► ΒΙΑΙΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΜΑΤ ΣΕ ΧΤΙΡΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

 ► «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΖΩΑ» – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΟΜΠΣΕΡΒΕΡ 28/5/16 ΓΙΑ ΤΙΣ «ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ» ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-«ΘΕΣΜΩΝ».

Sindos

“Οργανωμένες δομές” προσφύγων σε αποθήκη στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Φωτό THE OBSERVER.

Σε συνέντευξη του σήμερα στο ραδιοσταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας επιβεβαίωσε ότι με την «κάλυψη» του Υπουργείου οργανώθηκαν οι βίαιες επιδρομές των ΜΑΤ την Τετάρτη πρωί σε τρεις αυτοδιαχειριζόμενους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.  

Ο Τόσκας έδωσε και μάθημα «αριστεροσύνης»: «Κύριο πρόταγμα της Αριστεράς δεν είναι η αυτονομία, αλλά η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, της κοινωνίας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Ακόμα και το ίδιο το κόμμα του Τόσκα, ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδίκασε τις επιδρομές των ΜΑΤ.

DSC03077

Σκηνές προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά μπροστά στο χτίριο του Υπουργείου. Φωτό Ε.Α.

Σήμερα Πέμπτη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται 74 (Βρετανοί, Γάλλοι, Δανοί, Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Νεοζηλανδοί, Πολωνοί, Πορτογάλοι και Ρώσοι) συλληφθέντες από την «επιχείρηση εκκένωσης» των ΜΑΤ σε τρία χτίρια που φιλοξενούσαν πρόσφυγες.

Στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις επιχειρήσεις των ΜΑΤ απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Στη Θεσσαλονίκη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κατάληψη από αλληλέγγυους προς τους πρόσφυγες όπως και τα γραφεία της Εκπροσώπου της Κυβέρνησης Όλγας Γεροβασίλη στα Γιάννενα.

chios-port1

Πρόσφυγες στο λιμάνι της Χίου. Φωτό B.J.

Σκοπός της ΕΕ και οι διαταγές της προς την κυβέρνηση Τσίπρα και στους υπουργούς της, είναι το μάντρωμα των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε «οργανωμένες δομές» όπως αυτές στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση Τσίπρα επιτίθεται με την κρατική βία των πραιτοριανών ΜΑΤ ενάντια στην αυτονομία και αυτοδιαχείριση που εγκαθιδρύουν εθελοντές και πρόσφυγες.

Οι επιχειρήσεις των ΜΑΤ είναι προειδοποιητικές προς τους εργαζόμενους και τη νεολαία που θα τολμήσουν καταλήψεις χτιρίων ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα-Θεσμών.

Ο Τόσκας αποκάλυψε ότι στην περιοχή Θεσσαλονίκης στεγάζονται σε «οργανωμένες δομές» 8.500 πρόσφυγες κύρια από την Ειδομένη.

mutilini1-630

Επίθεση των ΜΑΤ της κυβέρνησης Τσίπρα-“Θεσμών” στους πρόσφυγες στο λιμάνι της Μυτιλήνης τον περασμένο Οχτώβρη. Φωτό Εφημερίδα των Συντακτών.

Στις 28 Μάη 2016 η βρετανική μπουρζουάδικη εφημερίδα Ομπσέρβερ δημοσίευσε ρεπορτάζ από τις «οργανωμένες δομές» της κυβέρνησης στη Σίνδο, Θεσσαλονίκης.

Ο τίτλος του ρεπορτάζ ήταν: «Αυξάνονται οι διαμαρτυρίες καθώς η Ελλάδα μεταφέρει τους πρόσφυγες σε αποθήκες ‘που δεν είναι κατάλληλες ούτε για ζώα’ – το κλείσιμο της Ειδομένης οδήγησε οικογένειες σε καταλύματα με στρατιωτικούς κανονισμούς χωρίς νερό και ηλεκτρικό». Το ρεπορτάζ χαραχτήριζε τις εγκαταλειμμένες πρώην αποθήκες, εργοστάσια και στρατόπεδα ως «πανάθλια». –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s