► ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

► Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!    

 ► ΤΟ ΟΠΛΟ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!  

ΠΕΝΕΝ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης ΙΚΑ. φωτό Ε.Α.

Αντιπροσωπείες από κλάδους δημόσιων και δημοτικών υπαλλήλων και μπλοκ φοιτητών συμμετείχαν σήμερα Πέμπτη πρωί στις δυο απεργιακές πορείες στην Αθήνα που οργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ (πλατεία Κλαυθμώνος) και ΠΑΜΕ (Ομόνοια). Και οι δυο πορείες ήταν ρουτινιάρικες κινητοποιήσεις που ούτε κατά διάνοια δεν πλησίαζαν τις αναγκαίες δυναμικές γενικές απεργίες με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα που μπορούν να οδηγήσουν στην ανατροπή του Τσίπρα και στη συντριβή των μνημονίων!

Κεντρικό σύνθημα της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του ΠΑΜΕ, είναι “με αγώνες για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής”. Δηλαδή, πίεση στον Τσίπρα για να σταματήσει τα μνημόνια, την ώρα που ετοιμάζει κι’ άλλα!

Αλλά με τέτοια παραμύθια δεν είναι δυνατό να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι, οι εφταμηνίτες των 400 ευρό, οι άνεργοι και η νεολαία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της Γ ΕΛΜΕ έξω απ’ τη Βουλή στη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Στην πορεία της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν με τα πανό τους: ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών), Σύλλογος Αληλεγγύη Ρομά, ΔΟΕ (δάσκαλοι), Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, σωματεία εργαζομένων από νοσοκομεία Γεννηματάς, Αγ. Σάββας, Α. Κυριακού, Ομοσπονδία Νοσοκομειακών ΠΟΕΔΗΝ, Συντονιστικό Νοσοκομείων, μεγάλη αντιπροσωπεία από ΠΟΕ-ΟΤΑ (Δήμοι), Εργαζόμενοι Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, Εργαζόμενοι Δήμου Πύργου, Ομοσπονδία Υπουργείου Εργασίας, Ομοσπονδία Τεχνικών Υπουργείου Άμυνας, Εργαζόμενοι ΙΚΑ, Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, εργαζόμενοι και έκτακτοι Υπουργείου Πολιτισμού, μεγάλο μπλοκ φοιτητών ΕΜΠ και Νομικής, συνδικαλιστικές παρατάξεις, η ΚΕΕΡΦΑ, κ.α.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία της ΑΔΕΔΥ. Φωτό Ε.Α.

Οι αποπροσανατολιστικές μονοήμερες απεργίες και βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, δεν οδηγούν σε ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων – όπως πιστεύουν οι ηγεσίες των αριστερών κομμάτων – αλλά σε απαισιοδοξία και απαξίωση των αγώνων. Πρόκειται για υποταγή των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών και της ηγεσίας ΚΚΕ/ΠΑΜΕ στην επίθεση της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα. Αυτές οι ηγεσίες αρνούνται τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας και την ανατροπή του Τσίπρα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Οι ηγεσίες ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, καθώς και η γραφειοκρατία σε ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ δεν βλέπουν την παγκόσμια οικονομική κρίση που ωθεί τον κόσμο στη βαρβαρότητα, ούτε την επαναστατική αντίσταση των εργαζομένων σ’ όλη τη Ευρώπη. Αντίθετα, πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός ξεπερνά την κρίση και έχει μέλλον! 

Ας το πουν αυτό στα εκατομμύρια των άνεργων, φτωχών και άστεγων νεολαίων της Ευρώπης!

Ούτε η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα έχει μέλλον, ούτε ο καπιταλισμός που οδηγεί στην καταστροφή την ανθρωπότητα.

Η διέξοδος από τα μνημόνια, είναι η ανατροπή του Τσίπρα και των καπιταλιστικών κυβερνήσεων με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας! –

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της ΠΕΝΕΝ στη σημερινή απεργιακή πορεία της ΑΔΕΔΥ. Φωτό Ε.Α.

► ΠΕΝΕΝ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΠΕΝΕΝ: «Οι Ναυτεργάτες με την απεργία τους νέκρωσαν το σύνολο των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, των μεγάλων και βασικών Πορθμειακών γραμμών ενώ καθολικό είναι και το σταμάτημα των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων των διεθνών γραμμών. Στον Πειραιά, στην Πάτρα, στα λιμάνια της Κρήτης, σε Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, Ραφήνα, Λαύριο, Κυλλήνη – Ζάκυνθο, Ρίο – Αντίρριο μαζί και σε δεκάδες ακόμη λιμάνια οι Ναυτεργάτες έστειλαν σαφές μήνυμα προς την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική ότι τα νέα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος τους θα τα αντιπαλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους. » –

kinitopoiiseis_new_mat-omotites-2011

Από τη δράση των ΜΑΤ στις 29/6/2011. Φωτό ΜΕΤΑ.

► ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΔΙΑΣ/ΜΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ!

Η δίκη των 18 ΜΑΤζήδων που χτύπησαν διαδηλωτές στην αεργιακή κινητοποίηση της 29/6/2011, αναβλήθηκε για 5η φορά για τις 14 Φεβάρη 2017!

Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί την Τρίτη 22 Νοέμβρη στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων με αρ. πινακίου 13, μετά από ήδη τέσσερις αναβολές. Στις 29 Ιουνίου 2011, 18 πραιτοριανοί των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, επιτέθηκαν με γκλομπ, ασπίδες και χημικά ενάντια σε διαδηλωτές και πολίτες στην κινητοποίηση της 48ωρης απεργίας (28-29 Ιούνη). Όπως αναφέρει το ΜΕΤΑ, από τη μανία των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν πολίτες και συνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης και ο επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ Γρηγόρης Καλομοίρης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s