► ΕΞΩ Ο ΠΟΜΠΕΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ!

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ!

► Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ – ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΡΟΥΜΑΝ!

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ!

ΕΠΑ ΠΟΜΠΕΟ

Πυρπόληση της αμερικανικής σημαίας έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία σήμερα Σάββατο το μεσημέρι. Φωτό 902.gr

Μετά από συγκέντρωση στο Σύνταγμα, η πορεία 2.500 εργαζομένων και νεολαίας που οργάνωσε το ΚΚΕ ενάντια στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Μάϊκ Πομπέο στην Αθήνα, κατέληξε στην Αμερικανική Πρεσβεία κάνοντας τη διαδρομή Στήλες Ολύμπιου Δία – Πινακοθήκη – Πρεσβεία. 

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε παράνομα διατάξει την Αστυνομία και τα ΜΑΤ να φράξουν με κλούβες και ΜΑΤ τη λεωφόρο Βασ. Σοφίας.

Στο άγαλμα Τρούμαν πετάχτηκε κόκινη μπογιά και αμέσως τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με γκλομπ και χημικά!

Η πορεία του ΚΚΕ – με συμμετοχή εργατικών σωματείων – προχώρησε στην Πρεσβεία ΕΠΑ όπου πυρπολήθηκε η αμερικανική σημαία.      

sygkentrosi-athina-pompeo-55

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών στο άγαλμα Τρούμαν. Φωτό Μιχάλης Καραγιάννης.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν περίπου 1.500 νέοι και εργαζόμενοι για την πορεία που είχαν οργανώσει αριστερά κόμματα. Συμμετείχαν με τα πανό τους η Λαϊκή Αντίσταση, ΚΚΕ Μ-Λ, μ-λ ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΕΚ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Συντονισμός, Κόκκινο Δίχτυο, ΚΕΕΡΦΑ, ΟΡΜΑ, Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, Αναρχική Πολιτική Οργάνωση κ.α.

Στη Σταδίου ΜΑΤ και κλούβες της Αστυνομίας απαγόρευσαν να περάσει η πορεία. Κλούβες και ΜΑΤ είχαν στηθεί και στην Ακαδημίας και Πανεπιστημίου.

Η πλειοψηφία των διοργανωτών της πορείας αρνήθηκε την πρόταση η πορεία να κατευθυνθεί στην Αμερικανική Πρεσβεία μέσω της λεωφ. Αλεξάνδρας.

DSC06045.JPG

fullsizeoutput_96

Οι κλούβες της Αστυνομίας στη Σταδίου. Φωτό ΕΑ.

Ο Πομπέο έφτασε χτες Παρασκευή στην Ελλάδα για να υπογράψει “Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCΑ)”, με νέα επέχταση της τεράστιας ναυτικής-αεροπορικής αμερικανο-ΝΑΤΟϊκής βάσης της Σούδας και την εγκαθίδρυση νέων στρατιωτικών βάσεων σε  Λάρισα, Στεφανοβίκιο και Αλεξανδρούπολη, καθώς η σχέση Τουρκίας-ΕΠΑ βρίσκεται σε διαρκή κρίση τα τελευταία χρόνια.

Ο Πομπέο στις συναντήσεις με τον Τσίπρα, και τους Υπουργούς του, θα συζητήσει τη συμμαχία Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και θα επιμείνει στην πρωτοκαθεδρία των αμερικανικών εταιρειών στην εκμετάλλευση των υδατανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s