► 2019: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ! – ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!

fullsizeoutput_4a83

Από την πορεία 2018 της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η νεολαία στην πρωτοπορία για τη δημιουργία επαναστατικού κόμματος ανατροπής μνημονίων και καπιταλισμού. Φωτό Ε.Α.

Το τέλος της χρονιάς βρήκε το διεθνές καπιταλιστικό σύστημα σε πορεία κατάρρευσης, ενώ η εργατική τάξη και νεολαία στη Γαλία με τα Κίτρινα Γιλέκα εξεγέρθηκε ενάντια στη λιτότητα και ο Συριακός Αραβικός Στρατός σημείωσε μια ακόμη νίκη!

Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις φοιτητών, μαθητών και συνταξιούχων το Νοέμβρη και Δεκέμβρη στην Ελλάδα, η εργατική τάξη και νεολαία πέρασαν σε μια νέα φάση της αντίστασης ενάντια στα μνημόνια και την κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και τον αντεπαναστατικό πεσιμισμό της σταλινικής ηγεσίας του ΚΚΕ.

Η νέα γενιά της εργατικής τάξης – στην ανεργία, «ενοικιαζόμενοι», στα «προγράμματα», στις «ελαστικές» μορφές εργασίας, φοιτητές-μαθητές και νέοι αγρότες στη φτώχεια – προχωρά αποφασιστικά και δυναμικά στην πορεία της μεταμόρφωσης της αντίστασης ενάντια στη βάρβαρη λιτότητα του χρεοκοπημένου καπιταλισμού σε επαναστατική εξέγερση!

Το ιστορικό καθήκον τους είναι η δημιουργία ενός μαζικού επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της 4ης Διεθνούς για να οδηγήσει τους εργαζομένους, αγρότες και μικρομεσαίους στην εργατική εξουσία του σοσιαλισμού.

Protesters wearing yellow vests install a barricade during clashes with police at a demonstration during a national day of protest by the "yellow vests" movement in Paris

Οδοφράγματα στο Παρίσι, 15/12/2018. Φωτό Stephane Mahe /Reuters.

Μέσα στο 2018 δισεκατομμύρια δολάρια εξαερίστηκαν από τα χρηματιστήρια της Γουόλ Στριτ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν η μεγαλύτερη πτώση από την τραπεζική κατάρρευση του 2008.

Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιούν ότι το 2019 θα είναι μια «δύσκολη» χρονιά για τον παγκόσμιο καπιταλισμό. Ο εμπορικός πόλεμος του Προέδρου Τραμπ, ο τερματισμός από τις κεντρικές τράπεζες Φεντ, ΕΚΤ και Ιαπωνίας, της «ποσοτικής χαλάρωσης» (το ηλεκτρονικό χρήμα προς τράπεζες και επιχειρήσεις), και η άνοδος των αμερικανικών επιτοκίων, έχουν δημιουργήσει την εκρηχτική κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Είναι μια οικονομία χρέους, όπου η «φούσκα» των χρεών κυβερνήσεων, τραπεζών και επιχειρήσεων – το ΔΝΤ υπολογίζει τη «φούσκα» σε 319 τρισ. δολάρια, πάνω από το διπλάσιο του παγκόσμιου ΑΕΠ! – έχει φτάσει σε επίπεδο έκρηξης που θα τινάξει στον αέρα το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Από την κατάρρευση του 2008 μέχρι σήμερα η «φούσκα» αυξήθηκε κατά 60% με την «ποσοτική χαλάρωση»! Ο παγκόσμιος καπιταλισμός είναι ανίκανος να επιλύσει την κρίση. Τώρα οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις και τράπεζες προσπαθούν να αποτρέψουν την έκρηξη της «φούσκας» με συνεχή και περισσότερη λιτότητα, πολέμους και τον τερματισμό της «ποσοτικής χαλάρωσης».

Αλλά αυτές οι συνθήκες εντείνουν την παγκόσμια επαναστατική περίοδο που οδήγησε στο Μπρέξιτ και στις εξεγέρσεις των δυο τελευταίων χρόνων στη Γαλία.

Στο 2019 αυτές οι εξεγέρσεις των εργαζομένων, αγροτών και νεολαίας θα επεχταθούν για τη συντριβή των μνημονίων λιτότητας, και ανατροπής των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ!

