► ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ-ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ!

Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΪ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΜΠΙΝ

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΕΪ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

3000

Από διαδικασία ψηφοφοριών στο βρετανικό κοινοβούλιο. Πρόκειται για διαδικασίες κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος ενάντια στο αποτέλεσμα για έξοδο από την ΕΕ του δημοψηφίσματος του 2016. Φωτό The Guardian

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα Τρίτη, η Βρετανή Πρωθυπουργός Τερέζα Μέϊ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από την ΕΕ μια ακόμη μικρή παράταση της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ μέχρι τις 22 Μάη. Δεν επιθυμεί μεγαλύτερη παράταση της παραμονής, γιατί αυτό θα σημάνει τη διεξαγωγή ευροεκλογών και στη Βρετανία.

Η Μέϊ δήλωσε ότι θέλει έξοδο από την ΕΕ με συμφωνία και κάλεσε τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν σε συζητήσεις για ένα σχέδιο αποχώρησης από την ΕΕ. Το σχέδιο που θα καταλήξουν, τόνισε η Μέϊ, πρέπει να περιλαμβάνει τη Συμφωνία Αποχώρησης, που έχει ήδη υπογράψει η Μέϊ με την ΕΕ, που σημαίνει παραμονή στην τελωνειακή ένωση και στην ενιαία αγορά. Αυτή η Συμφωνία έχει απορριφτεί 3 φορές στο βρετανικό κοινοβούλιο!

Η ανακοίνωση της Μέϊ δεν περιλαμβάνει τίποτα καινούργιο, αλλά προσπαθεί να υποτάξει τον Κόρμπιν και το Εργατικό Κόμμα στα σχέδια της και να γλυτώσει το τομάρι της.

Η Μέϊ τόνισε ότι αν ο Κόρμπιν δεν συμφωνήσει, τότε θα ακολουθήσουν κι άλλες ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο.

Ο Κόρμπιν δήλωσε “πολύ ευτυχισμένος” που θα συναντήσει την Μέϊ, προφανώς έτοιμος – με ανταλλάγματα – να την υποστηρίξει!

Ο ηγέτης της πτέρυγας Μπρέξιτ των Τόρις Ρις-Μογκ καταδίκασε την ανακοίνωση της Μέϊ που οδηγεί, είπε, σε μια κυβέρνηση Τόρις-Εργατικών. 

Η Μέϊ υπολογίζει ότι μπροστά στον κίνδυνο ενός Μπρέξιτ χωρίς συμφωνία (που δεν χρειάζεται να υπάρχει) ο Κόρμπιν θα συμφωνήσει καθώς ο ίδιος και η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος πρόδωσαν το μανιφέστο τους και έγιναν φανατικοί ευρωπαϊστές.

Ήδη η δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος τόνισε ότι θα υποβάλλει στο κοινοβούλιο πρόταση για επέχταση της παραμονής.

RMT

Μόνο η κινητοποίηση της οργανωμένης εργατικής τάξης μπορεί να ανατρέψει τη Μέϊ και να επιβάλλει Μπρέξιτ. Στη φωτό διαδήλωση της ομοσπονδίας σιδηροδρομικών και ναυτικών RMT στο Λονδίνο ενάντια στις αυξήσεις των εισητηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η RMT τάχτηκε – μαζί με μόνο άλλα δυο συνδικάτα – ΥΠΕΡ του Μπρέξιτ. Φωτό The News Line.

Αλλά το Υπουργικό Συμβούλιο είναι πέρα για πέρα διχασμένο, όπως και η άρχουσα τάξη στη Βρετανία, το κόμμα των Τόρις και το Εργατικό Κόμμα.

Με τις συνεχείς ψηφοφορίες και την υστερία των ΜΜΕ ότι ένα «άταχτο Μπρέξιτ» θα είναι «καταστροφή», το βρετανικό κοινοβούλιο προσπαθεί να κρατήσει τη Βρετανία μέσα και αλυσοδεμένη στην ΕΕ.

Πρόκειται για ένα διαρκές πραξικόπημα της άρχουσας τάξης και των Τόρις με τη συμβολή του Εργατικού Κόμματος.

Οι Βρετανοί/ιδες ψήφισαν τον Ιούνη 2016 στο δημοψήφισμα ΕΞΟΔΟ από την ΕΕ. Αυτό το δημοκρατικό αποτέλεσμα δεν το αποδέχεται η άρχουσα τάξη των τραπεζιτών και του Σίτι, όπως δεν το αποδέχονται οι προδότες στο Εργατικό Κόμμα.

Μόνο μια επαναστατική εργατική κυβέρνηση μπορεί να δικαιώσει το δημοψήφισμα με την ανατροπή του καπιταλισμού. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s