► ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ

► Η ΑΔΕΔΥ ΚΗΡΥΞΕ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΗ 5 μ. μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON –  ΕΞΩ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! ΚΑΤΩ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ! ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!   .

DSC02639

Από τη Γενική Απεργία 4/2/16. Αντί για “κλιμάκωση” όπως έλεγαν με 48ωρη, η ΑΔΕΔΥ μόνη της προκήρυξε μια 24ωρη. Η ΓΣΕΕ σιωπά. Φωτό Ε.Α.

► Η ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

ΧΑΝΙΑ-PATRATORA.GR_-800x510

Αποκλεισμός της Εθνικής Τράπεζας στα Χανιά. Οι αγροτο-συνδικαλιστές και η ηγεσία του ΚΚΕ ξεπούλησαν τον αγώνα.  Φωτό patrapress.

Οι εργαζόμενοι/ες στο δημόσιο τομέα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα και δυναμικά στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία τους, για τη μεγαλύτερη και δυναμική κινητοποίηση με πορείες, καταλήψεις, μπλοκαρίσματα κ.α. στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 7 Απρίλη.

Η μνημονιακή αντεπεναστατική κυβέρνηση Τσίπρα – όργανο της ΕΕ και ΝΑΤΟ – εκστρατεύει με αιχμή τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό, να χτυπήσει βαριά τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τη νεολαία, τους αγρότες, τους άνεργους, τους μικροεπαγγελματίες και τους συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση Τσίπρα όμως είναι μια εξαιρετικά αδύνατη κυβέρνηση που τραντάζεται συθέμελα από την αντίσταση των εργαζομένων, την οικονομική κρίση και το προσφυγικό. Ο Τσίπρας ξέρει ότι θα χρειαστεί τη βοήθεια των κομμάτων της δεξιάς αντιπολίτευσης για να περάσουν τα νομοσχέδια και αυτή τη στιγμή συνωμοτεί με τους Θεσμούς για να επιτύχει κάποια “συνεννόηση”.

Η γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη, με τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, επαγγελματίες, νεολαία και ανέργους στους δρόμους και τις αγροτικές οικογένειες στα μπλόκα, ένωσε για πρώτη φορά στην πράξη την εργατική και τη μικροαστική τάξη ενάντια στα μνημόνια Τσίπρα.

DSC02571

Μηχανικοί στη διαδήλωση της 25/1/16. Φωτό Ε.Α.

Η επαναστατική ορμή της απεργίας δεν τρόμαξε μόνο τους Συριζέους βουλευτές, αλλά και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ και στους επαγγελματικούς και αγροτικούς συλλόγους που είναι υποταγμένοι στη μνημονιακή πολιτική!

Τρόμαξε όμως και το ΚΚΕ που βλέπει ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία απαιτούν επαναστατική δράση για τη συντριβή των μνημονίων και δεν ακολουθούν τη σχιζοφρενική σεχταριστική-ρεφορμιστική πάντα αντεπαναστατική πολιτική της σταλινικής ηγεσίας.

Μετά την 4η Φλεβάρη, αντί για κλιμάκωση-επίθεση με όλες τις δυνάμεις ενάντια στην κυβέρνηση, οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ΚΚΕ σταμάτησαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση Τσίπρα να προετοιμαστεί για την επιβολή των μνημονιακών νομοσχεδίων!

Συμφώνησαν σε μια 48ωρη απεργία, ΑΛΛΑ “όταν και άμα” κατατεθούν τα νομοσχέδια στη Βουλή, σπέρνοντας κονφούζιο και στέλνοντας στα σπίτια τους τους αγωνιστές.

Πρόκειται για μια καθαρή προδοσία των αγώνων των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας και των επαγγελματιών.

Τώρα η ΑΔΕΔΥ κήρυξε άλλη μια 24ωρη απεργία για τα μάτια του κόσμου, αλλά οι γραφειοκράτες δεν θα κάνουν τίποτα για την επιτυχία της.

► ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα δει ότι δεν προτείνουν τίποτα στη σημερινή κατάσταση! Μιλούν για “συγκρότηση ταξικού κινήματος” χωρίς καμιά συγκεκριμένη πολιτική και στόχους.

Είναι φανερό ότι το ΚΚΕ, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα μ-λ κόμματα, ΔΕΝ πιστεύουν στη νίκη της εργατικής τάξης! ΔΕΝ πιστεύουν ότι σήμερα είναι δυνατή η συντριβή των μνημονίων και του Τσίπρα!

