► Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

ΕΝΟΤΗΤΑ + ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ = ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!  

► ΚΟΙΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΑΓΡΟΤΩΝ, ΜΙΚΡΟ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

DSC02670

Από τη συγκέντρωση της Παρασκευής στο Σύνταγμα. Φωτό Ε.Α.

1. Η Αντίσταση στα μνημονιακά νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό της κυβέρνησης-χούντας Τσίπρα έχει ενώσει τις κινητοποιήσεις εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματιών και της νεολαίας. Αλλά δεν τις έχει ενοποιήσει με κοινό στρατηγείο γιατί η γραφειοκρατική συνδικαλιστική ηγεσία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, οι ηγέτες των αγροτών σε Μακεδονία, Θεσσαλία και αλλού, και οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων και των καταστηματαρχών, αρνούνται την ενότητα του αγώνα.

Αυτή την τεράστια αδυναμία της Αντίστασης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση Τσίπρα-Θεσμών με τη βία των ΜΑΤ και τα μέσα μαζικής προπαγάνδας.

Αλλά η οργή εργαζομένων, αγροτών και επαγγελματιών δεν αφήνει τους ηγέτες τους – αυτών που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα – να πάνε σε διάλογο με τον Τσίπρα. Οι εργαζόμενοι απαιτούν γενική απεργία, οι αγρότες συνεχίζουν τα μπλόκα και οι δικηγόροι κήρυξαν αποχή μέχρι τις 22 Φλεβάρη. Όμως μυστικά υπάρχει διάλογος και το σαββατοκύριακο μια μερίδα ηγετών των αγροτών ανακοίνωσε ότι θα πάει να δώσει τα αιτήματα των αγροτών στο Μαξίμου.

Αυτές οι προδοτικές κινήσεις μπορούν να ηττηθούν μόνο με ανάπτυξη και κλιμάκωση του αγώνα και την ενοποίηση του με κοινό στρατηγείο-πανελλαδική επιτροπή από αντιπροσώπους εργατών, αγροτών, επαγγελματιών, φοιτητών και νεολαίας.

DSC02639

Από τη Γενική Απεργία 4/2/16. Φωτό Ε.Α.

2. Κλιμάκωση και ενοποίηση της Αντίστασης με στόχο τη νίκη μπορεί να γίνει με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Όπως έδειξε και η γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη, η απεργία ενοποιεί τον αγώνα. Αλλά απεργία δεν σημαίνει απλά και μόνο διαδήλωση στους δρόμους στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις. Σημαίνει ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ και ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ.

Οι Θεσμοί και ο Τσίπρας έχουν εξαπολύσει ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, μια ΒΙΑΙΗ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ για να συντρίψουν ΟΛΑ τα δικαιώματα και μισθούς-συντάξεις των εργαζομένων, αγροτών και μικροεπαγγελματιών. Η απάντηση της ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ με ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.  

Οι συνδικαλιστές, το ΚΚΕ και άλλα αριστερά κόμματα που απαιτούν «ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης» ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, προφανώς πιστεύουν ότι η πίεση της Αντίστασης θα αναγκάσει τους Θεσμούς και τον Τσίπρα να σταματήσουν το βίαιο ταξικό πολεμο. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει, οι Θεσμοί και ο Τσίπρας δεν πρόκειται να αλλάξουν γραμμή ή να πάρουν πίσω τα μνημόνια. Μπορεί βέβαια να ελιχθούν, να τονίσουν, όπως και κάνουν, το «διάλογο» και τη «βελτίωση» των νομοσχεδίων. Αυτό όμως είναι παγίδα. Ο στρατηγικός σκοπός τους είναι η εξόντωση αγροτών, εργατών, μικρο-επαγγελματιών και νεολαίας, για να μπορέσει ο ελληνικός χρεοκοπημένος καπιταλισμός να επιβιώσει.

DSC02587

Φοιτητές απαιτούν “κάτω το σφαγείο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ”. Φωτό Ε.Α.

3. Η Παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει μπει σε μια νέα ύφεση από τις αρχές του χρόνου, είναι αυτή που αναγκάζει τους Θεσμούς να απαιτούν την εφορμογή όλο και πιο αντιδραστικών νομοσχεδίων που δημιουργούν ανεργία και πείνα.

