► ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΑΕΔ – ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 12:00 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

DSC02526

Το πανό του Συντονιστικού Αγώνα 5μηνων στο χτίριο του ΟΑΕΔ (Σταδίου)

Σήμερα Παρασκευή μεσημέρι οι απολυμένοι/ες συμβασιούχοι, «πενταμηνίτες» και αλληλέγγυοι οργάνωσαν συγκέντρωση στο κέντρο αγώνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Οι προσπάθειες τους για συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας ή με τον Υπουργό Εσωτερικών δεν βρήκαν ανταπόκριση. Έτσι αποφάσισαν και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στο χτίριο του ΟΑΕΔ (Σταδίου στα Χαυτεία) όπου το βράδυ το Συντονιστικό Εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και συμβασιούχων Αττικής οργάνωσε συνέντευξη Τύπου. Σε Δελτίο Τύπου αναφέρουν:

«Καλούμε συνδικάτα, σωματεία, συλλογικότητες, φορείς και τη νεολαία σε στήριξη του κοινού μας αγώνα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ!!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

·      Διεκδικούμε την επιστροφή των απολυμένων συναδέλφων στις θέσεις εργασίας τους.

·      Ζητούμε την παραμονή των εργαζομένων που ακόμα δεν έχουν απολυθεί.

·      Απαιτούμε την παροχή επιδόματος ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

Η απάντηση μας ήταν και παραμένει η ίδια:  Αγώνας μέχρι τέλους, αγώνας μέχρι την νίκη!»

DSC02522

Οι σκηνές των απολυμένων συμβασιούχων έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου)

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! – ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ 2016: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ!

Η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) κήρυξε πανελλαδική απεργία σ’ όλο τον κλάδο εμπορίου γι’ αυτή την Κυριακή ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή στις 13:00 στην Ερμού (Σύνταγμα).

βιβλίο.jpg

 

Παρακάτω η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – Υποστηριχτές της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία στη μεγάλη πορεία του Σαββάτου (Ομόνοια 12:00) να απαιτήσουν από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδίες κοινό μέτωπο με επαγγελματίες και αγρότες και την κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή του νομοσχέδιου για το ασφαλιστικό με ανατροπή του Τσίπρα και εκδίωξη από τη χώρα των ΕΕ-ΔΝΤ!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ξεσηκώνει την αντίσταση της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων και των αγροτών. Πάνω από 40.000 επαγγελματίες διαδήλωσαν την Πέμπτη ενώ οι αγρότες προχωρούν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο – και τα άλλα που ετοιμάζονται ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση, υγεία, επιβολή αξιολόγησης – είναι η αντεπανάσταση που επιβάλουν ΕΕ-ΔΝΤ για να σωθούν οι τραπεζίτες και ο ελληνικός καπιταλισμός. Μέρος αυτής της αντεπανάστασης είναι το ξεπούλημα αεροδρομίων και λιμανιών και η επιβολή της ελαστικής εργασίας ως πολιορκητικού κριού για το πετσόκομμα των μισθών κατά 50% παντού!

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε για τις 4 Φλεβάρη (!) άλλη μια μονήμερη γενική απεργία σχεδιασμένη από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ως άσφαιρη τουφεκιά στον αέρα. Μια – δυο μέρες απεργίας και τεράστια πανό δεν αρκούν! Η συντριβή του νομοσχέδιου για το ασφαλιστικό απαιτεί ΟΛΗ τη δύναμη ΟΛΗΣ της εργατικής τάξης, νεολαίας και των συμμάχων τους ενωμένων σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

Το σύνθημα για “ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής” ουσιαστικά σημαίνει να απαιτείς από ΕΕ-ΔΝΤ να καταργήσει τα μνημόνια! Ο αγώνας μέχρι τέλους για τη συντριβή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και των μνημονίων λιτότητας θα είναι νικηφόρος όταν έχει στόχο την ανατροπή της προδοτικής κυβέρνησης-χούντας Τσίπρα.

Οι τραπεζίτες προσπαθούν να επιλύσουν με την αντεπανάσταση – τη βαρβαρότητα των πολέμων σε Μέση Ανατολή, τα διχτατορικά μέτρα “έκτακτης ανάγκης” σε Γαλλία και τα μνημόνια και τη λιτότητα μέσα στην ΕΕ – τη θανάσιμη παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού που χειροτερεύει συνεχεια.  Η Λαγκάρντ μίλησε για “δύσκολο για την παγκόσμια οικονομία 2016”. Σήμερα Παρασκευή το χρηματιστήριο της Αθήνας βούτηξε κατά 2,7% με απώλειες βδομάδας 11,5%, περίπου 4,5 δισ. ευρώ!

 

Ενάντια σ’ αυτή την αντεπανάσταση αγωνίζεται η ευρωπαϊκή εργατική τάξη με μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις αντίστασης. Στη σημερινή επαναστατική περίοδο πρέπει να αναπτυχθεί άμεσα η νέα συνδικαλιστική και πολιτική ηγεσία της εργατικής τάξης και νεολαίας και να περάσει στα χέρια των αγωνιστών της νέας γενιάς!

Μια κοινωνική επαναστατική περίοδος δεν ορίζεται από τι σκέφτεται ο καθένας ή η κάθε μιά απο εμάς αλλά από τις αντικειμενικές συνθήκες. Σήμερα οι τραπεζίτες δεν μπορούν πια να κυβερνούν με την κοινοβουλευτική δημοκρατία και επιβάλουν το ρατσισμό και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζήσουν σ’ αυτές τις άθλιες συνθήκες μαζικής ανεργίας, φτώχειας και διχτατορίας. Ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί και αυτό απαιτεί το χτίσιμο ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της 4ης Διεθνούς για την εργατοαγροτική εξουσία. Για εθνικοποίηση τραπεζών – μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση, διαγραφή του δημόσιου χρέους, έξοδο από ΕΕ – ΝΑΤΟ, και σχεδιασμένη οικονομία στο πλαίσιο των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης. – Αθήνα 15/1/2016 –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s