► «ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΛΕΛΕΡ!» ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ: «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!», «ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΙΑ!»

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το εξαιρετικό πανό των αγροτών Φθιώτιδας στη σημερινή (Τρίτη) πορεία από την πλατεία Μεταξουργείου στην πλατεία Βάθη. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 2.000 αγρότες με τα πανό τους από Πέλλα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Ηλεία, Μεσσηνιακή Μάνη, Χανιά κ.α., συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μεταξουργείου και με μαχητική πορεία έφτασαν στην πλατεία Βάθη όπου πραγματοποιήθηκε αντικυβερνητικό συλλαλητήριο. Αλλά δεν υπήρχε ούτε ένα τρακτέρ στην πορεία!

Τα πιο δημοφιλή συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία ήταν: «Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ!», και «Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά!».

Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν με τα πανό τους η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες (Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Συνδικάτο Οικοδόμων, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ΠΟΣ ΟΑΕΕ κ.α.), βιοτέχνες, φοιτητές (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σύλλογοι ΕΜΠ), Λαϊκές Επιτροπές, το ΠΑ.Μ.Ε., η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία και το ΕΕΚ. Μηνύματα έστειλαν δεκάδες σωματεία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“ΝΙΚΗ ή ΘΑΝΑΤΟΣ” – το πανό των αγροτών και κτηνοτρόφων από χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης. Φωτό Ε.Α.

Το συλλαλητήριο χαιρέτησε από τους διοργανωτές, ο Κώστας Τζέλλας μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων ο οποίος τόνισε ότι «ο αγώνας μας θα είναι διαρκείας». Μίλησαν αρκετοί αντιπρόσωποι από εργατικά συνδικάτα που έκφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών.

Οι ομιλητές από τα μπλόκα μετέφεραν την οργή, την απόγνωση και την απελπισία των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων επαναλαμβάνοντας «δεν πάει άλλο!», «δεν αντέχουμε άλλο πια!». Εχτός από τις αυξήσεις στο ρεύμα και στη βενζίνη-πετρέλαιο, οι αγρότες αντιμετωπίζουν φορολόγηση 23%.

Κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς και όχημα της πυροσβεστικής, είχαν αποκλείσει την οδό Αχαρνών. Μετά το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας που κατέληξε στη Βουλή όπου οι διοργανωτές παρέδωσαν ψήφισμα στα κόμματα της Βουλής (εχτός Χρυσής Αυγής). Ο ιστότοπος του ΚΚΕ 902.gr αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, τόνισε μετά τις συναντήσεις στη Βουλή, ότι την Πέμπτη 16 Φλεβάρη θα γίνουν γενικές συνελεύσεις σ’ όλα τα μπλόκα όπου θα αποφασίσουν τη συνέχιση των μπλόκων ή θα επιλέξουν άλλες μορφές αγώνα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αγρότες από την περιοχή Καρδίτσας στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ κάνει πίσω ακριβώς όπως πέρσι που ξεπούλησε μαζί με τη ΓΣΕΕ τη γενική απεργία και την ενότητα αγροτών, εργαζομένων και μικροεπαγγελματιών. Η προοπτική του ΚΚΕ, όπως φαίνεται και από το σημερινό πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη (Τρίτη 14/2, δες παρακάτω), είναι να δυναμώσει το κίνημα με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ώστε κάποτε στο μέλλον “να ανοίξει ο δρόμος στην εργατική εξουσία”. Το ΚΚΕ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ τη μαζική πάλη με γενική απεργία διαρκείας για την ανατροπή μνημονίων και κυβέρνησης Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Το ΚΚΕ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ακόμη και την έξοδο από  ΕΕ και ευρώ παρά την αντί-καπιταλιστική ρητορεία του! Οργανώνει κινητοποιήσεις «διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης» και … βλέπουμε!  

