► ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!

► ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

► ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ! – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό στην κορυφή της σημερινής πορείας για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 1.500 φοιτητές, νεολαία, εργαζόμενοι και άνεργοι συμμετείχαν σήμερα Σάββατο απόγευμα σε μαχητική πορεία στην Αθήνα απαιτώντας να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Την κινητοποίηση είχαν καλέσει ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης, στον οποίο επιτέθηκε η συμμορία της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 31/3,  και η μητέρα του Μαρία Κασκαρίκα με την υποστήριξη φοιτητικών συλλόγων, αντι-φασιστικών και αντι-ρατσιστικών συλλογικοτήτων και εργατικών σωματείων.

Στη συγκέντρωση η Μαρία Κασκαρίκα είπε: «Απέναντι στη βαρβαρότητα, τον τυφλό φανατισμό, την ωμή βία και τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αντιτάσσουμε την παιδεία και τον πολιτισμό, αυτό που αγωνιζόμαστε να δώσουμε στα παιδιά μας. Εδώ δεν έχει θέση ο φασισμός».

Μίλησαν επίσης αντιπρόσωποι εργατικών σωματείων, ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Κώστας Παπαδάκης και από την ΚΕΕΡΦΑ ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου.

Στη σύντομη ομιλία του ο Παπαδάκης τόνισε την άρνηση των δικαστικών αρχών να μεταφέρουν τη δίκη της Χ.Α. στο Εφετείο καθώς επίσης και την άρνηση να προσαχθεί σε απολογία ο Μιχαλολιάκος για την «πολιτική ευθύνη» που ανέλαβε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη νεοναζιστική συμμορία.

Στην κορυφή της σημερινής πορείας ήταν το πανό «Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής – στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί».

Συμμετείχαν με τα πανό τους αντιπροσωπείες από σωματεία καθηγητών και νοσοκομειακών, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση απελάστε το ρατσισμό, Συντονισμός για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΕΚ, ΕΕΚ, Λαϊκή Ενότητα, ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, Κόντρα, αναρχικές συλλογικότητες κ.α.

50 μέτρα πριν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων, η αστυνομία είχε φράξει το δρόμο με κλούβες και με διμοιρίες ΜΑΤ με μπλε φόρμες. Παρακάτω, στους πλαϊνούς δρόμους, υπήρχαν άλλες διμοιρίες ΜΑΤ με καφέ φόρμες: πλήρης προστασία και κάλυψη στους νεοναζί δολοφόνους από την κυβέρνηση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπόγραψε το νέο τέταρτο μνημόνιο. –

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Από την Προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης:

Η συντριβή της Χρυσής Αυγής στους δρόμους και στις γειτονιές απαιτεί συγκρότηση Ομάδων Αυτοάμυνας και Εργατική Πολιτοφυλακή σε κάθε περιοχή, με τα συνδικάτα, τη νεολαία, τις Λαϊκές Συνελεύσεις και τους τοπικούς φορείς.

Σκοπός των νεο-ναζί της Χρυσής Αυγής είναι να διχάσουν και να δημιουργήσουν σύγχυση στους εργαζομένους και τη νεολαία με το δηλητήριο του ρατσισμού και τη βία, στην εποχή της μαζικής αντίστασης στα μνημόνια της ΕΕ και ΔΝΤ και στους πολέμους των ΕΠΑ-ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή. Οι νεο-ναζί έγιναν το συμπλήρωμα της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ ενάντια στους πρόσφυγες. Το κράτος των μνημονίων λιτότητας με τη μαζική ανεργία και φτώχεια ανάθρεψε τη Χρυσή Αυγή για ωμή βία και τρομοκρατία ενάντια στους εργαζομένους, στα εργατικά σωματεία και οργανώσεις και στους πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του Τσίπρα υποστηρίζει πλήρως αυτή την πολιτική μνημονίων και ρατσισμού της ΕΕ, που ανατρέφει τα ακροδεξιά ρατσιστικά κινήματα και εξοπλίζει τους νεο-ναζί. Η ΕΕ για να σώσει το σάπιο καπιταλισμό, σπέρνει το ρατσισμό για να διχάσει τους εργαζόμενους, για να τους σταματήσει να στραφούν στα αριστερά και στη σοσιαλιστική επανάσταση.

Ο αγώνας ενάντια στους φασίστες και ρατσιστές της Χρυσής Αυγής είναι μέρος του αγώνα ενάντια στα μνημόνια, για την ανατροπή του Τσίπρα, για την έξοδο από την ΕΕ, για την εθνικοποίηση των τραπεζών για την ανατροπή του καπιταλισμού, για σοσιαλιστική κυβέρνηση εργατών – αγροτών, με προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτης της Ευρώπης.

Αυτός ο αγώνας σήμερα απαιτεί την ενοποιημένη πάλη όλων των εργαζομένων, ανέργων, αγροτών, νεολαίας και μικροεπαγγελματιών σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! –

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! – ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 π.μ. ΕΡΜΟΥ και ΒΟΥΛΗΣ.

syntonistiko_drasis_04_2017_afisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s