► ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ–ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! > Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!

► Ο ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ! ΚΑΤΩ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ!

► ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! 

Απεργοί των Λιπασμάτων Καβάλας (Λαυρεντιάδη) στη σημερινή απεργιακή πορεία στην Αθήνα. Έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας (οδός Σταδίου) και καλούν σε ενεργό υποστήριξη από τους εργαζομένους και τη νεολαία της Αθήνας. Φωτό Μάριος Λώλος

Εκατοντάδες εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα, εργατικές παρατάξεις και κόμματα, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία συνταξιούχων, φορείς και άλλες συλλογικότητες, συμμετείχαν σήμερα Πέμπτη 10 Ιούνη στις τρεις διαφορετικές απεργιακές πορείες στο κέντρο τής Αθήνας ενάντια στο αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό διχτατορικό νομοσχέδιο τής χούντας Μητσοτάκη. 

Ήταν μια μαζική και αποφασιστική έκφραση της οργής των εργαζομένων και της νεολαίας. Τώρα είναι ώρα κλιμάκωσης για τη συντριβή του νομοσχεδίου με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, καταλήψεις και μπλοκαρίσματα. Μια ακόμη 24ωρη ή και 48ωρη απεργία ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ!

Τώρα είναι η ώρα τα εργατικά κέντρα να καλέσουν σε συγκρότηση Κέντρου Αγώνα στην Αθήνα ενάντια στη ΓΣΕΕ, και Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση εργατών, νεολαίας, φορέων για το συντονισμό του αγώνα.

Από τη σημερινή αποφασιστική απεργιακή πορεία στην Αθήνα (εδώ η πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος) για τη συντριβή του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού νομοσχεδίου. Τώρα απαιτείται κλιμάκωση με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα. Φωτό Ε.Α.

Το πιο αντιδραστικό νομοσχέδιο στην ιστορία των κοινοβουλευτικών κυβερνήσεων, επιβάλλει την απόλυτη διχτατορία των αφεντικών και των επιχειρήσεων με κατάργηση του 8ωρου, απλήρωτη εργασία και 14ωρών κάθε μέρα, και απόλυτα «ελαστικό» ωράριο με ατομικές συμβάσεις. 

Με το αντεργατικό νομοσχέδιο της χούντας Μητσοτάκη οι μισθοί και οι αμοιβές εργαζομένων θα καταρρεύσουν ενώ η ανεργία θα αυξηθεί. 

Οι απεργίες θα είναι σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθούν νόμιμα, ενώ θα επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα για την εξόντωση σωματείων και συνδικαλιστών.

Χτες, ξανά μέσα σε 7 μέρες, τα δικαστήρια κήρυξαν «παράνομη» την απεργία των ναυτεργατών, που όμως πραγματοποιήθηκε με 100% επιτυχία με συνδικαλιστική κάλυψη από τη ΓΣΕΕ. Αν ο νόμος Χατζηδάκη περάσει, τότε τα Εργατικά Κέντρα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν θα έχουν αυτό το δικαίωμα.

Τα πανό της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας και των απεργών στα Λιπάσματα Καβάλας στη σημερινή πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος. Φωτό Ε.Α.

Στην απεργιακή πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετείχε και μεγάλη αντιπροσωπία των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας που έχουν στήσει τις σκηνές τους έξω από το Υπουργείο Εργασίας (οδός Σταδίου) και έχουν καλέσει σε υποστήριξη τους εργαζομένους και τη νεολαία της Αθήνας.

Είναι ώρα το σωματείο των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας να προχωρήσουν σε καταλήψεις για την κρατικοποίηση του εργαστάσιου και των εγκαταστάσεων. Να ξεφύγουν από την προδοτική γραμμή της ΓΣΕΕ. Οι συζητήσεις με το Υπουργείο δεν οδηγούν πουθενά!

Το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου στη σημερινή απεργιακή πορεία του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Φωτό Ε.Α.

Στην πορεία του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ (Προπύλαια – Σύνταγμα) συμμετείχαν πάνω από 15.000 εργαζόμενοι, νεολαία, συνταξιούχοι. Οι ηγεσίες ΚΚΕ-ΠΑΜΕ που σύρθηκαν στην ουρά της ΓΣΕΕ, πρότειναν “κλιμάκωση” με μια ακόμη 24ωρη απεργία στις 16 Ιούνη.

Περιμένουν τί θα κάνουν η υποταγμένη στα μνημόνια γραφειοκρατία ΓΣΕΕ που υποσχέθηκε «κλιμάκωση» στο σημερινό δελτίο τύπου.

Τη μόνη «κλιμάκωση» που έχουν στα μυαλά τους οι ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, είναι πώς να προδώσουν και ξεπουλήσουν τον αγώνα των εργαζομένων και το τεράστιο τουνάμι που αναπτύσσεται, όπως έδειξαν οι σημερινές απεργιακές πορείες, ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη. 

