► ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ! ΕΞΩ ΟΙ ΕΕ, ΕΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ! ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ, ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Το πανό των φοιτητών ΕΜΠ στην κορυφή της πορείας του 2016. Φωτό Ε.Α.

Η νεολαία και η εργατική τάξη τιμούν την επαναστατική εξέγερση της 17ης Νοέμβρη 1973 ενάντια στη στρατιωτική διχτατορία με πορείες αντίστασης ενάντια στην κοινοβουλευτική διχτατορία των μνημονίων που έχουν εγκαθιδρύσει οι τραπεζίτες, αφεντικά και η τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ με την υποστήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. 

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπταλισμού συνεχώς επιδεινώνεται και η χρηματιστηριακή φούσκα απειλεί με νέο κραχ. Η κυβέρνηση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ προσπαθεί να σώσει τις τράπεζες και τον καπιταλισμό γι’ αυτό επιβάλει όλα τα μέτρα που απαιτεί η επικιρίαρχη τρόϊκα, που έχουν δημιουργήσει 1,5 εκατομ. άνεργους συν εκατοντάδες χιλιάδες σε προγράμματα ανεργίας, ενώ εξαφανίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα από τις ελαστικές μορφές εργασίας.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως όλες οι κυβερνήσεις λιτότητας σ’ όλη την Ευρώπη, θα προχωρούν συνεχώς στην επιβολή διχτατορικών μέτρων για να επιβιώσει ο καπιταλισμός και να περιορίσουν την αντίσταση της νεολαίας και της εργατικής τάξης. Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει εξαπολύσει θανάσιμο ταξικό πόλεμο για την υποταγή της νεολαίας και των εργαζομένων στη φτώχεια. Υποστηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή και Αφρική, αρνείται να βοηθήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες και επιβάλει το ρατσισμό της ΕΕ.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί με τη μαζική οργανωμένη δράση της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των αγροτών και των μικροεπαγγελματιών. Δεν υπάρχει λύση μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, πρέπει να ανατραπεί!

Η εργατική τάξη πρέπει να οργανώσει μια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ αντιπροσώπων για να συντονίσει τον αγώνα ενάντια στον Τσίπρα και στις προδοτικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδίες. Η Πανελλαδική Συνέλευση θα απαιτήσει ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή των μνημονίων, για την ανατροπή Τσίπρα, για κυβέρνηση σοσιαλιστική: διαγραφή του χρέους και εθνικοποίηση των τραπεζών, με έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.  

Το κύριο δίδαγμα για την παγκόσμια εργατική ταξη από την Οχτωβριανή Επανάσταση είναι ότι για να νικήσουν οι εργαζόμενοι και νεολαία απιατείται ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα. Σήμερα απαιτείται στην Ελλάδα η δημιουργία του μαζικού κόμματος της 4ης Διεθνούς για τη σοσιαλιστική επανάσταση. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s