► ΤΩΡΑ; ΠΟΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ;

► ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΙΜΙΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ!

marios 1

Από τη Γενική Απεργία της Τετάρτης 17 Μάη. Φωτό Μάριος Λώλος.

Μετά μια ακόμη 24ωρη γενική απεργία τί; Το Τριτο και Τέταρτο μνημόνιο ψηφίστηκαν, η καταστροφή των συντάξεων συνεχίζεται με μια ακόμη μεγάλη μείωση. Η ΔΕΗ ξεπουλιέται, οι απολύσεις θα είναι ανεξέλεγχτες, νέοι φόροι για τις εργατικές και αγροτικές οικογένειες. Στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι αφόρητη – γιατροί νοσοκομές, υλικά πραγματικά σπανίζουν. Στην τοπική αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση εφαρμόζει τις διαταγές των θεσμών για εξαφάνιση των συμβασιούχων και ιδιωτικοποιήσεις.

Τί γίνεται τώρα, ρωτούν και σκέπτονται οι αγωνιστές, η νεολαία, οι εργάτριες, οι άνεργοι οι συνταξιούχοι και οι μικροεπαγγελματίες που θα καταστραφούν από το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων/μολ και τις Κυριακές.

Τώρα είναι η ώρα δράσης κάθε αγωνιστή/τριας στα συνδικάτα, στις Λαϊκές Συνελεύσεις, στους φοιτητικούς και αγροτικούς συλλόγους, για μάχη για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή μνημονίων και ανατροπή Τσίπρα.  

marios 2

Από τη Γενική Απεργία της Τετάρτης 17 Μάη. Φωτό Μάριος Λώλος.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα είναι η μόνη εναλλαχτική λύση στην παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, στη λιτότητα των μνημονίων και στους πολέμους. Ενώνει όλη την εργατική τάξη, τη νεολαία και τους συμμάχους της – αγρότες, μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχους – και μεταμορφώνει τη σημερινή αντίσταση και οργή του λαού ενάντια στα μνημόνια, σε εργατικό στρατό για τη συντριβή τους.

Οι αγωνιστές της εργατικής τάξης και νεολαίας πρέπει να αναλάβουν τώρα δράση για τη σύγκλιση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ αντιπροσώπων απ’ όλη την εργατική τάξη, νεολαία, στρατιώτες, φοιτητές, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, λαϊκές συνελεύσεις, εργατικές επιτροπές που θα συντονίσει τον αγώνα για τη νίκη με στόχο την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

► 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕ-ΟΤΑ

newsbeast

Μαζική συμμετοχή στην απεργιακή πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη πρωί (23/5). Φωτό newsbeast.gr

 “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.18 Μάη 2017

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαντά με σειρά κινητοποιήσεων στη στοχοποίηση που δέχονται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα μέτρα του 4ου μνημονίου που αποφάσισε η συγκυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά και τις μονομερής κυβερνητικές αποφάσεις, όπως αυτή του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για την υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, που οδηγεί στο κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και στην ανεργία τους εργαζόμενους σε αυτούς.

Σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. κάνει επίθεση στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «στραγγαλίζοντας» το Δημόσιο και Κοινωνικό της χαρακτήρα, αλλά και επιχειρώντας να παραδώσει ολόκληρες υπηρεσίες στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος μίας σειράς αποφάσεων, κόντρα στις «δεσμεύσεις» αρμοδίων Υπουργών.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης για οριστική επίλυση νομοθετικά της εργασιακής υπόστασης των Συμβασιούχων-Παρατασιούχων, για τους οποίους τώρα έρχεται το Ελεγκτικό Συμβούλιο να κρίνει ως «παράνομα» απασχολούμενους και να τους ζητήσει και τους μισθούς πίσω, όπως διέρρευσε η απόφαση της Ολομέλειας. Κάτι τέτοιο βάζει σε κίνδυνο και υπό καθεστώς απόλυσης 15.000 Συμβασιούχους των Δήμων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η αιφνιδιαστική και μονομερής απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για ένταξη υποχρεωτικά των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία συνιστά επίσης «χτύπημα» κάτω από τη ζώνη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πριμοδοτώντας, αν υλοποιηθεί, τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Παιδείας.

Σε αντίθεση οι εργαζόμενοι, Παιδαγωγικό, Τεχνικό και Βοηθητικό προσωπικό που είτε δουλεύουν ως τακτικό προσωπικό, είτε μέσω Ε.Σ.Π.Α. για πολλά χρόνια στους Δήμους και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα αντιμετωπίσουν και αυτοί το φάσμα της απόλυσης.

Την ίδια στιγμή, η συγκυβέρνηση προκαλεί «ασφυξία» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς συνεχίζει να μην κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οδηγώντας έτσι σε απαξίωση ολόκληρες υπηρεσίες και τομείς των Δήμων. Είναι μία τακτική που εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να παρουσιάσουν στη συνέχεια ως «σωτήρες» και μόνη «λύση» τους ιδιώτες.

Κι όλα αυτά με την συγκυβέρνηση να καταθέτει προς ψήφιση στην Βουλή το 4ο μνημόνιο που περιλαμβάνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, μείωση αφορολογήτου, μειώσεις φοροαπαλλαγών, κατάργηση του επιδόματος Β.Α.Ε., ξεπούλημα Δημόσιας περιουσίας, αναστολή Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, πλήρης εφαρμογή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κ.λπ.

Προς απάντηση στη λαίλαπα των μέτρων και των αποφάσεων της συγκυβέρνησης, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που συνεδρίασε την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, αποφάσισε τις εξής κινητοποιήσεις:

1. Να καλέσει το σύνολο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του 4ου Μνημονίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 στις 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος.

2. Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, όλοι οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις για την ενημέρωση του συνόλου των εργαζομένων και τη λήψη αποφάσεων.

3. Προκηρύσσει Αποχή από κάθε εργασία για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου 2017.

4. Προκηρύσσει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Μαΐου 2017.

5. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΙΟΥ 2017, στις 11.00 το πρωί, οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος ενάντια στην απαξίωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

6. Την ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΙΟΥ 2017, στις 9.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί  Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Συμβασιούχων-Παρατασιούχων αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24). Αίτημα η άμεση επίλυση του αδιεξόδου που δημιουργεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι, αγωνιστικά, ενωτικά και μαζικά, να αντιταχθούν στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, όπως επίσης και στην εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων. Οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας είναι μονόδρομος.”-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s