► ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ! •  ΚΑΤAΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ! • ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ! 

► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΚΥΡΗΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ! – ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 2/9/21 11:00 π.μ.!

Νοσοκομειακοί από το Γ. Γεννηματά στην πορεία σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη από την πλατεία Κλαυθμώνος στο Σύνταγμα ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου για την επικουρική ασφάλιση. Φωτό Ε.Α,

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας και στο Γεννηματά της Αθήνας πραγματοποιούν κατάληψη των γραφείων διοίκησης και προσωπικού του νοσοκομείου ενάντια στις απειλές της χούντας Μητσοτάκη για αναστολή εργασίας νοσοκομειακών που δεν έχουν εμβολιαστεί.  

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν στον αγώνα τους οι νοσοκομειακοί και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία με την άμεση υποστήριξη όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Τα Εργατικά Κέντρα σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις πρέπει να οργανώσουν κινητοποιήσεις υποστήριξης σ’ όλα τα δημόσια νοσοκομεία.    

Εκπαιδευτικοί στην πορεία της Τετάρτης 1/9 από την πλατεία Κλαυθμώνος στο Σύνταγμα. Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους η Ταξική Πορεία, η Αντεπίθεση Εργαζομένων, ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης, το ΣΕΚ, δικηγόροι, το Συντονιστικό Νοσοκομείων, η ΟΡΜΑ, φοιτητές κ.α. Φωτό Ε.Α.

Η ανακοίνωση του σωματείου Ιπποκράτης των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, Πάτρας, τονίζει:

«Ξεκίνησε και η σημερινή κινητοποίηση, με ΚΑΤΑΛΗΨΗ των γραφείων της Διοίκησης, ενάντια στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ενάντια στην τιμωριτικού χαρακτήρα διάταξη της κυβέρνησης, που εάν και εφόσον προχωρήσει:
– θα δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα σε όλους αυτούς που θα τεθούν εκτός υπηρεσίας.
– θα δημιουργήσει τεράστια λειτουργικά προβλήματα στους εναπομείναντες και ήδη εξουθενωμένους Συναδέλφους μας που θα κληθούν να εργαστούν χωρίς άδειες και χωρίς ρεπό.
– θα διαλύσει τα νοσοκομεία, την εύρυθμη λειτουργία τους που είναι αναγκαία και απαραίτητη και σ’ αυτήν την έξαρση της πανδημίας
».
Για αύριο Τετάρτη 1/9/2021, 7 το πρωί, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε συγκεντρώσεις όλων των εργαζομένων στις πύλες των Νοσοκομείων, καθώς ξεκινά η εφαρμογή του νόμου από τη χούντα Μητσοτάκη για αναστολές εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Το φοιτητικό μπλοκ με το πανό του μπροστά στη Βουλή μετά την πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος στο Σύνταγμα. Φωτό Ε.Α.

Από το Δελτίο Τύπου ΠΟΕΔΗΝ, 1/9/21:

“Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 προκηρύσσουμε στάση Εργασίας 10.00 – 15.00 και συγκεντρώσεις 11.00 π.μ.

• ΑΤΤΙΚΗ : Στο Υπουργείο Υγείας
• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων

ΝΑΙ στον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ – ΟΧΙ στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ήδη επιδόθηκαν σε συναδέλφους τα Πρώτα Φύλλα Αναστολής καθηκόντων.
Σε πολλά Νοσοκομεία είναι υπογεγραμμένα προς επίδοση.
Σε πολλά Νοσοκομεία έβγαλαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας τους ανεμβολίαστους συναδέλφους.”

Απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας στις 23/2/21. Οι διαδηλώσεις και στάσεις εργασίας δεν φτάνουν. Απαιτούνται καταλήψεις και πάλη για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και τη συντριβή των Μνημονίων. Φωτό Κ. Μουρμούρης.

Αλλά στάσεις εργασίας δεν αρκούν! 

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν πρέπει να παλεύουν μόνοι τους!

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ έχει καθήκον να καλέσει και να οργανώσει πανελλαδικά καταλήψεις των νοσοκομείων και σε συγκρότηση κοινών επιτροπών λειτουργείας και διεύθυνσης από εργαζομένους, γιατρούς και αντιπροσώπους εργατικών σωματείων, Εργατικών Κέντρων και νεολαίας.

Το πανό των καθαριστριών σχολείων Αθήνας στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και εργατικών σωματείων στο Σύνταγμα την Τετάρτη 1/9/. Στην άλλη άκρη του δρόμου μπροστά στη Βουλή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ. Φωτό Ε.Α.

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία να καλέσουν άμεσα σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τη συγκρότηση ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη, για την εθνικοποίηση του κλάδου ιδιωτικής υγείας, για τη συντριβή των Μνημονίων.

Την Τετάρτη 1/9/2021, 19:30, η ΑΔΕΔΥ οργανώνει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στο Νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Αυτό πρέπει να είναι ένα συλλαλητήριο και ενάντια στην καταστροφή δημόσιας παιδείας και υγείας.

Ο αγώνας πρέπει να είναι για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s