► OΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!

► Οι απολυμένοι/νες εργαζόμενοι στα λεγόμενα “προγράμματα κοινωφελούς εργασίας” καλούν από τις σκηνές που έχουν στήσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας σε κοινό αγώνα διαρκείας “ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια τη φτώχεια και την εξαθλίωση”.

DSC02456.JPG

Σε ανακοίνωση τους οι απολυμένοι/ες που έχουν στήσει τις σκηνές έξω από του Υπουργείο Εργασίας αναφέρουν:

«Είμαστε άνθρωποι! Δεν είμαστε σκουπίδια!

Η πολιτική τους για εργασιακή ανακύκλωση ανθρώπινων ζωών πρέπει να σταματήσει!

Διεκδικούμε δουλειά, την παραμονή μας στη δουλειά. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς για μα αξιοπρεπή ζωή.
Την κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέσα στο κρύο. Δεν εγκαταλείπουμε!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα σωματεία και τις συλλογικότητες να συνδράμουν με κάθε τρόπο και μέσο στον αγώνα μας!

Να μετατρέψουμε το χώρο μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας σε Κέντρο Αγώνα των εργαζομένων και ανέργων.»

DSC02458.JPG

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πρέπει με κάθε μέσο να υποστηρίξουν ενεργά τον αγώνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Αλλά ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ η αλληλεγγύη!

Απαιτείται η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ να οργανώσουν και να κηρύξουν ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στους δήμους, υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες κ.α. με ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ και ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ μέχρι την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των απολυμένων ή εργαζομένων στα προγράμματα φτηνής εργασίας που πρέπει να καταργηθούν!

DSC02454.JPG 

Παρακάτω Δελτίο Τύπου – Ανακοίνωση του Συντονιστικού Εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και Συμβασιούχων Αττικής

«Την Τρίτη 29/12/2015 στις 6 μ.μ. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συντονιστικού των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας και Σωματείων Εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Η απόφαση μας ήταν και παραμένει ίδια.
Ο αγώνας μας για παραμονή στην εργασία πρέπει να συνεχιστεί με όλα τα μέσα.
Απαιτείται άνοιγμα του αγώνα μας στους νέους 5μηνίτες που συνεχίζουν να εργάζονται, ή τώρα ξεκινούν σε διάφορους τομείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα,  σε όλους τους επισφαλείς εργαζομένους και ανέργους σε νέα σωματεία και συλλογικότητες ώστε να επιτευχθεί η ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση και μαζικότητα του αγώνα μας. 
Αποφασίστηκε ως αναγκαία η παρέμβαση μας σε συνελεύσεις σωματείων με θέμα το προσεχές ασφαλιστικό για να ενημερώσουμε πως το θέμα της επισφαλούς εργασίας και της μισής αμοιβής είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ασφαλιστικά ταμεία.
Συνεχίζουμε τον αγώνα με την παρουσία σκηνών έξω από το Υπουργείο Εργασίας και οργανώνουμε διάφορες παρεμβάσεις στο κέντρο και τοπικά. 
Καλούμε όλους τους συνάδελφους και αλληλέγγυους σε γιορτή αλλαγής της χρονιάς μαζί με τους απεργούς στη κατάληψη του υπουργείου εργασίας.

DSC02455.JPG
Καλούμε μαζικά όλους στη νέα συνέλευση του συντονιστικού τη Δευτέρα 4/1/2016 στο ΕΚΑ στις 6μμ Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου για απόφαση των επόμενων βημάτων κοινού αγώνα.
Ήδη συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τις πρώτες μαζικές απολύσεις συναδέλφων στα 5μηνα χωρίς καμία πρόβλεψη για αυτούς και τις οικογένειες τους, χωρίς ούτε το δικαίωμα να επιδοτηθούν για την ανεργία τους. 
Η ανακύκλωση ανθρώπινων ζωών πρέπει επιτέλους να σταματήσει!!
Είμαστε άνθρωποι και όχι σκουπίδια.
Για 16η ημέρα συνάδελφοι στην κοινωφελή εργασία διαμένουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας το αυτονόητο. Την παραμονή τους στην εργασία και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.
Ο εργασιακός μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλλουν οι πολιτικές τους πρέπει να καταργηθεί.
Ο δίκαιος αγώνας μας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αφορά κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια!!! Η απάντηση μας ήταν και παραμένει η ίδια:  Αγώνας μέχρι τέλους, αγώνας μέχρι την νίκη!
»-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s