► H «ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

► “ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!”
► ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ!
► ΤΑΞΙΚΗ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!
► ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή το «όραμα του εθνικού μας μέλοντος», «την ευρωπαϊκή μας πορεία, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης».
Μ’ αυτή τη Μεγάλη Ιδέα των μνημονίων λιτότητας, η χρεοκοπημένη άρχουσα τάξη στην Ελλάδα πιστεύει ότι θα επιβιώσει της οικονομικής κρίσης.

Επίθεση ΜΑΤ στους πρόσφυγες στο λιμάνι της Μυτιλήνης την Κυριακή πρωί. Φωτό Βασίλης Μαθιουδάκης - Εφημερίδα των Συντακτών.

Επίθεση ΜΑΤ στους πρόσφυγες στο λιμάνι της Μυτιλήνης την Κυριακή πρωί. Φωτό Βασίλης Μαθιουδάκης – Εφημερίδα των Συντακτών.

Το Σεπτέμβρη του 1922 ο ελληνικός στρατός, όργανο των ιμπεριαλιστών, κατανικημένος εκδιώχτηκε από τη Σμύρνη. Η Μεγάλη Ιδέα είχε οδηγήσει στο θάνατο πάνω από 500.000 ανθρώπους και προκαλέσει 2 εκατομ. πρόσφυγες – Έλληνες, Τούρκους, Αρμένιους, Πόντιους κ.α.

Στη σημερινή παγκόσμια κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος, τα μνημόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ καταστρέφουν ολόκληρες ευρωπαϊκές χώρες με την εχτεταμένη φτώχεια και ανεργία.

Τώρα και η Κίνα, που φάνταζε στους καπιταλιστές ως λύση, απορροφήθηκε από την παγκόσμια κρίση. Η Ευρωζώνη επιβιώνει μέσα από το ηλεκτρονικό χρήμα της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Αλλά η καταστροφή χωρών και πληθυσμών, με ταξικό οικονομικό πολεμο στην ΕΕ, με φασιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, με πολέμους σε Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκει ο καπιταλισμός για να μπορέσει να επιλύσει την κρίση, να καταστρέψει κεφάλαια, να προσπαθήσει να δώσει αξία στις φούσκες των χρηματηστηρίων και του ηλεκτρονικού χρήματος. Και να αρπάξει το πετρέλαιο και τις πρώτες ύλες.

Τα μνημόνια στην Ελλάδα είναι η στρατηγική της ΕΕ για να επιβιώσει ο καπιταλισμός μέσα από το τσάκισμα της εργατικής τάξης, αγροτιάς, μικρομεσαίων και νεολαίας. Σ’ αυτό το όραμα πρέπει να υπακούσουν τα κόμματα της μπουρζουαζίας στην Ελλάδα.
Με τις εκλογές οι επικυρίαρχοι ΕΕ-ΝΑΤΟ σκοπεύουν να αναδείξουν άλλη μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-συνεργαζόμενων, αν είναι δυνατό χωρίς τη Νέα Δημοκρατία. Οι επικυρίαρχοι γνωρίζουν από τις εμπειρίες τους, τις ταξικές προδοσίες των σοσιαλ-δημοκρατικών κομμάτων, ότι οι «αριστεροί» σε τέτοιες περιπτώσεις θα κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Αυτή είναι η αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επικυρίαρχοι νομίζουν ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την προδοσία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι νιώθουν απογοητευμένοι και σαστισμένοι.

Η ΕΕ επιχειρεί με τις εκλογές να μετατρέψει το 61% ΟΧΙ στα μνημόνια, σε μειοψηφία. Να βάλει στη γωνία τον αγώνα για έξοδο από ΕΕ και ευρωζώνη.
Αλλά τα σχέδια ΕΕ και ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν δυο μεγάλα εμπόδια: την παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού και την οργή των εργαζομένων και νεολαίας στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από Συρία και αλλού, με την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εργαζομένων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανάγκασαν την ΕΕ να ανοίξει τα σύνορα και τσάκισε το ρατσιστικό και νεο-ναζιστικό κίνηαμ που – με τη βοήθεια των κρατικών αρχών – προσπαθούσε να επιβληθεί στην κεντρική Ευρώπη.

Οι πρόσφυγες, οι εργαζόμενοι και η άνεργη νεολαία ενώθηκαν. Αυτό το επίτευγμα αναδυκνείει τον ανίκητο χαραχτήρα της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και νεολαίας, αλλά και την αποφασιστικότητα των προσφύγων για να επιβιώσουν.

Την ώρα που οι Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν βομβαρδισμούς ενάντια στη Συρία (με δικαιολογία το Ισλαμικό Κράτος), η εργατική τάξη της Ευρώπης ξεσηκώθηκε υπέρ των προσφύγων και κατά των πολέμων.
Αυτό το επαναστατικό κίνημα πρέπει να εξαπλωθεί, να γίνει ένα επαναστατικό μαζικό κίνημα και κόμμα που θα παλέψει για την ανατροπή μνημονίων, ΕΕ και ΝΑΤΟ και του καπιταλισμού.

Δεν μπορεί να παραμείνει σ’ ένα στάδιο διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης – πρέπει να δημιουργηθεί επαναστατική ηγεσία για να οδηγήσει το κίνημα στην ανατροπή του καπιταλισμού, τη ρίζα της παγκόσμιας κρίσης και μνημονίων.
Σ’ αυτό τον αγώνα σας καλεί η Επαναστατική Μαρξιστική Ένωση της 4ης Διεθνούς.
Μαύρο σ’ όλα τα κόμματα των μνημονίων και της ΕΕ!
Ταξική ψήφο για την ανατροπή του καπιταλισμού!
Για τη σοσιαλιστική επανάσταση! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s