► ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΤΩ ΑΚΟΜΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!

 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΕ ΕΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ! ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

DSC07104

Από τη σημερινή διαδήλωση (Πέμπτη) εκπαιδευτικών και φοιτητών στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη για την απόσυρση του Νομοσχεδίου Κεραμέως για την παιδεία. Φωτό Ε.Α.

Περίπου 250 εκπαιδευτικοί και φοιτητές με τα πανό τους πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση ενάντια στο Νομοσχέδιο για την παιδεία της Υπουργού Κεραμέως σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μέσα στη Βουλή οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν το Νομοσχέδιο ενώ 124 βουλευτές ψήφισαν ενάντια. Ο Α. Τσίπρας και 8 άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και άλλοι 9 βουλευτές της Αντιπολίτευσης δεν πήγαν στη Βουλή να ψηφίσουν.

Με αυξημένη πλειοψηφία ψηφίστηκαν τα αντιδραστικά άρθρα του Νομοσχεδίου που επαναφέρουν την αναγραφή της “διαγωγής” του/της μαθητή/τριας (από την Ελληνική Λύση), και την “τράπεζα θεμάτων” για τις εξετάσεις στην τριτοβάθμια παιδεία (από την Ελληνική Λύση και το ΚΙΝΑΛ).

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) αρνήθηκαν να διεξάγουν τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο ως αγώνα ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη μαζί με όλη την εργατική τάξη και νεολαία.

Είναι ανίκανοι να δουν ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών διεξάγεται σε συνθήκες απίστευτης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της πανδημίας του κορονοϊού που οδηγεί όλη την ΕΕ στην ύφεση κατά 10% ΑΕΠ!

fullsizeoutput_109a

Από τη σημερινή διαδήλωση στη Βουλή των εκπαιδευτικών και φοιτητών. Φωτό Ε.Α.

Στις ΕΠΑ με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόϊντ ξέσπασε ιστορικών διαστάσεων εξέγερση. Στην ΕΕ όλα τα κράτη βρίσκονται σε πολιτική κρίση και περισσότερο απ’ όλα η χρεοκοπημένη Ελλάδα των μνημονίων!

Μια ενωμένη εργατική τάξη και νεολαία στην Ελλάδα σήμερα είναι έτοιμη και δυνατή να παλέψει και να κατανικήσει τη χούντα Μητσοτάκη!

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αρνήθηκαν να ενώσουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών με τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στη μαζική ανεργία και τους πετσοκομένους μισθούς.      

Ούτε μια φορά δεν απευθύνθηκαν για κοινό αγώνα σ’ όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο Τομέα και στους νοσοκομειακούς, στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, στους εργαζομένους στην ενέργεια, στα ταχυδρομεία, στον τουρισμό κ.α., για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου για τη συντριβή των σχεδίων της χούντας Μητσοτάκη.

ΛΑΡ

Η αφίσα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για τη διαδήλωση του Σαββάτου 13 Ιούνη στην Αθήνα.

Οι πανάθλιες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ – ένα συνονθύλευμα υποστηριχτών της Νέας Δημοκρατίας, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ και των μνημονίων βάρβαρης λιτότητας – ακολούθησαν το δρόμο του αποπροσανατολισμού και των ψευδαισθήσεων με πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα και μια 24ωρη απεργία.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ ως συνήθως αρνήθηκαν να κινητοποιήσουν όλο το δημόσιο τομέα και όλη την εργατική τάξη υπέρ των εκπαιδευτικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε σε λεκτικές μάχες στη Βουλή καθώς βέβαια και αυτό το κόμμα ψήφισε μνημονιακά αντι-εκπαιδευτικά και αντεργατικά νομοσχέδια όταν ήταν στην κυβέρνηση.

Κανένας κλάδος σήμερα δεν πρέπει να παλεύει μόνος του ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη που σκοπός της είναι η διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και όλων των δημόσιων υπηρεσιών.

Οι αριστερές παρατάξεις του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ το μόνο που πρότειναν ήταν περισσότερος αγώνας με περισσότερες πορείες και απεργίες. Πιστεύουν ότι με “πίεση” η χούντα Μητσοτάκη θα αλλάξει ρότα και θα απέσυρε το Νομοσχέδιο. Έτσι πρόσθεταν ακόμη περισσότερες ψευδαισθήσεις στους/στις εκπαιδευτικούς.

