► ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΟΥ “ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ”! ΜΑΤ ΜΕ ΑΥΡΕΣ Σ’ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΩΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΟΧΗΣ!

► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 250 ΕΚΑΤ. ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ!

Από τη σημερινή (Πέμπτη) απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή πρωτοβάθμιων σωματείων περικυκλωμένων από ΜΑΤ, αστυνομικούς και αύρες! Φωτό Ε.Α.

Νοσοκομειακοί και γιατροί, ναυτεργάτες, οικοδόμοι, λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στο μετρό και στον ηλεκτρικό, εκπαιδευτικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις τέχνες, σε εταιρείες επισιτισμού και τουρισμού, βιομηχανικοί εργάτες, εμποροϋπάλληλοι και δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν στη σημερινή, Πέμπτη 26 Νοέμβρη, 24ωρη πανεργατική απεργία στο λεκανοπέδιο που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στα ανεργατικά νομοσχέδια και στην καταστροφική πολιτική της χούντας Μητσοτάκη στην πανδημία κορονοϊού.

Νωρίς το πρωί πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν σ’ όλα τα δημόσια νοσοκομεία, σε τράπεζες και άλλους χώρους εργασίας.

Στο λιμάνι Πειραιά η ΠΕΝΕΝ ανακοίνωσε σήμερα ότι «Πειραιάς – Πάτρα – Ραφήνα – Λαύριο – Κέρκυρα – Κυλλήνη – Ζάκυνθο και άλλα μικρότερα λιμάνια οι Ναυτεργάτες κατήλθαν μαζικά και ενωτικά στην απεργία με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν όλα τα πλοία».

Κανένας σειρμός του Ηλεκτρικού και του Μετρό δεν κινήθηκε. Λίγα ήταν τα λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας. Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί ΜΜΕ πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας. 

Από τη σημερινή μοτο-πορεία που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος (ΠΟΘΑ). Η χούντα Μητσοτάκη θα ξοδέψει 10 δισ. ευρό για πολεμικούς εξοπλισμούς και πολλά εκατομ. στην ιδιωτική εταιρεία Aegean, ενώ αφαιρεί 600 εκατ. ευρό από τη δημόσια υγεία!Φωτό Άγγελος Καλοδούκας/left.gr

Η χούντα Μητσοτάκη παρέταξε αύρες, κλούβες και πάνω από 1000 ΜΑΤ και αστυνομικούς, όλων των κατηγοριών, στο κέντρο της Αθήνας ως δύναμη κατοχής! Οι αστυνομικοί σε κάθε γωνιά των κεντρικών λεωφόρων της Αθήνας έλεγχαν τους περαστικούς και δεν τους άφηναν να συμμετάσχουν στις δυο συγκεντρώσεις.

Το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ οργάνωσαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας που περικυκλώθηκε από τα ΜΑΤ και των διαφόρων ειδών αστυνομικών.

Λίγο αργότερα τα ΜΑΤ περικύκλωσαν και την απεργιακή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στην πλατεία Κοραή ενώ στη Σταδίου και Πανεπιστημίου παρέλασαν τρεις αύρες, μοτοσυκλετιστές των ομάδων κρούσης των ΜΑΤ και κλούβες. Από την πλατεία Κοραή τα πρωτοβάθμια σωματεία πραγματοποίησαν απεργιακή πορεία μέχρι την Ομόνοια.

Το πρωί η ΠΟΘΑ (ομοσπονδία θεάματος και ακροάματος) οργάνωσε μοτο-πορεία από περίπου 50 μοτοσυκλετιστές στο κεντρο της Αθήνας που παρενωχλήθηκε στο Πολυτεχνείο από τα ΜΑΤ.

Το μεσημέρι η ΠΟΕΔΗΝ (νοσοκομειακοί) πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας παρουσία δεκάδων ΜΑΤ με κλούβες.

Από την απεργιακή συγκέντρωση ΕΚΑ και ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας. Φωτό 902.gr

Η 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και άλλων μεγάλων πόλεων και η ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιείται σε πρωτόγνωρες συνθήκες επιβολής διχτατορικής διακυβέρνησης ενώ η πανδημία του κορονοϊού θερίζει εκατοντάδες συμπολίτες μας καθημερινά.

Μετά την κήρυξη από την αστυνομία της τετραήμερης διχτατορικής απαγόρευσης συναθροίσεων, της επίθεσης των ΜΑΤ στους διαδηλωτές και της κατοχής του κέντρου της Αθήνας από την αστυνομία με εκατοντάδες συλλήψεις, προχτές η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την Κρατική Ασφάλεια να ερευνήσει αν οι Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιάνης Βαρουφάκης ελέγχονται για τη «διάπραξη αδικημάτων παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και διέγερσης σε ανυπακοή»!

