► ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 42ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

► Περίπου 40-50.000 φοιτητές, νεολαία, εργαζόμενοι και άνεργοι συμμετείχαν στη σημερινή μαχητική πορεία της 42ης επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, από το Πολυτεχνείο στην «γιάφκα των τρομοκρατών» Αμερικανική Πρεσβεία.

DSC02243

Στην κορυφή της πορείας ήταν το πανό των φοιτητών του Πολυτεχνείου και το πανό αλληλεγγύης στους πέντε φοιτητές των οποίων ζητείται η έκδοση από τις ιταλικές αρχές επειδή συμμετείχαν σε πορεία στο Μιλάνο ενάντια στην εμπορική έκθεση ΕΧPΟ!

«Καθ’ υπόδειξη» της αστυνομίας 3 σταθμοί του Μετρό έκλεισαν στις 2:30. Χιλιάδες αστυνομικοί, ΜΑΤ, ομάδες ΔΕΛΤΑ κ.α., είχαν περικυκλώσει το Πολυτεχνείο, την πλατεία Συντάγματος και το κέντρο της Αθήνας. Την Αμερικανική Πρεσβεία φρουρούσαν τριπλή σειρά ΜΑΤ συν τις αστυνομικές κλούβες.

Τα φοιτητικά μπλοκ δεν σταμάτησαν, σ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, να φωνάζουν ρυθμικά συνθήματα όπως:

DSC02230

Εμπρός λαέ, έξω από την ΕΕ! Λευτεριά στην Παλαιστίνη! ΕΑΜ, ΕΛΑΣ Πολυτεχνείο! Η πρώτη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των Αμερικανών! Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι! Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία! Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη λαϊκή! Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί! Οργή λαού ξεσηκωμός παντού, να διώξουμε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ! Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι! Η τρομοκρατία δεν μας σταματά, στο δρόμο του Νοέμβρη βαδίζουμε ξανά! Αλλλεγγύη στους πέντε φοιτητές, να πάψουν οι διώξεις στους αγωνιστές!

Στην Αμερικανική Πρεσβεία το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ γιουχαίστηκε από νεολαίους.

Μετά τη μαζική πορεία της Γενικής Απεργίας, της περασμένης Πέμπτης, η σημερινή δυναμική και αντι-κυβερνητική πορεία της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της νεολαίας και των εργαζομένων, για άμεση κινητοποίηση ανατροπής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

DSC02228.JPG

Ακολουθεί η προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης που διανεμήθηκε στη σημερινή πορεία:   

► ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ!

► ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου για την ανατροπή του χούντας του 1967, δεν ήταν μόνο απόρροια και έκφραση της αντίστασης της ελληνικής νεολαίας και λαού στη διχτατορία, αλλά μέρος μιας παγκόσμιας αντίστασης της νέας γενιάς στην καταπίεση και στους πολέμους του ιμπεριαλισμού. Σήμερα, στην παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού, το Πολυτεχνείο είναι μέρος της γενικευμένης ταξικής αντίστασης νεολαίας, εργαζομένων, άνεργων, αγροτών σ’ όλη την Ευρώπη ενάντια στη λιτότητα της ΕΕ και της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα.

DSC02236

Για να επιβιώσει το βάρβαρο και παρωχημένο σύστημα τους, οι τραπεζίτες της ΕΕ συντρίβουν δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, πετσοκόβουν συνέχεια μισθούς και συντάξεις. επιβάλλουν νέους φόρους και προχωρούν σε αρπαγή σπιτιών. Κοντά 50 δισ. ευρώ έχουν πάει στις τράπεζες ως “ανακεφαλαιοποίηση” αλλά χιλιάδες σχολεία έκλεισαν, τα ΤΕΙ είναι κλειστά, στα πανεπιστήμια η κλίκα Τσίπρα σκορπάει την καταστροφή με συνεχείς περικοπές και με αντιδραστικούς νόμους.

Με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μαζικές απολύσεις η κυβέρνηση Τσίπρα σκοπεύει να διαμορφώσει εργαζομένους των 300-500 ευρώ χωρίς δικαιώματα, στο μοντέλο των “προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας”, εργασία γαλέρας, που σχεδιάζει η κυβέρνηση για 150.000 άνεργους το 2016! Αυτό είναι το μέλλον που προετοιμάζουν για όλους/ες τους εργαζομένους και τη νεολαία!

DSC02241.JPG

Οι ιμπεριαλιστές ηγέτες της ΕΕ – ΕΠΑ εκμεταλλεύονται τις επιθέσεις των τζιχαδιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου, για να επιβάλουν διχτατορικές νομοθεσίες με στρατό στους δρόμους της Ευρώπης. Σκοπός τους να διχάσουν τη νεολαία και την εργατική τάξη, να σκορπίζουν φόβο, υστερία και πανικό για να επιβάλουν σκληρή λιτότητα.

Αλλά η νεολαία “δεν μασάει”! Πρέπει να χτίσει την ενότητα όλης της εργατικής τάξης με ενεργό συμμετοχή στην πάλη για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, για την εκδίωξης της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, για Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή! Δεν αρκεί μιας μέρας απεργία, η μνημονιακή κλίκα Τσίπρα, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει πολιτική. Πρέπει ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ μαζί με τον καπιταλισμό!
 Δεν υπάρχει λύση μέσα στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα!

Όμως τα αριστερά κόμματα σήμερα δεν είναι διατεθειμένα να παλέψουν για ανατροπή κυβέρνησης-καπιταλισμού. Χρειάζεται μια επαναστατική ηγεσία και κόμμα της 4ης Διεθνούς για τη σοσιαλιστική επανάσταση, για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης: Έξω από ΕΕ – ΝΑΤΟ, εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, διαγραφή δημόσιου χρέους και των χρεών των εργατικών νοικοκυριών, για σχεδιασμένη οικονομία σε μια κυβέρνηση συμβουλίων εργατών-αγροτών. – Αθήνα 15/11/15 –

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s