«Μέσα από κινητοποιήσεις, όπως το σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα, […] η πείρα αυτή των εργαζομένων και του λαού μπορεί να βαθαίνει παραπέρα: Να συνειδητοποιείται ότι πίσω από τα κοινά εργατικά – λαϊκά προβλήματα βρίσκεται ο κοινός αντίπαλος, η πολιτική στήριξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Να βαθαίνει η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της κοινωνικής συμμαχίας εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτών για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία και την ανάπτυξη σε όφελος του λαού.» Ριζοσπάστης Τρίτη 14/2/2017

ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!  Γι’ αυτό χρειάζεται άμεσα η συγκρότηση του Εργατο-Αγροτικού Μετώπου και η δημιουργία ενός μαρξιστικού κόμματος που θα αγωνιστεί για την ανατροπή του καπιταλισμού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα πανό των αγροτών Πέλλας στη σημερινή μεσημεριάτικη πορεία από την πλατεία Μεταξουργείου στην πλατεία Βάθης. Φωτό Ε.Α.

Ακολουθεί το κείμενο της προκήρυξης της Εργατικής Αντίστασης που διανεμήθηκε στο σημερινό συλλαλητήριο:

ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!

ΕΞΩ Η ΕΕ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΤΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

Στη συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ υπουργών της μνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα και αντιπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, οι υπουργοί αρνήθηκαν την ικανοποίηση έστω και ενός από τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων! Αλαζονικά είπαν πως ό,τι ψηφίστηκε πέρσι στο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο «δεν αλλάζει»!

Όλα τα αιτήματα των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων πρέπει να ικανοποιηθούν γιατί μόνο τότε θα επιβιώσουν. Οι αγρότες δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνοι τους! Ο αγώνας των αγροτών, όπως ο αγώνας των εργαζομένων στις πόλεις, είναι αγώνας ΖΩΗΣ ή ΘΑΝΑΤΟΥ! Η ΕΕ, οι τράπεζες, η κυβέρνηση Τσίπρα και ο Μητσοτάκης, έχουν κηρύξει ΠΟΛΕΜΟ σε αγρότες και εργάτες! Σκοπός τους είναι ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ των αγροτών και η ΑΡΠΑΓΗ της περιουσίας τους από τις μεγάλες εταιρείες, για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και οι αγρότες ώστε να επιβιώσουν οι τράπεζες και ο καπιταλισμός!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αντιπροσωπεία σωματείων Μαγνησίας στην πορεία. Φωτό Ε.Α.

Για τη νίκη των αγροτών και κτηνοτρόφων, μαζί με όλα τα τρακτέρ στα μπλόκα των δρόμων, τελωνείων, εφοριών και τραπεζών, πρέπει και οι εργαζόμενοι και η νεολαία στις πόλεις να στήσουν τα δικά τους μπλόκα και καταλήψεις ενάντια στην ανεργία, φτώχεια και ακρίβεια!

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ οι τρίωρες στάσεις εργασίας και οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας!

Τα εργατικά σωματεία και οι αγροτικοί σύλλογοι, οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι μικροεπαγγελματίες πρέπει να συγκροτήσουν ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Να σχηματιστούν δυνατές Λαϊκές Συνελεύσεις/Επιτροπές στις πόλεις και στα χωριά, Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε εργοστάσιο. Για τη πραγματοποίηση μιας Πανελλαδικής Συνέλευσης αντιπροσώπων εργατών, αγροτών, νεολαίας για τη συγκρότηση του Εργατο-Αγροτικού Μετώπου, για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με μπλόκα και καταλήψεις.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό αγροτικών συλλόγων περιοχής Ζαγοράς. Φωτό Ε.Α.

Οι περσινοί αγώνες ξεπουλήθηκαν από τη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και όσους ήθελαν συζητήσεις με τη μνημονιακή κυβέρνηση, αντί για αγώνα για την ανατροπή της! Οι συζητήσεις είναι ο δρόμος στην υποταγή! Αυτό είναι το ΠΙΚΡΟ ΜΑΘΗΜΑ!

Δεν υπάρχει λύση μέσα στον καπιταλισμό! Λύση είναι η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ & των ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με εργατο-αγροτικό έλεγχο, η ΔΙΑΓΡΑΦΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και των ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, η ΕΞΟΔΟΣ από ΕΕ – ΔΝΤ – ΝΑΤΟ, για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ, για τα ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ της ΕΥΡΩΠΗΣ! – Αθήνα 12/2/2017 –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s