► ΤΑ ΜΑΤ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΓΚΛΟΜΠ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ!

Σήμερα Παρασκευή μεσημέρι τα ΜΑΤ της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές έξω από τη Βουλή σε πορεία που οργάνωσε το ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

pame-boylh-08-01_16(1).jpgΑπό την επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές ΄σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή. Φωτό 902.gr.

Τα ΜΑΤ παρατάχτηκαν με τις κλούβες τους να κλείνουν το δρόμο για να μην περάσουν οι διαδηλωτές προς την Ηρώδου Αττικού.

Παρά τα χτυπήματα από γκλομπ και ασπίδες και τα νέα ισχυρότερα χημικά των ΜΑΤ, διαδηλωτές πέρασαν από το πεζοδρόμιο και συνάντησαν τους εργαζομένους που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία από το πρωί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

ypoyrgeio-ergasias-08-01_03Από τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας σήμερα. Φωτό 902.gr.

Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από το Υπουργείο Εργασίας όπου είχε καλέσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και η ΑΔΕΔΥ. Το πανό των οικοδόμων ανάφερε «Ξεσηκωμός τώρα στις επιθέσεις κυβέρνησης και αφεντικών οι λύσεις είναι στα πεζοδρόμια» και το κεντρικό πανό του ΠΑΜΕ καλούσε «Να απαντήσουμε στο έγκλημα της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης από την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους με Πανελλαδική Απεργία».

Έξω από το Υπουργείο παραμένουν οι πενταμηνίτες – συμβασιούχοι απολυμένοι/νες στις σκηνές τους, αγωνιζόμενοι/νες για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους/ες. Αυτή η πάλη που οργάνωσε το Συντονιστικό Αγώνα Πεντάμηνων πρέπει να επεχταθεί με καταλήψεις και κινητοποιήσεις απ’ όλο το εργατικό κίνημα.  

DSC02494.JPGΣήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας. Φωτό Ε.Α.

Ο αγώνας για τη συντριβή του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, για να είναι νικηφόρος απαιτεί την κινητοποίηση ολόκληρης της εργατικής τάξης σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με καταλήψεις και μπλόκα. Δεν αρκούν μόνο μαχητικές διαδηλώσεις, τεράστια πανό διαμαρτυρίας, μιας μέρας γενική απεργία!

Η μάχη πρέπει να έχει ξεκάθαρο πολιτικό στόχο: την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ των μνημονίων και απέλαση της τρόϊκας-θεσμών από την Ελλάδα!

mploko.jpg

«ΜΗ-ΕΚΔΟΣΗ» ΓΙΑ 4 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Σήμερα Παρασκευή το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε (σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις για 2 φοιτητές κάθε φορα και με διαφορετική σύνθεση) τη “μη έκδοση [στην Ιταλία] και την άρση των περιοριστικών όρων” για τους 4 από τους 5 φοιτητές εκζητούμενους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών. Τη Δευτέρα το Συμβούλιο Εφετών θα εξετάσει το αίτημα των Ιταλικών Αρχών για τον πέμπτο φοιτητή.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s