► ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΕΙ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ!

ΟΕΝΓΕ: «ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΕΕ! ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ!

fullsizeoutput_1202

Από τη μαζική πορεία της νεολαίας στην Αθήνα ενάντια στη βία των ΜΑΤ και τη λιτότητα της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α. 16/7/20

Τα σημερινά υπερ-διπλάσια κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, σε σχέση με το Μάρτη, είναι αποτέλεσμα τής άρνησης της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει μαζικά και δωρεάν τεστ του πληθυσμού, και να χρηματοδοτήσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η χούντα Μητσοτάκη είναι υπεύθυνη και υπόλογος για τους θανάτους με την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζει για τα κέρδη των πολυεθνικών αεροπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων.

Τα μέτρα της χούντας Μητσοτάκη είναι διαταγές της ΕΕ και σκοπεύουν στην τρομοκράτηση του πληθυσμού και στην επιβολή φόβου.

Αυτά τα μέτρα που πρόσφατα επέβαλε η χούντα Μητσοτάκη είναι σε πλήρη αντίθεση με τα μέτρα της προηγούμενης άνοιξης. Δεν υπάρχει ίχνος επιστημονικής βάσης στις εξαγγελίες του Κυβερνητικού Αντιπρόσωπου που παραμορφώνουν την αλήθεια. Πρόκειται για πολιτική προπαγάνδα με σκοπό την τρομοκράτηση και την εξάπλωση φόβου.

Κεντρική πολιτική της χούντας Μητσοτάκη (όπως όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ) είναι η εξάπλωση του φόβου για να προλάβουν την εξέγερση της νεολαίας!

ΝΙΚΑΙΑ

Από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα προαύλιο νοσοκομείων που οργάνωσε η ΟΕΝΓΕ τον περασμένο Απρίλη. Στη φωτό (7/4/20) από την κινητοποίηση στη Νίκαια που είχε υποστήριξη από δεκάδες εργατικά σωματεία και φορείς. Φωτό Ε.Α.

Προχτές η ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί), ανάφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω σε ανακοίνωση της:

«Διεκδικήσαμε επανειλημμένα, μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας, μαζικά και τακτικά τεστ στους υγειονομικούς και τον γενικό πληθυσμό, υγειονομική επιτήρηση των θετικών κρουσμάτων σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας, αποφασιστική αύξηση των κλινών ΜΕΘ, ενίσχυση του ΕΣΥ με χιλιάδες νέους μόνιμους γιατρούς και υγειονομικούς.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτε από αυτά, όχι μόνο μας ειρωνεύτηκε κατ’ επανάληψη (ας θυμηθούμε τη δήλωση Κοντοζαμάνη περί προσλήψεων 370 επικουρικών γιατρών που και αυτοί “δεν χρειάζονταν”), αλλά στήριξε το αφήγημα της επανεκκίνησης της οικονομίας και του success story του ελληνικού καλοκαιριού κυριολεκτικά στις πλάτες του λαού μας και των εργαζόμενων στο ΕΣΥ.

Το άνοιγμα των συνόρων χωρίς συστηματική διενέργεια τεστ στους εισερχόμενους, χωρίς καμία μαζική ιχνηλάτηση, η εξυπηρέτηση των απαιτήσεων μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών, η λογική που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους την υγεία του λαού μας, έχει δημιουργήσει μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση στη χώρα, σχετικά με τη διασπορά της νόσου.

Αυτή η πολιτική δε σέβεται την ανθρώπινη ζωή. Πραγματική θωράκιση του συστήματος υγείας σημαίνει μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.»

fullsizeoutput_10a9

Από την πορεία των εργατών της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα (13/6/20) ενάντια στο ξεπούλημα. Πρέπει να προχωρήσουν σε καταλήψεις διαρκείας με τους κατοίκους και τα σωματεία της περιοχής, και να οργανώσουν ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για το συντονισμό του αγώνα. Φωτό Ε.Α.

Αντί για ίδρυση νοσοκομείων λοιμωδών και συνεχή τεστ στα νοσοκομεία και χώρους δουλειάς, η χούντα Μητσοτάκη (όπως όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ προφανώς με διαταγή των Βρυξελών) αρνήθηκε τα τεστ σ’ όλους/ες τους ταξιδιώτες το καλοκαίρι και κατηγόρησε τους νέους και νέες για την εξάπλωση του κοροναϊού!

Πριν λίγες μέρες οι γιατροί του ΕΣΥ Χανίων ανακοίνωσαν:

«Ίσως ακούσει ο πρωθυπουργός πως, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών ΕΣΥ ξεπερνούν τις 5.000, το υπουργείο Υγείας τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας εξέδωσε προκήρυξη για μόλις 82 θέσεις πανελληνίως.  Ίσως πάρει το αυτί του πρωθυπουργού πως ενώ οι 560 κλίνες ΜΕΘ ήταν να γίνουν 1.200…, έγιναν 720. Και στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ διαφημίζονται 8 νέες κλίνες ΜΕΘ, προς ώρας δεν λειτουργεί καμία!»

Στη σημερινή παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, που σε συνδυασμό με την επιδημία κορονοϊού έχει οδηγήσει σε κατάρρευση τις οικονομίες ΕΠΑ, ΕΕ, Βρετανίας και Ιαπωνίας, κύριο και πρωταρχικό μέλημα των Βρυξελών και των τραπεζιτών είναι να προλάβουν με όλα τα μέσα μια πανδημία εξέγερσης της νεολαίας και της εργατικής τάξης ενάντια στα μέτρα νέας βάρβαρης λιτότητας.

