► ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΣΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΒΔΟΜΑΔΩΝ!

► ΜΑΖΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ!

► ΑΠAITEITAI AΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Από τη συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή για τη χτεσινή πορεία. Φωτο twitter

Η νεολαία, οι φοιτητές και η εργατική τάξη με όλο και περισσότερη ένταση, οργή αλλά και συνείδηση είναι σε πορεία εξέγερσης ενάντια στο διχτατορικό λοκ-ντάουν, στην πρωτοφανή βία και καταστολή της χούντας Μητσοτάκη, ενώ οι θάνατοι από τον κορονοϊό όλο και αυξάνονται. 

Χτες Πέμπτη χιλιάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί ξεσηκώθηκαν στη Θεσσαλονίκη με μαζικές πορείες ενάντια στη χουντο-στρατιωτική επιδρομή των ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-ΟΠΚΕ στο Πανεπιστήμιο, ενώ το βράδυ στην Αθήνα πάνω από 10.000 φοιτητές, νεολαία και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων εβδομάδων ενάντια στη βία και καταστολή και για τη δικαίωση της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα.

Η βία και τα γκεμπελικά ψέματα της χούντας Μητσοτάκη, η μαζική ανεργία και μισθοί πείνας, έχουν ξεσηκώσει την ανυπόταχτη νεολαία που έτρεψε σε φυγή τις συμμορίες ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη. 

Το πανό τηs Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών στη χτεσινή πορεία. Φωτο Ε.Α.

Την Τετάρτη τα ΜΑΤ χτύπησαν με χημικά την πορεία διαμαρτυρίας μερικών εκαντάδων κατοίκων στη Νίκαια.  

Η κοινωνική οργή της νεολαίας και της εργατικής τάξης έχει μετατραπεί σε μια τεράστιας δύναμης αντίσταση. Είναι ανάγκη τώρα να μπούν δυναμικά στον αγώνα με απεργιακές κινητοποιήσεις τα εργατικά σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες.

Η χούντα Μητσοτάκη δεν πρόκειται να σταματήσει τη διχτατορική πορεία βίας και καταστολής, εχτός αν την ανατρέψουν οι αγώνες της νεολαίας και της εργατικής τάξης.

Από την αποφασισμένη για τη νίκη μαζική φοιτητική πορεία στην Αθήνα της Τετάρτης (10/3). Φωτο Μάριος Λώλος

H χτεσινή πορεία της Αθήνας απαίτησε τη διάλυση των ΔΡΑΣΗ ενώ κύριο σύνθημα ήταν το «Η απεργία πείνας να δικαιωθεί – Κάτω η κρατική αναστολή». Τα κύρια συνθήματα των φοιτητών ήταν ενάντια στην καταστολή και την αστυνομία και φώναζαν «Λευτεριά το λαό – θάνατος στο φασισμό», «Μητσοτάκη κάθαρμα» και «Χρυσοχοΐδη σκουλίκι φασίστα». 

Στην κορυφή της πορείας ήταν το πανό της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών που είχαν καλέσει τη “Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και Ενάντια στον Αυταρχισμό”. Ακολουθούσαν τα πανό των εργατικών σωματείων (Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Πρωτοβουλία Συνδικαλιστών, εκπαιδευτικοί Νo Pasaran, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Σωματείο Χορού), η ΚΕΕΡΦΑ, το μεγάλο φοιτητικό μπλοκ, τα μπλοκ των Αριστερών κομμάτων (ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, ΚΚΕ μ-λ, Κόκκινο Νήμα, ΚΕΔ), το μαζικό μπλοκ των αναρχικών συλλογικοτήτων, και στο τέλος αντιπροσωπείες του ΜέΡΑ25 και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s