► ΠΑΝΟΠΛΑ ΜΑΤ ΩΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΣΕ ΕΦΟΔΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2020 ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ!

► Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ!  

► ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ekam-bila-amalias

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι όπλα με “σφαιρίδια” καουτσούκ χρησιμοποιήθηκαν στο Κουκάκι για μια ακόμη φορά. Η χούντα Μητσοτάκη τρομοκρατεί για να επιβάλει διχτατορία και βάρβαρη λιτότητα. Φωτό από την αστυνομία σε δράση ενάντια στη βίλλα Αμαλίας. Στη Γαλία ο Μακρόν ετοιμάζει το στρατό ενάντια στους απεργούς σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”. 

Η βία των πάνοπλων ΜΑΤ που έχει εξαπολύσει η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη σκοπεύει στο να τρομοκρατήσει το εργατικό κίνημα και τη νεολαία ώστε να μην αντιστέκονται στη βάρβαρη λιτότητα των μνημονίων και στο καθεστώς διχτατορικής διακυβέρνησης.

Με διαταγές τής ΕΕ η μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη, με τη βοήθεια της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, θέλει να επιβάλει με βία τις ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημόσιων επιχειρήσεων, μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, καταστολή του φοιτητικού κινήματος και ενοικιαζόμενους/εργολαβικούς παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η ΕΕ πάνω απ’ όλα θέλει να επιβιώσουν οι ελληνικές τράπεζες, με συνεχείς κρατικές χρηματοδοτήσεις (εκεί πάνε τα “πλεονάσματα”) ώστε να πληρώνονται οι δόσεις του δάνειου στην ΕΚΤ και στις χώρες της ΕΕ.

Γι’ αυτό η χούντα Μητσοτάκη θέλει να επιβάλει διχτατορική διακυβέρνηση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και τους πρόσφυγες για να σπείρει διχόνοια και να διαιρέσει την εργατική τάξη και την αγροτιά.

Γι’ αυτό η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση της συμμορίας των Νεο-Ναζί – όλοι αυτοί/ες χρειάζοντια για νέες δολοφονικές επιθέσεις! 

Η επίθεση ΕΕ-Μητσοτάκη πραγματοποιείται σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει χρεοκοπήσει ΟΛΑ τα κράτη. Το παγκόσμιο χρέος έχει φτάσει σε αμέτρητα τρισ. ευρό, παρά τις προειδοποιήσεις για οικονομική καταστροφή της προέδρου της ΕΚΤ Κ. Λαγκάρντ.

LEAD-RMT-0063

Εργαζόμενοι του συνδικάτου RMT (συγκοινωνίες, μεταφορές) στο Λονδίνο διαδηλώνουν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Τζόνσον να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία. Φωτό The News Line

Η έξοδος της Βρετανίας – όπως και να γίνει – αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα της κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνεχίζει να είναι σε ακόμη μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική κρίση – και θα επιβάλλει περισσότερη βία!

Την προηγούμενη Τετάρτη η χούντα Μητσοτάκη ψήφισε τον Προϋπολογισμό 2020 μετά από μια γελοία συζήτηση στη Βουλή τεσσάρων ημερών. Ο Προϋπολογισμός είχε ήδη συνταχτεί από τις Βρυξέλες και στάλθηκε στη Βουλή να ψηφιστεί για τα μάτια του κόσμου.

Το πρωινό της Τετάρτης τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν τη σχεδιασμένη και παράνομη επίθεση στο Κουκάκι ως στρατός κατοχής και με νέα όπλα. Τα ΜΑΤ δεν έδρασαν μόνα τους, η επιχείρηση τους είχε σχεδιαστεί από την Κυβέρνηση και τους ξένους συμβουλούς της.

Τα ΜΑΤ είναι οι πραιτωριανοί της κοινοβουλευτικής χούντας και στα μνημόνια που υπέγραψε ο Τσίπρας και οι Συριζαίοι, αναφέρεται ως η δύναμη που θα επιβάλει την τήρηση των μνημονίων, που είναι πάνω από το ελληνικό Σύνταγμα και νόμους!

Ζούμε σε μια κατάσταση όπου τα μνημόνια πρέπει να εφαρμοστούν από την ΕΕ και τον Μητσοτάκη με κάθε μέσο, πέρα από τους νόμους, και άμεσα για να σωθεί ο ελληνικός καπιταλισμός και η ΕΕ.

