πλατεία Αγ. Σωτήρα στην Παλιά Κοκκινιά στις 18:30.

Τα εργατικά σωματεία, η νεολαία και οι κοινότητες μεταναστών-προσφύγων πρέπει να συγκροτήσουν Εργατικές Ομάδες Αυτοάμυνας για να τσακίσουν τους ρατσιστές και τους νεο-Ναζί και να απαιτήσουν τη διάλυση των ΜΑΤ, των ΔΙΑΣ και της αστυνομίας όπου κυριαρχούν ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις.

Αυτή η πάλη πρέπει να διεξαχθεί στο πλαίσιο του σημερινού αγώνα για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s