► Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΕ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΟΙ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΞΕΠΗΔΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ!

► ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! 

Το πανό στην κορυφή της φετεινής (18 Σεπτέμβρη) μεγάλης πορείας μνήμης και αγώνα Παύλου Φύσσα που απαίτησε την καταδίκη και το κλείσιμο στη φυλακή της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Φωτό Ε.Α.

Εργατικά συνδικάτα, φοιτητές, μαθητές και αντι-φασιστικές και αντι-ρατσιστικές οργανώσεις θα βρεθούν αύριο Τετάρτη 7 Οχτώβρη από τις 10 το πρωί στο Εφετείο Αθήνας (Λεωφόρος Αλεξάνδρας και οδός Λουκάρεως) για να απαιτήσουν την καταδίκη και πολυετή φυλάκιση του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά ο οποίος στις 18 Σεπτέμβρη 2013 δολοφόνησε στο Κερατσίνι τον μουσικό Παύλο Φύσσα/Killah P, με υποστήριξη και εντολές της ηγεσίας του νεο-ναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή.

Η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαύριου και δεκάδες Ομοσπονδίες κήρυξαν στάση εργασίας για αύριο το πρωί και καλούν σε μαζική συγκέντρωση στο Εφετείο. 

Τα εργατικά κόμματα, οι συνδικαλιστικά σωματεία, οι φοιτητές, μαθητές και οι αντι-φασιστικές οργανώσεις με τον αγώνα τους συνέτριψαν τη Χρυσή Αυγή που είχε την υποστήριξη του βαθύ κράτους της Δεξιάς και της αστυνομίας, με μεγάλες χρηματοδοτήσεις από επιχειρήσεις για να διχάσει την εργατική τάξη και να διασπάσει και διαλύσει τα συνδικαλιστικά σωματεία.

Ήταν η μεγάλη πορεία της 25/9/2013 εργατών και φοιτητών από το Σύνταγμα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και από εκεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής (απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ) που τσάκισε τους νεο-ναζί παρά την προστασία από τα ΜΑΤ και την υποστήριξη από τα ΜΜΕ της Δεξιάς.

Το φοιτητικό πανό στη φετεινή αντι-φασιστική πορεία στο Κερατσίνι. Φωτό Ε.Α.

Κάθε χρόνο χιλιάδες νεολαία και εργάτες συμμετέχουν στην αντιφασιστική πορεία μνήμης Παύλου Φύσσα.

Στη διάρκεια της δίκης παρουσιάστηκαν στοιχεία της υποστήριξης του κράτους και της αστυνομίας στη Χρυσή Αυγή και το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΑΤ ψήφιζε Χρυσή Αυγή στις εκλογές! 

Η Χρυσή Αυγή, όπως όλα τα φασιστικά, ρατσιστικά και ακροδεξιά κόμματα στη Ευρώπη τής βαθειάς κρίσης από την οικονομική κατάρρευση του καπιταλισμού, χρηματοδοτούνται από το κεφάλαιο και στην Ελλάδα από εφοπλιστές όπως δημοσίευσαν δεκάδες ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ από το 2013.

Τον Απρίλη 2014 αποκαλύφτηκαν οι στενές σχέσεις του κράτους και της μνημονιακής κυβέρνησης-χούντας Αντώνη Σαμαρά με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, όταν ο ίδιος Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος συνομιλούσε με το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής υπόλογο και φανατικό νεο-ναζί Ηλία Κασιδιάρη.

Η νεολαία και τα εργατικά συνδικάτα πρέπει να συγκροτησουν Ομάδες Αυτοάμυνας και Εργατική Πολιτοφυλακή σε κάθε εργατική περιοχή με Λαϊκές Συνελεύσεις (Συμβούλια Δράσης) ενάντια στους φασίστες-ρατσιστές. Φωτό από πορεία στην Αθήνα 31/10/19, Ε.Α.

Η συντριβή των νεο-ναζί, των φασιστών και ρατσιστών είναι δουλειά της εργατικής τάξης και νεολαίας στον αγώνα για την ανατροπή του σάπιου χρεοκοπημένου καπιταλισμού, μήτρας βαρβαρότητας και πολέμων.

Μόνο με την ανατροπή του καπιταλισμού θα εξαφανιστεί ο φασισμός. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στον αγώνα τους ενάντια στη μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη, πρέπει να οργανώσουν Ομάδες Αυτοάμυνας και Εργατική Πολιτοφυλακή ενάντια στους φασίστες, ρατσιστές και παρα-στρατιωτικούς υποστηριχτές τους.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία απαιτούν την πολυετή κάθειρξη από το δικαστήριο του χρυσαυγίτη δολοφόνου και των εντολοδόχων του ηγετών της Χρυσής Αυγής που οργάνωσαν τρομοκρατικές και δολοφονικές επιθέσεις σε εργαζόμενους, πρόσφυγες, μετανάστες νεολαίους και αντιφασίστες.  

Η εργατική τάξη και νεολαία έχουν μνήμη και τεράστια εμπειρία. Δεν εμπιστεύονται τα δικαστήρια και τους δικαστές του αστικού κράτους. Δεν ξεχνούν ότι αστυνομικοί κ.α. ένοχοι επιθέσεων και δολοφονιών σε εργάτες και μαθητές καταδικάστηκαν με ποινές-χάδι και απελευθερώθηκαν μετά λίγα χρόνια.

Ο Γιάννης Καλαμπόκας (στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας του πατέρα Μητσοτάκη) που δολοφόνησε τον δάσκαλο Νίκο Τεμπονέρα, και ο αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας δολοφόνος του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Φοιτητές στη φετεινή αντι-φασιστική πορεία. Ιστορικό καθήκον σήμερα η συγκρότηση επαναστατικού κόμματος για την ανατροπή του καπιταλισμού. Φωτό Ε.Α.

Για τη συντριβή των νεο-ναζί και των ρατσιστών απαιτείται σήμερα αγώνας για τη συντριβή των προστατών τους, του καπιταλιστικού κράτους που σήμερα καταρρέει από την παγκόσμια οικονομική κρίση και δεν μπορεί να προφυλάξει το λαό από τον κορονοϊό!

Ζούμε στην εποχή τής θανάσιμης αγωνίας του καπιταλισμού, που είναι η μήτρα φασισμού και ρατσισμού. Σήμερα σ’ όλη την Ευρώπη η ΕΕ και οι καπιταλιστές κυβερνήσεις επιβάλουν διχτατορικά μέτρα και “κράτος έκτακτης ανάγκης” με το στρατό στους δρόμους.

Η ΕΕ και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις θέλουν να εγκαθιδρύσουν απολυταρχικές και φασιστικού τύπου κυβερνήσεις – όπως στην Ουκρανία – για να επιβιώσουν οι τραπεζίτες και ο καπιταλισμός!

Βρίσκουν απέναντι τους την επαναστατικής φύσης εξέγερση της νεολαίας ενάντια στο ρατσισμό-φασισμό, στη βία της αστυνομίας, στη μαζική ανεργία και μισθούς πείνας!  

Η αντι-φασιστική και αντι-ρατσιστική πάλη είναι αναπόσπαστο μέρος του σημερινού αγώνα για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη ΕΕ-ΔΝΤ, για εργατική εξουσία εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s