233c015c49854b3683432fdde4389bad_18

Τα ΜΑΤ στην υπηρεσία της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη στις 6 Δεκέμβρη στην Αθήνα. Θα συντριφτούν από την ενοποιημένη πάλη εργατών και φοιτητών. Φωτό Άρης Μεσσίνης

Δεν πρόκειται απλά για μια ακροδεξιά ρατσιστική κυβέρνηση – η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη είναι το καθεστώς που ορίζει η ΕΕ ότι πρέπει να επιβληθεί σ’ όλα τα κράτη για να επιβιώσει ο καπιταλισμός. Ο δημοκρατικός κοινοβουλευτισμός έχει παραγραφεί! 

Η επίθεση της χούντας Μητσοτάκη με τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την ενωμένη εργατική τάξη και νεολαία σε πανεργατική πανελλαδική κινητοποίηση μαζί με τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τη νεολαία.

Παρά τη βία των ΜΑΤ, οι φοιτητές τους νίκησαν στην ΑΣΟΕΕ και ακολούθησαν μαζικές διαδηλώσεις και η μεγαλειώδη πορεία της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η επίσης μαζική πορεία στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τώρα αυτό το κίνημα πρέπει να αποχτήσει επαναστατική δυναμική, σε συμμαχία με τους Γάλους εργαζόμενους και όλους τους λαούς της Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, με κάλεσμα για την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή των μνημονίων και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη.

im-137246

Από την απεργιακή διαδήλωση στη Λιόν 17/12/2019. Φωτό The WSJ

Για μια εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, διαγραφής του χρέους και εξόδου από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Για μια τέτοια κινητοποίηση νίκης απαιτούνται Επιτροπές Αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, Συμβούλια Δράσης / Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή και ομάδες περιφρούρησης από εργάτες και φοιτητές.

Για μια Πανελλαδική Συνέλευση εργαζομένων, αγροτών και νεολαίας για το συντονισμό αυτής της πάλης για τη νίκη.

Την περασμένη βδομάδα τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στην ενέργεια (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ κ.α.), νοσοκομειακοί και εργαζόμενοι του ΟΤΕ κινητοποιήθηκαν ενάντια στις μαζικές απολύσεις, στην εξαφάνιση των ΣΣΕ και στη βίαια επιβολή ενοικιαζόμενων/εργολαβικών.

Η πανάθλια ηγεσία της ΟΤΟΕ (ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων) ανακοίνωσε ότι αφήνει τον αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων που απολύθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς στα χέρια της αντιδραστικής ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας!

fullsizeoutput_457

Από τη μεγαλειώδη πορεία της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου 17/11/2019. Η νέα γενιά πρέπει να δημιουργήσει επαναστατική ηγεσία για την ανατροπή Μητσοτάκη, ΕΕ και καπιταλισμού. Φωτό Ε.Α.

Τέτοιες ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ είναι το αποκρουστικό πρόσωπο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που είπε ΝΑΙ στα μνημόνια και τώρα μποϋκοτάρει τον αγώνα των εργαζομένων για να κρατήσουν τις δουλειές τους και να φροντίσουν τις οικογένειες τους.

Η χούντα Μητσοτάκη και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε αγαστή συμμαχία θα συνεχίσουν τη βίαια επίθεση στους εργαζομένους, αγρότες και νεολαία.

Το ζήτημα δεν είναι περισσότερος αγώνας, όπως ζητά το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. Το ζήτημα είναι ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Αγώνας διαμαρτυρίας με μονοήμερες κινητοποιήσεις; Ή μαζικός αγώνας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της χούντας Μητσοτάκη;

Οι νέοι αγωνιστές και συνδικαλιστές καλούνται να αναλάβουν το ιστορικό καθήκον ανατροπής της χούντας της ΕΕ και του καπιταλισμού. Ήδη αυτός ο μεγάλος αγώνας ξεκίνησε σε Ισπανία, Βρετανία και Γαλία. Με προβλήματα και αντιφάσεις, τα οποία όπως επιλύει ένα πρόγραμμα μάχης που όχι μόνο αντιστέκεται, αλλά φωνάζει δυνατά και με τόλμη για την ανατροπή των κοινοβουλευτικών διχτατοριών, για να επιβιώσουν οι οικογένειες των εργαζομένων για να έχει μέλλον η νεολαία. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s