Γι’ αυτό μιλούν με μελλοντικούς όρους και “αγώνες” με ρομαντική και αφηρημένη διάθεση.

Γι’ αυτά τα κόμματα (υπάρχουν βέβαια διαφορές μεταξύ τους),

 1. Η παγκόσμια οικονομική κρίση και κατάρρευση του καπιταλισμού, δεν είναι παρά μια “δομική” ή “κυκλική” κρίση που θα την ξεπεράσει ο καπιταλισμός!
 2. Η εργατική τάξη δεν είναι ούτε δυνατή ούτε έτοιμη να παλέψει για την ανατροπή Τσίπρα και καπιταλισμού!
 3. Δεν υπάρχει επαναστατική κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα.

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ και μάχονται ΕΝΑΝΤΙΑ στο αίτημα για οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με στόχο τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή του Τσίπρα!

► ΕΡΓΑΤΕΣ-ΑΓΡΟΤΕΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΧΤΙΣΤΕ ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ! 

Μιας και δυο ημερών απεργία δεν αρκεί! Χρειάζεται να κινητοποιηθεί ΟΛΗ η δύναμη, οργή και ορμή των εργαζομένων ενωμένων σε Ενιαίο Μέτωπο, σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, σε ατσάλινη ενότητα με τους αγρότες και τους επαγγελματίες.

Οι αγωνιστές σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε συνδικάτο σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σωματείο, πρέπει σήμερα να ενώσουν όλους και όλες σε μάχη ΝΙΚΗΣ ενάντια στους Θεσμούς κια στον Τσίπρα!

 • Με εργατικές απεργιακές επιτροπές!
 • Με Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή!
 • Με αντιπροσωπείες που θα κινητοποιήσουν τα μεγάλα εργαστάσια, τη ΔΕΗ, τις τράπεζες, τις συγκοινωνίες και επικοινωνίες, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια!
 • Με συγκρότηση κοινών επιτροπών αγώνα Εργαζομένων-Νεολαίας-Αγροτών-Συνταξιούχων-Επαγγελματιών!
 • Με οργάνωση πανελλαδικής συνέλευσης όλων των κοινών επιτροπών αγώνα για εκλογή Συντονιστικού Οργάνου.
 • 222437

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλληλέγγυων και εθελοντών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια.

► ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ! Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ! ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ!

DSC02340

Φοιτητές και μαθητές να ηγηθούν στους αγώνες για τη σοσιαλιστική επανάσταση. Φωτό Ε.Α.

Με ασυμβίβαστη πάλη ενάντια στη ξεπουλημένη γραφειοκρατική συνδικαλιστική ηγεσία, για την εκδίωξη της και εκλογή νέας και επαναστατικής από τους αγωνιστές και άνεργους της νέας γενιάς.

 • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγο και διαχείριση!
 • Διαγραφή τους χρέους!
 • Διαγραφή όλων των χρεών των εργατικών και φτωχών οικογενειών!
 • Έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ!
 • Πλήρης υποστήριξη σ’ όλους τους λαούς που μάχονται ενάντια στους ιμπεριαλιστές και στους πολέμους τους! Οι αγώνες αυτοί είναι μέος της παγκόσμιας επανάστασης ενάντια στον ιμπεριαλισμό! Νίκη στην Παλαιστινιακή και Αραβική Επανάσταση! Νίκη στη Συρία ενάντια στους τζιχαντιστές και τους πράχτορες των ιμπεριαλιστών! Νίκη στους αγωνιστές της Ουκρανίας ενάντια στη φασιστική κυβέρνηση που εγκαθίδρυσαν ΕΠΑ-ΕΕ στο Κίεβο!

Οι Τροτσκιστές υποστηριχτές της 4ης Διεθνούς στην Ελλάδα βασίζονται στη μαρξιστική ανάλυση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ως τερματικής του καπιταλισμού, χαραχτηρίζουν ως επαναστατική τη σημερινή περίοδο και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανίκητη δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας που βρίσκεται σήμερα να παλεύει ενάντια στα μνημόνια και στους πολέμους μαζί με την ευρωπαϊκή εργατική τάξη και τους λαούς της Συρίας και Παλαιστίνης.

Καλούμε τους αγωνιστές και τη νεολαία σήμερα στη δημιουργία ενός επαναστατικού μαζικού κόμματος που θα οδηγήσει τους εργαζομένους, νεολαία και αγρότες στη σοσιαλιστική επανάσταση και στην εγκαθίδρυση σοσιαλιστικής κυβέρνησης συμβουλίων εργατών-αγροτών με προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s