► Ο ΣΑΠΙΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ! – Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ!

► ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ! ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

► ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 4 μμ ΚΑΛΕΙ Η ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΟΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΘ!

Feature-Iran-Hospital-patient

Nοσοκομείο στο Ιράν όπου χτες οι θάνατοι από τον κοροναϊό έφτασαν τους 998. Φωτό The News Line

Η χούντα Μητσοτάκη, όπως όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, παρακολουθούν την εξάπλωση του κοροναϊού αρνούμενοι να διοχετεύσουν στη δημόσια υγεία τα δισεκατομμύρια ευρό που παρέχουν στους τραπεζίτες και σπεκουλαδόρους των χρηματιστηρίων.

Στην Ισπανία επιτάχτηκαν ιδιωτικά νοσοκομεία, αλλά το ζήτημα είναι η άμεση εθνικοποίηση όλων των ιδιωτικών δομών υγείας και ένταξης στα δημόσια συστήματα.

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιστήμονες εχτιμούν ότι θα συνεχιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού για «εβδομάδες και μήνες, ίσως και χρόνο». Οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις ομολογούν ότι τα συστήματα δημόσιας υγείας, που τα κατέστρεψαν στις περασμένες δεκαετίες, δεν μπορούν να προφυλάξουν παρά ένα μικρό μέρος του πληθυσμού από τον κοροναϊό. Αποδείχτηκαν ανίκανες να προσφέρουν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά στον πληθυσμό και ομολογούν ότι αναμένουν το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Για τον Τραμπ, τον Τζόνσον και την ΕΕ προτεραιότητα έχει η επιβίωση της καπιταλιστικής οικονομίας και των τραπεζών καθώς κατέρρευσαν τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου.

Οι κεντρικές τράπεζες ΕΠΑ, ΕΕ και Αγγλίας πρόσφεραν ξανά δισεκατομμύρια δολάρια και ευρό στους τραπεζίτες και σπεκουλαδόρους. Χτες Τρίτη τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη ανέβηκαν από +2,2% έως +2,9%, στην Αθήνα +1,56% και η Γουόλ Στριτ κατά +5,2%. Το Τόκιο μόλις κατά +0,06%.

ΟΕΝΓΕ

Από παλαιότερη κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ. Μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ να απαιτήσουν την εθνικοποίηση όλου του κλάδου ιδιωτικής υγείας και ασφάλισης. Φωτό ΟΕΝΓΕ

Μετά το κλείσιμο των συνόρων, σχολείων και καταστημάτων, τώρα σταματά και η βιομηχανική παραγωγή αυτοκινήτων (Audi, Opel, VW) τουλάχιστον για δυο βδομάδες στη Γερμανία όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών. Γαλία και Γερμανία ανακοίνωσαν πρόσθετα δισεκατομμύρια για τις τράπεζες και επιχειρήσεις, αλλά πολύ λιγότερα για τη δημόσια υγεία, ενώ τίποτα για τους εργαζομένους.

Μεγάλες επιχειρήσεις χρεοκοπούν και η Ιταλία και Γαλία ετοιμάζονται να εθνικοποιήσουν εταιρείες. Η χούντα Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα βοηθήσει τους εργαζομένους αλλά οι εκβιασμοί, οι αναγκαστικές άδειες και οι απολύσεις κυριαρχούν. Τα αφεντικά προσπαθούν με όλους τους τρόπους να περάσουν τη χασούρα στους εργαζομένους.

Για χτες Τρίτη είχε προγραμματιστεί κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας από τα σωματεία καλλιτεχνών που ακυρώθηκε, όπως και η 48ωρη απεργία των ταχυδρομικών.  

Τα πρωτοβάθμια σωματεία που είχαν οργανώσει την αυριανή 24ωρη απεργία και πορεία, κι αυτά αποφάσισαν τη ματαίωση των κινητοποιήσεων.

Την ώρα που τα εργατικά σωματεία θα πρέπει να αποφασίζουν και να πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, οι ηγεσίες των σωματείων (με τη σύμφωνη γνώμη των ηγεσιών αριστερών κομμάτων) υποχωρούν στο “μένουμε σπίτι”, στην παθητικότητα της ατομικής απομόνωσης.

Η ουσία είναι ότι οι ηγεσίες των εργατικών σωματείων και κομμάτων που συμφωνούν στις ματαιώσεις κινητοποιήσεων λογω κοροναϊού, θεωρούν αυτές τις κινητοποιήσεις ως διαμαρτυρίες και μόνο. Αδυνατούν να κατανοήσουν την κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος.

Είναι αναγκαία η οργάνωση στους χώρους δουλειάς για την προστασία της υγείας των εργαζομένων με απαίτηση ΤΕΣΤ κοροναϊού για όλους και όλες, αλλά και αντίστασης στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών! 

DSC06603

Από την απεργιακή πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων της 18ης Φλεβάρη. Σήμερα απαιτείται οργάνωση στους τόπους δουλειάς για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και συντονισμός για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και μισθών, με κλιμάκωση απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς η εργατική τάξη και νεολαία θα αντισταθεί στα διχτατορικά μέτρα ΕΕ και χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Το καθήκον είναι ανάλυση, επεξήγηση και προετοιμασία της εργατικής τάξης και νεολαίας για τις επερχόμενες συγκρούσεις καθώς οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις με τα ΜΑΤ και τον στρατό θα επιβάλουν διχτατορικές συνθήκες, 

Ο καπιταλισμός θα αφήσει να πεθάνουν δεκάδες χιλιάδες για να κρατήσει ζωντανό το βάρβαρο απαρχαιωμένο σύστημα. Ο καπιταλισμός μας οδηγεί σε μια κολοσιαία οικονομική και κοινωνική κρίση. Η προστασία και ίωση από τον κοροναϊό είναι ζήτημα ταξικό, η διχτατορία της καπιταλιστικής τάξης πρέπει να ανατραπεί με Γενική Απεργία και να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις.  

Μόνο η σοσιαλιστική επανάσταση προσφέρει διέξοδο από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, για την επιβίωση της ανθρωπότητας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s