► ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΕΞΩ ΕΕ – ΝΑΤΟ!

fullsizeoutput_50a4

Από την απεργιακή πορεία εκπαιδευτικών στην Αθήνα τον προηγούμενο Γενάρη. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πετάξουν έξω απο τις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και να προχωρήσουν σε εκλογή νέας επαναστατικής ηγεσίας από τη νέα γενιά αγωνιστών για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ συντριβής των μνημονίων.    Φωτό Ε.Α.

Η νέα κυβέρνηση της Δεξιάς, Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι μια αντεπαναστατική κυβέρνηση τραπεζιτών υποτελής στις διαταγές της ΕΕ και των ΕΠΑ. Το πρόγραμμα των Μητσοτάκη-Σταϊκούρα (και οι δυο πρώην τραπεζίτες) είναι να καθυποτάξουν με κάθε μέσο την εξεγερτική αντίσταση της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Πρωτεραιότητα των μνημονίων και πρώτη υποχρέωση των Μητσοτάκη-Σταϊκούρα είναι να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των ελληνικών τραπεζών και του καπιταλισμού, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποιήσεις, μαζικές απολύσεις, πετσόκομμα των μισθών και συντάξεων, αρπαγή σπιτιών και μαγαζιών, εντατικοποίηση της διάλυσης της δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας.

Ο Μητσοτάκης και τα αφεντικά του ξέρουν ότι για να πετύχουν τα αντιδραστικά σχέδια τους πρέπει να επιτεθούν μετωπικά στην οργανωμένη εργατική τάξη και τα σωματεία, στους φοιτητές, και στην εργατική νεολαία.

Η εκλογική συντριβή των νεο-ναζιστών της Χρυσής Αυγής δεν είναι το τέλος των φασιστικών συμμοριών που θα χρησιμοποιηθούν, με διάφορα ονόματα, για να διχάσουν τον αγώνα της εργατικής τάξης. Απαιτούνται ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ και ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ σε κάθε περιοχή, σε συνεργασία με ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.

Ο Μητσοτάκης δεν θα διστάσει καθόλου να στείλει ελληνικά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή για τους πετρελαϊκούς πολέμους των εταιρειών του ιμπεριαλισμού.

Η προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπογραφές του Τσίπρα στο τρίτο μνημόνιο και στα μνημόνια αυστηρής επιτήρησης, άνοιξαν την πόρτα της εξουσίας στον Μητσοτάκη.

Μεγάλο μέρος των εργαζομένων και της νεολαίας αρνήθηκε να ψηφίσει.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΚΕ μπορούν να οργανώσουν «αντιπολίτευση» στον Μητσοτάκη. Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να τον ανατρέψει μ’ ένα επαναστατικό σοσιαλιστικό πρόγραμμα εθνικοποίησης των τραπεζών, εξόδου από ΕΕ, διαγραφής του δημόσιου χρέους, για μια κυβέρνηση εργατικής δημοκρατίας βασισμένης σε συμβούλια.

Η εργατική τάξη και η νεολαία δεν πρέπει να χάσει ούτε ένα λεπτό! Πρέπει αμέσως να οργανώσει τους εργαζομένους για μια ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή της κυβέρνησης τραπεζιτών της Νέας Δημοκρατίας!

Σήμερα το ιστορικό καθήκον σ’ όλες τις χώρες τις Ευρώπης είναι η δημιουργία μαζικών επαναστατικών μαρξιστικών κομμάτων της 4ης Διεθνούς για τη νίκη των εργαζομένων και της νεολαίας, για την ανατροπή του καπιταλισμούς, για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s