ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΡΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Απολυμένοι σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες και «επιστρατευμένοι» εργαζόμενοι Μετρό στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ (Ομόνοια), Γενάρης 1014, με τη συμπλήρωση 1 χρόνου επιστράτευσης των εργαζομένων Μετρό.

Απολυμένοι σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες και «επιστρατευμένοι» εργαζόμενοι Μετρό στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ (Ομόνοια), Γενάρης 1014, με τη συμπλήρωση 1 χρόνου επιστράτευσης των εργαζομένων Μετρό.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΕΠΟΛΙΑ 02.07.2014

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 1144

http://www.selmametro.com

mailto:selma@stasy.gr

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ξεκινάνε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας για να αποτρέψουν το ξεπούλημα της «μικρής ΔΕΗ». Το νομοσχέδιο διάλυσης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της άθλιας συγκυβέρνησης. Το ρεύμα, το νερό, οι συγκοινωνίες, δεν είναι εμπορεύματα για να μπαίνουν στη ζυγαριά του «δούναι και λαβείν» με την τρόικα. Είναι βασικά κοινωνικά αγαθά και κανονικά θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν. Έχουν απόλυτο δίκιο οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που ξεσηκώνονται και είμαστε όλοι στο πλευρό τους.

Και πριν ακόμη ξεκινήσουν τις απεργίες τους βγαίνει η κυβέρνηση και απειλεί με επιστράτευση. Είναι μια πρόκληση ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους. Αλλά δυστυχώς η ηγεσία της ΓΣΕΕ συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα. Αντί να βγει μπροστά και να καλέσει σε πανεργατική απεργία για να σώσουμε τη ΔΕΗ, αντί να βγει και να πει καθαρά ότι σε περίπτωση που επιστρατεύσουν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ θα βγει η ίδια και θα τους καλέσει να συνεχίσουν απεργιακά, και θα τους στηρίξει με κάθε τρόπο,  κοιμάται ύπνο βαθύ.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ. Πριν από ενάμιση χρόνο, αρνήθηκαν να στηρίξουν τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ στη δική μας απεργία διαρκείας. Σήμερα δεν κάνουν τίποτε για να αρθεί η επιστράτευση μας που συνεχίζεται ακόμη. Πριν από ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτε για να στηρίξουν τους καθηγητές που και αυτοί επιστρατεύτηκαν. Αυτή είναι η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Οι πιο θερμοί υποστηρικτές της κυβέρνησης. 

Μόνο από τα κάτω οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, γι’ αυτό δηλώνουμε, ότι εμείς που βιώνουμε στο πετσί μας την επιστράτευση, θα είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΔΕΗ για να υπερασπίσουμε όλοι μαζί τα κοινωνικά αγαθά και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. 

Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας

Αντώνης Σταματόπουλος Μάνθος Τσάκος

 

55 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

55 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες συμπλήρωσαν, σήμερα τελευταία μέρα του Ιούνη, 55 μέρες και νύχτες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (στην οδό Κ. Σερβίας), και 10 μήνες συνεχούς καθημερινής πάλης για να επιτρέψουν στις δουλειές τους. Δίπλα τους οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί που συμπλήρωσαν 30 μέρες στις σκηνές.

Σήμερα Δευτέρα το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ είχε καλέσει στο Υπουργείο Οικονομικών σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας ενάντια στις «αξιολογήσεις» στο δημόσιο τομέα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, εργαζόμενοι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και από την ΚΕΕΡΦΑ και το Σωματείο Μεταναστών Εργατών της Μανωλάδας (Union οf immigrant workers – Manolada – Greece).

Στη συγκέντρωση μίλησε για τις καθαρίστριες η Δέσποινα Κωστοπούλου η οποία είπε: «Είμαστε δίπλα στους μετανάστες στη Μανωλάδα, τους λέμε να μην φοβούνται ούτε στον δικαστικό αγώνα που κάνουν». Από την ΚΕΕΡΦΑ μίλησε ο Πέτρος Κωνσταντίνου: «Οι μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα δίνουν αγώνα για επιβίωση και συνδικάτα. Να σταματήσουν οι επιθέσεις στους μετανάστες από τους μπράβους μέσα στα δικαστήρια. Όλοι μαζί ενωμένοι να διώξουμε την κυβέρνηση. Η δίκη στην Πάτρα πρέπει να κερδηθεί».
Από τους μετανάστες εργάτες μίλησε ο Τζαβέντ Ασλάμ ο οποίο ζήτησε την προστασία της Δικαιοσύνης στους μάρτυρες της δίκης στην Πάτρα οι οποίοι απειλούνται.

Καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες με τα πανό τους, μαζί με το πανό της ΑΔΕΔΥ, κατηφόρισαν στην οδό Νίκης και φώναξαν συνθήματα. Οι καθαρίστριες απαιτούν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Το κείμενο της προκήρυξης τής Εργατικής Αντίστασης:
ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ!
Ο μακρύς και αποφασιστικός αγώνας των απολυμένων της ΕΡΤ, των καθαριστριών, δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, υγειονομικών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στις μαζικές απολύσεις, καταστροφής της δημόσιας υγείας, παιδείας υπηρεσιών και φτώχειας. Με τις «αξιολογήσεις» επιβάλουν ακόμη μεγαλύτερη ανεργία και λιτότητα.
Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδιών έχουν αποδειχτεί ανίκανες να σταματήσουν την αντιδραστική λαίλαπα της κοινοβουλευτικής χούντας της τρόϊκας. Τα αριστερά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αρνούνται να καλέσουν σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και γενική απεργία διαρκείας.
Ο αγώνας δεν κερδίζεται με στάσεις εργασίες και πορείες, δεν φτάνει η αγωνιστικότητα! Απαιτείται όλη η δύναμη της εργατικής τάξης με σαφές τρόπο και καθαρό στόχο:
Πώς; Με ενότητα όλων των εργαζομένων σε Ενιαίο Μέτωπο, για γενική πολιτική απεργία διαρκείας!
Στόχος – η ανατροπή της κυβέρνησης, μνημονίων, τρόϊκας!
Αυτή είναι η δύναμη που θα τραβήξει από την ακινησία τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων και ανέργων! Οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν με ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα δράσης:
Άμεση οργάνωση αλληλεγγύης και υποστήριξης (χρήματα, υλικά, επισκέψεις σωματείων κλπ) απ’ όλα τα εργατικά σωματεία στα κέντρα αγώνα των καθαριστριών, της ΕΡΤopen, κ.α.
Συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων από αντιπροσώπους των καθαριστριών, των εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων, των διοικητικών ΑΕΙ, των υγειονομικών, των γιατρών και των λιμενεργατών – όλων όσων βρίσκονται σήμερα στην πρωτοπορία της πάλης ενάντια στην κοινοβουλευτική χούντα.
Μέσα από Συνέλευση να συγκροτηθεί Ενιαίο Μέτωπο των Αγωνιζόμενων Εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και συντονιστικό όργανο.
Κάλεσμα για συγκρότηση Ενιαίου Μετώπου Ιδιωτικού Τομέα.
Κάλεσμα στους αγωνιστές και νεολαία σε κάθε γειτονιά για τη συγκρότηση Λαϊκών Συνελεύσεων και ομάδων άμυνας και περιφρούρησης ενάντια στις επιθέσεις των πραιτοριανών ΜΑΤ και των φασιστών.
Κινητοποιήσεις στα γραφεία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδιών, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, για να κηρύξουν τώρα παλλαϊκό συναγερμό για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την Ανατροπή της Κοινοβουλευτικής Χούντας. Για μια νέα επαναστατική ηγεσία της νέας γενιάς και των πρωτοπόρων αγωνιστριών/ών στο συνδικαλιστικό κίνημα.» –

● Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διοργανώνει παναττικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιουλίου, στις 19:00, στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ Χαλκοκονδύλη 30, ενάντια στο νομοσχέδιο διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

ΟΙ ΣΙΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

ΟΙ ΣΙΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Κύριο άρθρο, Δευτέρα 23 Ιούνη 2014, της καθημερινής εφημερίδας News Line http://www.wrp.org.uk του Επαναστατικού Κόμματος Εργατών (WRP), Βρετανικού τμήματος της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς.

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του αυτόνομου Κουρδιστάν Λαχούρ Ζανγκί δήλωσε ότι υπολογίζει σε 400-500 του Βρετανούς υπηκόους που πολεμούν με τη τζιχαδιστική οντότητα Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής (ΙΚΙΑ – αναφέρεται ως ISIL ή ISIS στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης). Ο Ζανγκί, ο οποίος είναι και αρχηγός των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων, δήλωσε ότι το ