► «ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!» ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΕ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

fullsizeoutput_cee

Από τη σημερινή (Πέμπτη) δυναμική και μαζική πορεία στην Αθήνα ενάντια σε ΕΕ και χούντα Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 15.000 στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες συμμετείχαν στην αποψινή (Πέμπτη βράδυ) δυναμική πορεία στην Αθήνα, από τα Προπύλαια στη Βουλή, ενάντια στη βαρβαρότητα τής ΕΕ και της χούντας Μητσοτάκη προς τους πρόσφυγες.

Κύρια συνθήματα, «Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά», «ΕΕ και ΝΑΤΟ οι μόνοι τρομοκράτες», «ΕΕ σφαγείο ιμπεριαλιστών», «Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», «Είμαστε με τους πρόσφυγες ενάντια σε μπάτσους και φασίστες».  

fullsizeoutput_cea

Το πανό των οργανωτών στην κορυφή της σημερινής πορείας. Φωτό Ε.Α.

Κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ είχαν κλείσει το δρόμο έξω από τη Βουλή προς τα γραφεία της ΕΕ.

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους: Φοιτητικοί σύλλογοι Μεταλλειολόγων, ΣΕΜΡΕ, Χημικών Μηχανικών κ.α., ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ-νΚΑ, Πορεία, Ροσινάντε, Μέρα 25, Κίνηση Απελάστε το Φασισμό, Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, Πλατφόρμα Δράσης Ελλάδα Κούρδων και Τούρκων, ΟΡΜΑ. ΚΕΕΡΦΑ, Επιτροπή Στήριξης Προσφύγων Λαυρίου, Αλληλεγγύη Σ’ όλους, Κrίση και Κριτική, ΕΕΚ, ΣΕΚ, ΟΚΔΕ, ΚΚΕ μ-λ, ΚΕΔ–avant-garde, ΔΕΑ, Κομμουνιστικός Συντονισμός, Φεμινιστική Πορεία 8 Μάρτη, κ.α.  

fullsizeoutput_cec

Φοιτητές στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια διανεμήθηκε η παρακάτω προκήρυξη τής ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ υποστηριχτών της Τέταρτης Διεθνούς:

► Ν’ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ!

ΚΑΤΩ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΞΩ ΕΕ-ΝΑΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΕ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ πολεμά με στρατό, ΜΑΤ και οπλισμένους φασίστες τους πρόσφυγες των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη ΜέσηΑνατολή, Αφγανιστάν και Αφρική, που προσπαθούν να περάσουν τα ελληνο-τουρκικά σύνορα προς τις χώρες της Ευρώπης. Τη Δευτέρα πρωί 2/3, πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά σκότωσαν τον Σύρο πρόσφυγα Μοχάμαντ αλ Άραμπ, 22 χρονών. Οι Έλληνες στρατιώτες δεν έχουν καθήκον να δολοφονούν πρόσφυγες! Ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας είναι η ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη!

fullsizeoutput_ced

Από τη σημερινή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Τα εργατικά σωματεία και κόμματα πρέπει να απαιτήσουν με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων στους πρόσφυγες, την απελευθέρωση όλων των προσφύγων από τα νησιά, την προσφορά στέγης, τροφής και περίθαλψης, την ελεύθερη μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων! Για την ανατροπή του διχτάτορα Ερντογάν, για τη νίκη του Συριακού Στρατού!

Η ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη κατέλυσαν όλες τις συμφωνίες των Ενωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, παρανομούν με διχτατορικά μέτρα και επιμένουν να χτίσουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες. Μετά τη βαρβαρότητα των μνημονίων λιτότητας ενάντια στους λαούς της Ευρώπης, οι τραπεζίτες και επιχειρηματίες της ρατσιστικής ιμπεριαλιστικής ΕΕ εξαπόλυσαν πογκρόμ στους πρόσφυγες που δημιουργούν οι ίδιοι με τους πολέμους τους.         

Η οικονομική και πολιτική κρίση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος οδηγεί στην απανθρωπιά και βαρβαρότητα και σε διχτατορικά κοινοβουλευτικά καθεστώτα όπως η χούντα Μητσοτάκη που αρνείται ακόμη και υγειονομική περίθαλψη στα προσφυγόπουλα. Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και της χούντας Μητσοτάκη είναι μέρος της ταξικής πάλης ενάντια στη μαζική ανεργία και τις ιδιωτικοποιήσεις, στην καταστροφή της δημόσιας υγείας και παιδείας, τους πολέμους των ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Η εργατική τάξη και νεολαία καλούνται να αναλάβουν δράση και να συγκροτήσουν Ομάδες Αυτοάμυνας και Συμβούλια Δράσης (Λαϊκές Συνελεύσεις) σε κάθε περιοχή ενάντια στους ρατσιστές, φασίστες και τις επιθέσεις των ΜΑΤ. Είναι ώρα για την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς και αγροτικούς συλλόγους, συνταξιούχους και νεολαία, ενάντια στους απεργοσπάστες της ΓΣΕΕ, για το συντονισμό του αγώνα, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των μνημονίων και των διχτατορικών σχεδίων της χούντας Μητσοτάκη. – 4/3/2020 –

DSC06736

Στα Προπύλαια Τούρκοι αγωνιστές έστησαν πανό και φωτογραφίες από την απεργία πείνας μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum. Φωτό Ε.Α.

► ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 μμ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΙΛΗΣ

Η Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν διοργανώνει κινητοποιήσεις για την απελευθέρωση των μουσικών του συγκροτήματος Grup Yorum από τις τουρκικές φυλακές. Οι Mustafa Kocak, Helin Bolek, Ibrahim Gokcek διεξάγουν απεργία πείνας από το Μάη 2019 αρνούμενοι όλες τις κατηγορίες για τρομοκρατικές πράξεις.

Κάθε Παρασκευή 6 μμ  η Επιτροπή Αλληλεγγύης διοργανώνει διμαρτυρία έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθηνα, οδός Ρηγίλης. –  

Πληροφόρηση: Πρόσφατα σχηματίστηκε ο “Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης”. Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (λειτουργεί από το 2014) και τα έντυπα μας, δεν έχουν σχέση με το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. –  

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s