► ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ! ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΕΕ!

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Περίπου 8.000 εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία με τα πανό τους πήραν μέρος στην αντικυβερνητική συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα Δευτέρα βράδυ, που οργάνωσαν εκατοντάδες εργατικά σωματεία με υποστήριξη του ΠΑΜΕ. Σήμερα έφτασαν στην Αθήνα οι πανάθλιοι αποσταλμένοι της τρόϊκας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ για να διατάξουν την επιβολή και νέου πολυνομοσχεδιου για τα εργασιακά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της Ένωσης Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα Δευτέρα βράδυ. Φωτό Ε.Α.

Σύμφωνα με στατιστικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2015, πάνω από 35% του πληθυσμού στην Ελλάδα, κοντά 4 εκατομμύρα άνθρωποι, ζουν στη φτώχεια. Το 2008 το ποσοστό αυτό ήταν ήδη πολύ ψηλό στο 28%.

Αλλά και το τεράστιο χρέος των νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ δείχνει την τραγικότητα της σημερινής κοινωνικής μνημονιακής κατάστασης στην Ελλάδα που υπογραμμίζεται από τα πρωτοφανή κολοσσιαία ποσοστά ανεργίας στη νεολαία.

Ο καθένας και καθεμιά από μας σήμερα αναρωτιέται πώς να επιβιώσει ο ίδιος και η οικογένεια του, αλλά και πώς να πολεμήσει τα μνημόνια, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που τα διατάζει και τον Τσίπρα που τα εφαρμόζει.

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια αντεπανάσταση – σκοπός της είναι η εξαθλίωση και καταστροφή της εργατικής τάξης.  Είναι μια κυβέρνηση ανδρεικέλων των ΕΕ-ΔΝΤ που μετατρέπουν την Ελλάδα σε νεο-αποικία των Βρυξελλών. Είναι μια κυβέρνηση κοινοβουλευτικής διχτατορίας που κυβερνά με τα ΜΑΤ, με προεδρικά διατάγματα και φαστ-τρακ που αγνοούν το Σύνταγμα και τις νόμιμες διαδικασίες. Είναι μια κυβέρνηση που υποστηρίζει τον διχτάτορα Ερτογάν και την στρατιωτική εισβολή στη Συρία, το διχτάτορα Σίσι στην Αίγυπτο, τους φασίστες στην Ουκρανία, και συγκροτεί συμμαχία με το σιωνιστή χασάπη Νετανιάχου που εξοντώνει τους Παλαιστίνιους!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Φωτό Ε.Α.

Σήμερα στο Σύνταγμα τα αιτήματα του ΠΑΜΕ ήταν επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, αναπλήρωση των απωλειών μισθών και συντάξεων, κανένας εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751 ευρώ, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, σταθερή δουλειά με δικαιώματα”.

Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους το ΠΑΜΕ κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συνεδριάσεις ΔΣ, να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς, για την ανάγκη να δυναμώσει σε όλους τους κλάδους το κλίμα σύγκρουσης, μαχητικής δράσης, αγωνιστικής κλιμάκωσης. Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή».

Το ΠΑΜΕ και τα εργατικά σχήματα-κινήσεις-παρεμβάσεις που υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνουν στα συνδικάτα την κήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 10 Νοέμβρη (η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη για τις 25 Νοέμβρη). Είναι μιας μέρας απεργία αρκετή;  

Το ΠΑΜΕ – ΚΚΕ, αρνείται ώς άμεσο στόχο του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος την ανατροπή των μνημονίων, της κυβέρνησης και του καπιταλισμού, για να προχωρήσει η εργατική τάξη και νεολαία σε μια εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Για τις ηγεσίες ΠΑΜΕ-ΚΚΕ οι εργαζόμενοι “δεν είναι έτοιμοι”!

Αυτοί που δεν είναι έτοιμοι, ούτε θέλουν μια επανάσταση ενάντια στα μνημόνια και στον Τσίπρα, είναι οι ηγεσίες των ΠΑΜΕ-ΚΚΕ που ξεκινούν από τα κεφάλια τους, και όχι από την επαναστατική κατάσταση του σήμερα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που χρεοκόπησε την Ελλάδα και διαλύει την ΕΕ. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια και νοσοκομειακών του αγ. Σάββα στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Φωτό Ε.Α.

Το κάλεσμα ΠΑΜΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για περισσότερο αγώνα μένει μετέωρο και δεν οδηγεί πουθενά! Απαιτούνται σαφείς και καθαροί στόχοι για το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα όπως:

·    Η αντεργατική αντεπαναστατική κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο, με τη συντριβή των μνημονίων από τη μαζική ενοποιημένη δράση όλης της εργατικής τάξης σε Ενιαίο Μέτωπο με την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας.

·      Πρέπει άμεσα να συγκροτηθούν διασωματιακές επιτροπές ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, με ένα πρόγραμμα συνεχών δράσεων καταλήψεων και μπλοκαρισμάτων.

·   Οι αγωνιστές στα συνδικάτα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία ΑΜΕΣΑ για τη σύγκλιση μιας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, που θα εκλέξει συντονιστικό για την οργάνωση του αγώνα.

·     Η αντιδραστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια, και οι πεσιμιστικές ηγεσίες των αριστερών κομμάτων να ηττηθούν πολιτικά από την επαναστατική δράση της νέας γενιάς της εργατικής τάξης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα συνθήματα στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα που υποστήριξε το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ: Ούτε λέξη για ανατροπή μνημονίων, Τσίπρα, ΕΕ και καπιταλισμού! Φωτό Ε.Α.

Η γραφειοκρατία και οι πεσιμιστικές ηγεσίες των αριστερών κομμάτων δεν πρέπει να μπορέσουν να ξεπουλήσουν το σημερινό αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις όπως έκαναν στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη!

Οι ηγεσίες ΚΚΕ-ΠΑΜΕ πρέπει να απολογηθούν που σε συνεννόηση με τη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ έστειλαν τότε τους αγρότες σπίτια τους, και κράτησαν ξεχωριστά τον αγώνα της εργατικής τάξης από εκείνο των αυτοαπασχολούμενων.

Το κύριο ζήτημα σήμερα είναι η συγκρότηση μιας επαναστατικής ηγεσίας στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα από τους αγωνιστές της νέας γενιάς, για ασυμβίβαστη πάλη έως τη νίκη με πρόγραμμα την ανατροπή μνημονίων, ιδιωτικοποιήσεων, Τσίπρα, ΕΕ, ΝΑΤΟ και καπιταλισμού! Για διαγραφή του χρέους, για εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, για τη σχεδιασμένη οικονομία του σοσιαλισμού, για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s