Η διεθνής και ελληνική οικονομία οδεύει προς την κόλαση. Η Γιούροστατ (ΕΕ) δημοσιεύει συνέχεια στατιστικά στοιχεία οικονομικής κατάρρευσης, όπως την μείωση ρεκόρ του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο, -12,1% στην Ευροζώνη και -11,9% στην ΕΕ. Στις κυρίαρχες καπιταλιστικές χώρες στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς το ΑΕΠ κατέρρευσε (σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020) στις ΕΠΑ -30%, στη Βρετανία -20,4%, στη Γερμανία -10,1%, στη Γαλία -13,8%, στην Ιταλία -12,4%, στην Ισπανία κατά -18,5%!

Την περασμένη βδομάδα η Γιούροστατ δημοσίευσε στοιχεία της κατάρρευσης της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευροζώνη: -28,6% τον Απρίλη, -20,4% το Μάη και -12,3% τον Ιούνη, καθώς ξεκίνησε η καλοκαιρινή περίοδος με αύξηση των αεροπορικών μετακινήσεων. Η κατάρρευση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνη σε Γερμανία, Γαλία και Ιταλία ήταν -12% και -14%!

Αυτά τα στοιχεία σημαίνουν μαζικές απολύσεις και πολιτικές αντιδράσεις. Στο δεύτερο τρίμηνο 2020 η ανεργία αυξήθηκε στην Ευρωζώνη κατά 2,8%, δηλάδη τουλάχιστον 5-6 εκατομμύρια εργαζόμενοι/ες έχασαν τις δουλειές τους.

4000

Από τις μαζικές διαδηλώσεις στο Πόρτλαντ (27/7/20). Γυναίκες έχουν συγκροτήσει Ομάδες Μανάδων που προστατεύουν τους διαδηλωτές από τη βία και τα τοξικά των Ομοσπονδιακών Αστυνομικών που είχει στείλει ο Τραμπ στην πόλη. Ο αγώνας τους δικαιώθηκε και ο Τρμαπ απέσυρε τους αστυνομικούς. Επίσης τα δημοτικά συμβούλια σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΕΠΑ ψήφισαν για τον περιορισμό των αστυνομικών δυνάμεων. Φωτό ΑΡ.

Στο επόμενο τρίμηνο, καθώς θα τελειώσουν τα προγράμματα παραμονής στη δουλειά με μισθούς που πληρώνουν οι κυβερνήσεις και η καλοκαιρινή περίοδος, η ανεργία θα εχτιναχθεί.

Δεν πρόκειται η εργατική τάξη και η νεολαία να κάτσουν με σταβρωμένα χέρια! Θα εξεγερθούν, όπως στη Γαλία και στις ΕΠΑ όπου συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη βία της αστυνομίας και στην ανεργία, παρ’ ότι τα ΜΜΕ τις αποσιωπούν.

Στην Ελλάδα η οικονομία έχει κατέβει στην κόλαση από το 2008 με την χρεοκοπία κράτους και τραπεζών. Τα μνημόνια που επέβαλαν ΕΕ και ΔΝΤ κρατάν στη ζωή ως ζόμπι τον ελληνικό καπιταλισμό, με βοήθεια από τις προδοσίες του ΣΥΡΙΖΑ και των ξεπουλημένων ηγεσιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες.  

Η επιδημία κορονοϊού τσάκισε την ελληνική οικονομία που πασχίζει με τον τουρισμό (σε βάρος της υγείας) να επιβιώσει. Με τίποτα! Πρόκεται για θανάσιμη κρίση, που δεν μπορεί να επιλυθεί μέσα στον καπιταλισμό, αλλά μόνο με την ανατροπή του και την εφαρμογή σοσιαλιστικής οικονομίας (εθνικοποίηση τραπεζών, κεντρικός σχεδιασμός).

Σύμφωνα με στοιχεία της Γιούροστατ η ελληνική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά -5,1% τον Ιούνη, ενώ τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του φετεινού κρατικού προϋπολογισμού, δείχνουν έλλειμα (περίοδος Γενάρης-Ιούλης 2020) ύψους 8,2 δισ. ευρό, ενώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρσι υπήρχε (λόγω των συνεχών περικοπών σε υγεία, παιδεία, κ.α.) πλεονάσμα 1,8 δισ. ευρό.

Παρά τα μνημόνια και την κρατική καταστολή της χούντας Μητσοτάκη, η ελληνική οικονομία είχε περάσει στην ύφεση από το τελευταίο τρίμηνο του 2019 (-0,6%). Στο πρώτο τρίμηνο η μείωση του ΑΕΠ ήταν -1,7% και σήμερα ο ΟΟΣΑ προφητεύει μείωση του ΑΕΠ κατά -8% έως -10% για όλη τη χρονιά.

Η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί καθώς είναι αδύνατο να βελτιωθεί μέσα στην συνεχιζόμενη παγκόσμια κατάρρευση και καθώς πρέπει να πληρώνει κάθε χρόνο δεκάδες δισ. ευρό στους δανειστές.

Μπροστά μας έχουμε μεγάλες ταξικές συγκρούσεις, που απαιτούν τη συγκρότηση Ενιαίου Μετώπου της νεολαίας και των εργαζομένων για την εκδίωξη της ξεπουλημένης γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και για την ανατροπή της χούντας Μηστοτάκη και τη συντριβή των μνημονίων.

Δεν αρκούν πορείες και 23ωρες απεργίες!

Τώρα είναι ώρα κινητοποίησης των αγωνιστών και των πρωτοπόρων εργατικών σωματείων για τη σύγκλιση μιας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, με αντιπροσώπους απ’ όλους τους κλάδους και από φοιτητές, νεολαία, αγρότες, συνταξιούχους και μικρομεσαίους, για το συντονισμό της πάλης και την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. –    

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s