Οι αριστερές παρατάξεις αρνήθηκαν ένα αγώνα σε συμμαχία με όλη την εργατική τάξη και νεολαία με προοπτική την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

DSC07065

Φοιτητές στη διαδήλωση των εκπαιδευτικών την Τρίτη 9/6 στην Αθήνα. Καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για συμμαχία εργατών νεολαίας με Πανεργατική Πανελλαδική συνέλευση για το συντονισμό του αγώνα ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως μπορεί να ψήφισαν το Νομοσχέδιο τους στη Βουλή, όμως βρίσκονται μπροστά σε μια τεράστια οικονομική και πολιτική κρίση μαζί με όλο το οικοδόμημα της ΕΕ που καταρέει.

Στους προσεχείς μήνες και το φθινόπωρο θα αναπτυχθούν όλων των ειδών οι αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των εργαζομένων και της νεολαίας καθώς οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης θα σπέρνουν φτώχεια και μιζέρια. 

Όπως ανατρέπουν οι διαδηλωτές στις ΕΠΑ και στην Ευρώπη τα αγάλματα των ρατσιστών και των ιμπεριαλιστών, έτσι και οι εργαζόμενοι πρέπει να ανατρέψουν τη χούντα Μητσοτάκη.

Γι’ αυτή τη νίκη απαιτείται η δημιουργία Ενιαίου Μετώπου εργαζομένων, για την εκδίωξη της μνημονιακής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδιών μέσα από την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Πανεργατικής συνέλευσης για το συντονισμό του αγώνα. – 

► ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΣΕ ΕΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ! ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

Mike Forcia raises his hands in the air as people photograph the fallen Christopher Columbus statue at the Minnesota state Capitol in St. Paul, Minn., Wednesday, June 10, 2020. Evan Frost, AP

Το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου έχει ανατραπεί από τους διαδηλωτές έξω από το Κυβερνείο της πολιτείας Μινεζότα στην πόλη Σεντ Πολ χτες Τετάρτη. Φωτό Evan Frost, AP.

Μετά την ανατροπή αγαλμάτων δουλέμπορων σε ΕΠΑ και Βρετανία, οι διαδηλωτές ανατρέπουν αγάλματα ρατσιστών στρατιωτικών του Εμφυλίου Πολέμου, πολιτικών, καπιταλιστών και του Χριστόφορου Κολόμβου!

Παρόμοια και στο Βέλγιο όπου οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινη μπογιά σε αγάλματα του Βέλγου βασιλιά Λεοπόλντ ΙΙ υπεύθυνου για μαζικές δολοφονίες και καταστροφές του πληθυσμού του Κονγκό στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

Τα αγάλματα του Λεοπόλντ στην Ένεκεν και στην Αντβέρπη απομακρύνθηκαν από τις δημοτικές αρχές. Το ίδιο έγινε και στη Βρετανία όπου δημοτικά συμβούλια αποφάσισαν απομάκρυνση αγαλμάτων ρατσιστών, μετά το ξύλωμα του αγάλματος δουλέμπορου στο Μπρίστολ από χιλιάδες διαδηλωτές την περασμένη Κυριακή.

ANTwerp

Το άγαλμα του βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλντ ΙΙ απομακρύνεται από πλατεία της πόλης Ένεκεν. Φωτό Reuters

Στις πόλεις των ΕΠΑ Ρίτσμοντ, Μπέρμινγκχαμ, Σεντ Πολ και Βοστώνη τις δυο τελευταίες μέρες οι διαδηλωτές ξύλωσαν ή αποκεφάλισαν αγάλματα.

Οι ένοπλοι στρατιώτες της Εθνοφυλακής και η Αστυνομία δεν επέμβηκαν!

ch columbus ritsomnt marley nichell 9 June

Το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου πεταμένο σε λίμνη πάρκου στην πόλη Ρίτσμοντ, ΕΠΑ, προχτές Τρίτη 9 Ιούνη. Φωτό Marcley Nichell.

Μετά τη διάλυση της αστυνομίας που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Μινεάπολις, και τις τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση της αστυνομίας από τους μεγάλους δήμους Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Λος Άντζελες κ.α., το επαναστατικό κίνημα στις ΕΠΑ ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία, ξεσπάει πάνω στα ιστορικά σύμβολα καταπίεσης και κυριαρχίας του καπιταλισμού.

Μόνο η Σοβιετική Δημοκρατία της Οχτωβριανής Επανάστασης διάλυσε την αστυνομία.  

Σήμερα Πέμπτη η Γουόλ Στριτ βούτηξε κατά 6,9%, η μεγαλύτερη βουτιά από τον περασμένο Μάρτη. Οι άνεργοι στις ΕΠΑ έφτασαν αυτή τη βδομάδα τα 44,2 εκατομμύρια!

Είναι ώρα τώρα η εργατική τάξη να προχωρήσει στην ανατροπή του ίδιου του καπιταλισμού σε ΕΠΑ και ΕΕ, για τον τερματισμό της βίας και του κρατικού ρατσισμού, της φτώχειας και ανεργίας, των πολέμων και της διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s