3000

Χρηματιστές στη Γουόλ Στριτ. Έκαναν τα χειρότερα Χριστούγεννα από το 1929! Η οικονομική κρίση του καπιταλισμού είναι τερματική κρίση ενός χρεοκοπημένου συστήματος, κρίση της θανάσιμης αγωνίας του! Απαιτείται η δράση της εργατικής τάξης για να θάψει τον καπιταλισμό!

Μέρος αυτών των επαναστατικών κινητοποιήσεων είναι η πάλη των Καταλανών για ανεξαρτησία και εργατική εξουσία, και της ιταλικής εργατικής τάξης και νεολαίας ενάντια στη λιτότητα που εξανάγκασε την ακροδεξιά ιταλική κυβέρνηση να περιορίσει τις περικοπές του προϋπολογισμού, που όμως την έφερε σε σύγκρουση με την Κομισιόν, την ώρα που οι ιταλικές τράπεζες είναι χρεοκοπημένες.

Η Κομισιόν ήδη πρότεινε τη συγχώνευση ιταλικών με γαλικές τράπεζες, καθώς και των δυο μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών (Ντόϊτσε και Κομέρτζ) για να αποφευχθεί η κατάρρευση τους!

Σε μια τέτοια κατάσταση η κοινοβουλευτική χούντα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ δεν πρόκειται να επιβιώσει, ιδιαίτερα με τις πιέσεις για το Μακεδονικό και τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Αλλά χρειάζεται η εξέγερση και η μαζική Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας των εργαζομένων για να συντριβεί ο Μητσοτάκης και οι ρατσιστές-φασίστες, τα μνημόνια και ο Τσίπρας!

Η διεθνής οικονομική κρίση και η εξέγερση των εργαζομένων και της νεολαίας μεταμορφώνει τα μυαλά των ανθρώπων και τους καθοδηγεί σε αγώνες ανατροπής κυβερνήσεων και καπιταλισμού.

Στη σημερινή κατάσταση επείγει η δημιουργία του επαναστατικού κόμματος για την ανατροπή από τ’ αριστερά της κυβέρνησης για να ανοίξει ο δρόμος στην εργατο-αγροτική εξουσία!

Αλλιώς η Δεξιά και η ρατσιστική-φασιστική αντίδραση θα πάρει το πάνω χέρι με τη βοήθεια των συνωμοσιών των ΕΠΑ και της Κομισιόν όπως έκαναν στην Ουκρανία. Η Κομισιόν, η Δεξιά και οι προδότες της Σοσιαλδημοκρατίας, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με τα κινήματα των ρατσιστών-φασιστών όπως στην Αυστρία, Σκανδιναβία και ανατολική Ευρώπη.

DSC04187

Το πανό στην κορυφή της Διακλαδικής απεργιακής πορείας της 1/11/2018 στην Αθήνα. Νέες γενιές εργαζομένων στον αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής συνδικαλιστικής γαρφειοκρατίας και της κυβέρνησης-χούντας Τσιπρα. Φωτό Ε.Α.

Οι εργάτες, αγρότες και νεολαία στην Ελλάδα βρίσκονται στο ίδιο χαράκωμα του ταξικού πολέμου μαζί με τα Κίτρινα Γιλέκα, το Συριακό Αραβικό Στρατό, τους Παλαιστίνιους μαχητές, τη Χεζμπολά, την εργατική τάξη στις ΕΠΑ και στην Ευρώπη που έχει σηκώσει τη σημαία της νικηφόρας εξέγερσης!

Αυτή η σημαία ενθαρρύνει τα εκατομμύρια εργαζομένων στη Ρωσία και Κίνα, να εξεγερθούν ενάντια στους ολιγάρχες, να επαναφέρουν την εξουσία της σοβιετικής δημοκρατίας και να προχωρήσουν στο σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Το 2019 η νεολαία και οι αγωνιστές πρέπει να χτίσουν επαναστατικά κόμματα σε κάθε χώρα για να οδηγήσουν τις επαναστατικές εξεγέρσεις στη νίκη! –

Η ΣΥΝΤΑΧΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΥΧΕΤΑΙ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s