► ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΓΕΝΑΡΗ! – ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.!

► ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ ΑΠΑΙΤEITAI ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ!

► ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

000_1OA4LV

Από τη χτεσινή απεργιακή διαδήλωση στη Μασαλία. Φωτό CGT

Μετά τη χτεσινή (Παρασκευή) Γενική Απεργία, και το τριήμερο κινητοποιήσεων, οι συνεργαζόμενες 8 γαλικές εργατικές ομοσπονδίες – CGT, FO, FSU, Solidaires, FIDL, MNL, UNL και UNEF – ανακοίνωσαν νέα Γενική Απεργία την ερχόμενη Τετάρτη 29 Γενάρη για την απόσυρση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις συντάξεις!  

Η εργατική ομοσπονδία CFDT (Γαλική Δημοκρατική Ομοσπονδία Εργατών), από τις δυο μεγαλύτερες στη Γαλία, δεν συμμετέχει πια στις κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωση τους οι 8 εργατικές ομοσπονδίες τονίζουν την επιτυχία της βραδυνής απεργιακής πορείας της Πέμπτης και την ενεργό συμμετοχή των γυναικών. Αναφέρουν ότι οι διαδηλώσεις της Παρασκευής, με τη μεγάλη συμμετοχή, διαψεύδουν ότι δήθεν η ένταση της απεργίας μειώνεται, αντίθετα όλο και περισσότεροι/ες την υποστηρίζουν. 

Τη μέρα της επόμενης Γενικής Απεργίας, Τετάρτη 29 Γενάρη, θα συνεδριάζει η Οικονομική Συνέλευση που κάλεσε ο Πρόεδρος Μακρόν για “να βρεθεί λύση” στο ζήτημα. Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι εργατικές ομοσπονδίες θα συμμετάσχουν σ’ αυτή την παγίδα του Μακρόν.

TELEMMGLPICT000222419649_trans_NvBQzQNjv4Bqek9vKm18v_rkIPH9w2GMNoGXySPv9M1Jbe0Fc3Bi1Fk

Απόσυρση Μακρόν ζητά ο διαδηλωτής στη χτεσινή τεράστια απεργιακή πορεία στο Παρίσι. Φωτό moosegazette.net

Η χτεσινή Γενική Απεργία σημάδεψε την 51η μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων της εργατικής τάξης αλλά και της μεσαίας τάξης στη Γαλία για να προστατεύσουν τις συντάξεις τους.

Ουσιαστικά ο Μακρόν θέλει να καταστρέψει το σημερινό σύστημα συντάξεων για να μειώσει τις συντάξεις και τα επιδόματα, και σταδιακά να αντικαταστήσει το δημόσιο σύστημα με ιδιωτικό. Ότι έκαναν και κάνουν οι μνημονιακές χούντες στην Ελλάδα. Η χούντα Μητσοτάκη ετοιμάζει ένα ακόμη νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.  

Ο Μακρόν θα προχωρήσει και θα καταθέσει το νομοσχέδιο του στο γαλικό κοινοβούλιο στα μέσα Φλεβάρη, όπως ανακοινώθηκε. Αν συνεχιστούν οι απεργίες με την ίδια ένταση, τότε πιθανό είναι να κηρύξει βουλευτικές εκλογές ώστε αν τις κερδίσει να επιτεθεί με διχτατορικά μέτρα στους εργαζομένους.

Οι εργατικές ομοσπονδίες πρέπει να αναλάβουν αυτές την πρωτοβουλία και να κηρύξουν Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με καταλήψεις και με δηλωμένο στόχο την “Απόσυρση του Μακρόν” – “Retraites Macron” – όπως απαιτούν οι εργαζόμενοι, αφού ο Μακρόν επιμένει στο αντεργατικό νομοσχέδιο. –        

france-greve

Από τη χτεσινή απεργιaκή διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων στο Παρίσι. Φωτό france 24

► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ – ΟΜΟΝΟΙΑ 11 πμ – ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ!

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διαδηλώνουν αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα, Ομόνοια 11 π.μ, ενάντια στη σαλαμοποίηση, ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση που αποφάσισε η χούντα Μητσοτάκη.

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ανεργία, στη φτώχεια και στη βία της χούντας Μητσοτάκη.

Απαιτείται άμεση συνεννόηση των συνδικάτων ΛΑΡΚΟ, πετρελαίου ενέργειας, ΟΤΕ, τραπεζών, ΔΕΗ για τη συγκρότηση Συντονιστικού Αγώνα με προοπτική το Ενιαίο Μέτωπο όλων των εργαζομένων με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Όπως οι εργαζόμενοι στη Γαλία επέβαλαν την ενότητα των εργατικών ομοσπονδιών, και πραγματοποιούν εδώ και 8 βδομάδες Γενικές Απεργίες, έτσι και στην Ελλάδα οι αγωνιστές στα σωματεία πρέπει να κινητοποιηθούν ενάντια στους γραφειοκράτες συνδικαλιστές για την ενοποίηση όλων των κλαδικών αγώνων και δημιουργία νέας ηγεσίας στο εργατικό κσι συνδικαλιστικό κίνημα.

Αλληλεγγύη στα λόγια δεν αλλάζει και πολλά!

Κανένας κλάδος δεν πρέπει να παλεύει μόνος του! –

fullsizeoutput_979

Από την εκδήλωση αλληλεγγύης στον Τζούλιαν Ασάνζ. Φωτό Ε.Α.

► ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ ΧΤΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή απόγευμα στο Θέατρο Τζένη Καρέζη η εκδήλωση αλληλεγγύης στον φυλακισμένο στο Λονδίνο ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ που οργάνωσε η εφημερίδα Εποχή.

Περίπου 100 άτομα παρακολούθησαν τις ομιλίες της Τάνιας Τσανακλίδου, του δικηγόρου Χουάν Μπράνκο και του Γάλου δημοσιογράφου και ακτιβιστή των Κίτρινων Γιλέκων Μαξίμ Νικόλ. –   

Leave a comment