► ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΕΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ! ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ!

ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!

► ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

fullsizeoutput_532a

Εργαζόμενες στο Δήμο Κορυδαλλού σε απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών τον περασμένο Φλεβάρη για μόνιμη και σταθερή εργασία. Φωτό Ε.Α.

Η Εργατική Αντίσταση απευθύνεται στην εργατική τάξη, νεολαία, αγρότες, μικρομεσαίους και συνταξιούχους, να μαυρίσουν στις ευροεκλογές και τοπικές εκλογές της Κυριακής τα κόμματα τής ΕΕ, των μνημονίων και των αφεντικών: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, φασίστες και όλα τα ρετάλια της μπουρζουαζίας.

Καλούμε σε υποστήριξη των ψηφοδελτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις ευροεκλογές και στις τοπικές εκλογές, με ενιαιομετωπική στάση μάχης για τη συντριβή των μνημονίων, για εκδίωξη της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα, για εργατική εξουσία, για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης.

Τα Δεξιά και Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα του καπιταλιστικού κατεστημένου της ΕΕ, που επέβαλαν τη λιτότητα των μνημονίων φτώχειας, μαζικής ανεργίας και πολέμων, θα υποστούν συντριπτικές ήττες. Στη Βρετανία θα υπάρξει συντριβή του κυβερνητικού Δεξιού κόμματος των Τόρις αλλά και του Εργατικού Κόμματος που αρνήθηκαν το Μπρέξιτ.

yellow-vest

Από τη μαζική συγκέντρωση στο Παρίσι των Κίτρινων Γιλέκων το Σάββατο 20/4/19. Απαιτούν την ανατροπή του Προέδρου Μακρόν.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, που έχει χρεοκοπήσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και μια σειρά από χώρες, τραντάζει τα θεμέλια της ΕΕ.

Για να αποφύγουν την ολική τραπεζική κατάρρευση το 2008 οι κυβερνήσεις προχώρησαν στην “ποσοτική χαλάρωση” διοχετεύοντας τρισεκατομμύρια πλασματικό ηλεκτρονικό χρήμα στις τράπεζες και επιχειρήσεις.

Τώρα το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα είναι στην κόψη του ξυραφιού καθώς απειλείται από την κολοσιαία “φούσκα” χρέους που δημιούργησαν οι κεντρικές τράπεζες σε ΕΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία.

Ο καπιταλισμός έχει μετατρέψει τη ζωή για τη συντριπτική πλειοψηφία των λαών και της εργατικής ταξης και νεολαίας της Ευρώπης, σε κόλαση ανεργίας, φτώχειας, ανασφάλειας και πολέμων, ενώ προσπαθεί να διχάσει τους λαούς με το ρατσισμό και τις επιθέσεις σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Οι αντιδραστικές και προδοτικές πολιτικές της Σοσιαλδημοκρατίας και ευρολάγνων “Αριστερών” τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Ποδέμος, Ντε Λίνκε κ.α., έσπρωξαν απογοητευμένα κομμάτια μικροαστών και αγροτών τρομοκρατημένων από την κρίση, να υποστηρίξουν ακροδεξιά, ρατσιστικά και φασιστικά κόμματα που έχουν ρητορική αμφισβήτησης της ΕΕ.

Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτά τα ακροδεξιά κόμματα ρατιστικής ιδεολογίας, είναι υποστηριχτές της λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας. Δεν μπορούν να προσφέρουν καμιά λύση ενάντια στη φτώχεια, ανεργία και καταστροφή της δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας. Είναι κόμματα προστασίας του καπιταλιστικού συστήματος.

DSC05253

Από τη μαζική εργατική διαδήλωση της φετεινής Πρωτομαγιάς στη Βαρκελώνη. Φωτό Ε.Α.

Δεν υπάρχει λύση στη σημερινή θανάσιμη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος μέσα στην ΕΕ, είτε με Δεξιές, ακροδεξιές ή σοσιαλδημοκρατικές και “Αριστερές” κυβερνήσεις.

Η διέξοδος από την εποχή της βαρβαρότητας της καπιταλιστικής κρίσης, για τους εργαζομένους και όλης της ανθρωπότητας, είναι η οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων λιτότητας και του καπιταλισμού.

Μόνο μια τέτοια προοπτική σήμερα μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη των οργισμένων εκατομμυρίων στην Ευρώπη που αντιστέκονται στη λιτότητα της ΕΕ και στους ακροδεξιούς.

Οι αγωνιστές, η νεολαία, μαζί με όλη την εργατική τάξη, οφείλουν να κινητοποιηθούν για την ενοποίηση των αγώνων με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των μνημονίων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση, με βάση εκλεγμένα συμβούλια εργαζομένων, κατοίκων, νεολαίας και στρατιωτών.

Η ιστορία έχει δείξει ότι για τη νίκη των εργαζομένων απαιτείται η δημιουργία ενός Μαρξιστικού κόμματος, όπως το κόμμα του Λένιν, που θα προχωρήσει ασυμβίβαστα στη συντριβή του καπιταλισμού και των σχεδίων ταξικού εμφυλίου πολέμου της ΕΕ.

Το πρόγραμμα της εργατικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης θα είναι έξοδος σπό ΕΕ, εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, με έλεγχο και διαχείριση των εργαζομένων, διαγραφή του δημόσιου χρέους, διαγραφή των χρεών των εργατικών και αγροτικών νοικοκυριών, εφαρμογή σχεδιασμένης οικονομίας για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων, με προοπτική τη συγκρότηση των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης σε συμμαχία με όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίζονται για την ελευθερία τους. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s