Φοιτητικό πανό στην πορεία που ξεκίνησε από τα Χαυτεία. Φωτό Ε.Α.

Στην πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (πλατεία Κλαυθμώνος – Σύνταγμα) συμμετείχαν περίπου 4.000 με δεκάδες Ομοσπονδίες (ναυπηγεία, μεταφορές, δήμοι, νοσοκομειακοί, συγκοινωνίες, επικοινωνίες, λιμάνια, υπηρεσίες, ΕΥΔΑΠ, λίγα υπουργεία ακόμη και οι τραπεζικοί της ΟΤΟΕ!) αλλά με απουσία εργαζομένων ΔΕΗ, διυλιστηρίων κ.α.. Οι αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών δεν ήταν μεγάλες. 

Στην πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν το ΣΕΚ και η ΚΕΕΡΦΑ με αρκετούς πρόσφυγες.

Ακολουθούσε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ (περίπου 2.000) και στη συνέχεια φοιτητικό μπλοκ Πολυτεχνείου και Αριστερά κόμματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Τα «μπουμπούκια» ομιλητές στη συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ (Μπράτης, Βασιλόπουλος, Φωτόπουλος κ.α.), που τους συχαίνεται και μισεί η εργατική τάξη, προσπάθησαν με υποκριτικά λόγια αγώνα, να καρπωθούν την απεργιακή κινητοποίηση ως ηγεσία της!

Στα Χαυτεία συγκροτήθηκε πορεία πρωτοβάθμιων σωματείων (Βιβλίου Χάρτου, Public κ.α.) με συμμετοχή φοιτητών/τριών, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΝΑΡ του ΕΕΚ και αναρχικών συλλογικοτήτων που πραγματοποίησε ξεχωριστή διαδήλωση ανεβαίνοντας την Πανεπιστημίου.

Πανό εκπαιδευτικών στη σημερινή απεργιακή πορεία στην πλατεία Κλαυθμώνος. Φωτό Ε.Α.

Τα αγωνιστικά σωματεία πρέπει τώρα να παλέψουν σκληρά για την εκδίωξη της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και αυτό μπορεί να γίνει τις επόμενες μέρες με πρόγραμμα τη συγκρότηση Κέντρου Αγώνα και κάλεσμα για Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση στην Αθήνα.

Στις σημερινές πορείες διανεμήθηκε η παρακάτω προκύρηξη της Εργατικής Αντίστασης.

► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΗ!

► ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!  

Το αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο τής χούντας Μηστοτάκη σκοπεύει να υποτάξει την εργατική τάξη στη διχτατορία των αφεντικών και να τσακίσει το δικαίωμα της απεργίας και της συλλογικής δράσης των εργαζομένων με τα σωματεία τους.  

Για μια ακόμη φορά μέσα σε μια βδομάδα η απεργία των ναυτεργατών κηρύχτηκε “παράνομη”. Η χούντα Μητσοτάκη στοχεύει να κηρύξει παράνομους του αγωνιστές συνδικαλιστές και τα εργατικά σωματεία, ώστε να μην μπορούν να παλέψουν ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει στις 17 Ιούνη.

Το πανό της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη σημερινή απεργιακή πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος. Φωτό Ε.Α.

Η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να κλιμακώσει την αντίσταση της με την οργάνωση Γενική Απεργία Διαρκείας, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, και να καλέσει όλο το λαό σε κινητοποιήσεις σε κάθε περιοχή, ενάντια στις υποταγμένες προδοτικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και στους ηγέτες των ΚΚΕ-ΠΑΜΕ που τους ακολουθούν!  

Με διαταγές της ΕΕ η χούντα Μητσοτάκη ψηφίζει τους πιο αντιδραστικούς νόμους ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν ως δούλοι και να τσακιστεί το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα. 

Η απεργιακή πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος στην οδό Σταδίου. Φωτό Ε.Α.

Μια 24ωρη απεργία και μια πορεία δεν φτάνουν! Η σύγκρουση της χούντας Μητσοτάκη και των εργαζομένων – νεολαίας θα ενταθεί. Στα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, οι αγωνιστές συνδικαλιστές πρέπει να παλέψουν ώστε τα εργατικά κέντρα να καλέσουν Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση και Κέντρα Αγώνα σε κάθε πόλη. Σους χώρους δουλειάς να κυριαρχήσουν οι Επιτροπές Αγώνα και στις περιοχές να δυναμώσουν οι Λαϊκές Συνελεύσεις/Επιτροπές Κατοίκων. 

Από μια τέτοια σκληρή πάλη θα συγκροτηθούν πλειοψηφικές δυνάμεις της εργατικής τάξης που θα εκδιώξουν τους προδότες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και θα κάνουν πέρα τους βολεμένους στην καπιταλιστική νομιμότητα πεσιμιστές του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, που αρνούνται την πάλη για Γενική Απεργία Διαρκείας και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. – Αθήνα 9/6/2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s