Τα χρηματιστήρια και οι μετοχές όλων των τραπεζών όπως της Ντόϊτσε Μπανκ – της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζες – πέφτουν σαν βαρίδια. Όλες αυτές οι τράπεζες είναι «εκτεθειμένες» καθώς τα κεφάλαια τους δεν αντιπροσωπεύουν παρά ένα εξαιρετικό μικρό ποσό απ’ αυτά που έχουν δανείσει! Αυτή η «φούσκα» έχει εκραγεί και σήμερα Δευτέρα οι κεντρικές τράπεζες αναγκάστηκαν να «ρίξουν χρήμα στην αγορά» για μην μην υπάρξει κατάρρευση όπως το 2008. Οι κεντρικές τράπεζες «τυπώνουν» (στέλνουν ηλεκτρονικά) χρήμα στις τράπεζες με ανύπαρχτα επιτόκια για να επιβιώσει ο καπιταλισμός. Αυτό το «πλασματικό» χρήμα κάνει ακόμη μεγαλύτερη τη «φούσκα» και πολύ υψηλότερους τους κινδύνους ενός νέου κραχ.

Σήμερα για να σωθούν οι ιταλικές τράπεζες, ο Ντράγκι τόνισε ότι η ΕΚΤ θα αγοράσει «κόκκινα δάνεια», μετοχές και ομόλογα (= χαρτιά χωρίς καμμιά αξία πια) ως να ήταν πραγματικά κεφάλαια! Κοροϊδεύουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους!

4. Γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει λύση της οικονομικής κρίσης μέσα στον καπιταλισμό. Το μόνο που υπάρχει είναι πόλεμοι, ρατσισμός, ιδιωτικοποιήσεις, ανεργία, φτώχεια με τις χρεοκοπημένες τράπεζες να αρπάζουν σπίτια, μαγαζιά και χωράφια! 

Το κύριο ζήτημα σήμερα είναι η δημιουργία μιας ηγεσίας της Αντίστασης που θα ενοποιήσει όλους τους αγώνες, όλους και όλες, για την εκδίωξη από το συνδικαλιστικό κίνημα, από τις αγροτικές και επαγγελματικές ενώσεις, όλων αυτών που δεν θέλουν τη ΝΙΚΗ αλλά το συμβιβασμό και την υποταγή!

DSC02580

Δικηγόροι σε διαδήλωση στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Οι αγρότες στο Σύνταγμα την Παρασκευή και το Σάββατο έλεγαν ότι τα εργατικά συνδικάτα δεν πάνε στα μπλόκα για συμπαράσταση, αλληλεγγύη και δημιουργία ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ.

Από τα μικρόφωνα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα (που στήθηκε από αγρότες που υποστηρίζουν το ΚΚΕ) την Παρασκευή το βράδυ ακούστηκε ότι είναι συκοφαντία ότι οι αγρότες καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης!

Ο Ριζοσπάστης έγραψε ότι οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης που προσπάθησαν να καταλάβουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ήταν μέρος της κινητοποίησης των αγροτών στο Σύνταγμα!

5. Η προκήρυξη των Τροτσκιστών της Εργατικής Αντίστασης αναφέρει:

ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!

Η οργάνωση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ απαιτεί άμεσα την ενοποίηση της Αντίστασης με συγκρότηση κοινών επιτροπών και συμβούλια εργαζομένων, νεολαίας, φοιτητών, αγροτών, επαγγελματιών! Σημαίνει κάλεσμα για πανελλαδική συνέλευση στην Αθήνα για εκλογή ενός συντονιστικού οργάνου, για μαζική πολιτική πάλη με όλα τα μέσα για την ανατροπή ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ της υπόδουλης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και την εκδίωξη των Θεσμών! Για μια κυβέρνηση αντιπροσώπων εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας και επαγγελματιών.

Δεν υπάρχει λύση μέσα στο καπιταλιστικό σάπιο σύστημα της απάνθρωπης φτώχειας και ανεργίας, των πολέμων, του ρατσισμού, της διχτατορικής “κατάστασης έκτακτης ανάγκης” και των πνιγμών προσφύγων. Ο καπιταλισμός πρέπει να συντριβεί με εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με διαχείριση από τους εργαζόμενους, διαγραφή του δημόσιου χρέους και των χρεών των αγροτών και φτωχών νοικοκυριών, έξοδο από ΕΕ – ΝΑΤΟ, για σχεδιασμένη οικονομία σε μια Ομοσπονδία Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s