Η δικαιολογία της Εισαγγελία Πρωτοδικών γι’ αυτή την πανάθλια αντιδημοκρατική διαταγή έρευνας πολιτικών αρχηγών, είναι μια καταγγελία του ακροδεξιού εθνικιστή δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη αρχηγού της ομάδας Νέα Δεξιά! 

Γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν την Τετάρτη βράδυ στην πλατεία Συντάγματος με το πανό τους ενάντια στην έμφυλη βία. ΜΑΤ και αστυνομία τις συνέλαβε όλες, και τις 15! Αστυνομικοί συνέλαβαν και πολίτες που διένειμαν προκηρύξεις! Φωτό Τατιάνα Μπόλαρη.

Χτες δημοσιεύτηκε η έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη «Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας», παραγγελία του Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χριστόφορος Πισσαρίδης είναι Βρετανοκύπριος καθηγητής με βραβείο Νόμπελ, μαζί με άλλους δυο οικονομολόγους, για την έρευνα τους στις “τριβές αγορών”. Τα μέλη της Επιτροπής είναι πανεπιστημιακοί και χρηματιστές χετζ-φαντ, όλοι τους φανατικοί υπέρμαχοι της ελεύθερης καπιταλιστικής αγοράς που έχει οδηγήσει την οικονομία στην κατάρρευση και όλη την ανθρωπότητα στη μαζική ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Η Έκθεση δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά κόπι-πέϊστ των πιο αντιδραστικών απάνθρωπων προσταγών της “νεο-φιλελεύθερης” οικονομίας που σκοπό έχει την καταστροφή του κοινωνικού κράτους και το πισωγύρισμα της ανθρωπότητας στις άθλιες συνθήκες για τους εργαζόμενους του 19ου αιώνα.

Δεν πρόκειται για μια επιστημονική ή τουλάχιστον τεχνοκρατική έκθεση, τα πορίσματα της δεν στηρίζονται σε αντικειμενικά δεδομένα. Είναι μια πανάθλια έκθεση μίσους του καπιταλισμού ενάντια στις καταχτήσεις της εργατικής τάξης. Η έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη είναι ο μπούσουλας της πολιτικής της χούντας Μητσοτάκη.

Όπως συνέχεια επαναλαμβάνουν οι ηγέτες της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, βρισκόμαστε σε περίοδο κατακόρυφης κατάπτωσης του καπιταλισμού.     

Από την πρωϊνή απεργιακή πικετοφορία που οργάνωσε το σωματείο εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ στο λιμάνι της ΚΟΣΚΟ στο Ικόνιο. Φωτό 902.gr

Στις τωρινές συνθήκες η 24ωρη απεργία είχε ιδιαίτερη σημασία. Όμως οι ανακοινώσεις που καλούσαν στην απεργία – του ΕΚΑ των εργατικών ομοσπονδιών και σωματείων – ήταν γεμάτες αγωνιστικότητα αλλά ως διαμαρτυρία, με παντελή απουσία διεκδίκησης εθνικοποίησης του ιδιωτικού κλάδου υγείας και κάθε αναφοράς στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες διχτατορικής εκτροπής! 

Το ΠΑΜΕ και οι Αριστερές ηγεσίες των σωματείων που κινητοποιήθηκαν σήμερα, δεν κατανοούν ότι ζούμε σε συνθήκες διχτατορικής διακυβέρνησης που απαιτούν τη συγκρότηση Ενιαίου Μετώπου Αντίστασης στη χούντα Μητσοτακη για την άρση του λοκ-ντάουν, για τη διάλυση των ΜΑΤ, για σύγκρουση με τη χούντα Μητσοτάκη!  

Από τη σημερινή (26 Νοέμβρη) κολοσιαία 24ωρη Γενική Απεργία στην Ινδία με συμμετοχή 250 εκατ. εργατών και αγροτών ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και νομοθεσίες της κυβέρνησης. Η Industriall Global Union αναφέρει εκατοντάδες συλλήψεις και καταστολή. Μεγάλες κινητοποιήσεις σημειώθηκαν την τελευταία βδομάδα και στην Ευρώπη (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία) ενάντια στα λοκ-ντάουν και στις απολύσεις. Φωτό Industriall Global Union.

Η χούντα Μητσοτάκη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με επιβολή καθεστώτος “έκτακτης ανάγκης, κατάστασης πολιορκίας”, με δικαιολογία την πανδημία του κορονοϊού που αυτή η ίδια άφησε να εξαπλωθεί!  

Σήμερα ανακοινώθηκε παράταση του λοκ-ντάουμ μέχρι τις 7 Δεκέμβρη για να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στη μνήμη του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από ειδικό φρουρό της αστυνομίας στις 6 Δεκέμβρη 2008.   

Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν η οργή της νεολαίας και των εργαζομένων να οργανωθεί σε αποφασιστικό αγώνα ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη. Για τη συγκρότηση ενός Κέντρου Αγώνα, μια πανεργατικής πανελλαδικής συνέλευσης, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των μνημονιακών νόμων και της χούντας Μητσοτάκη, για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s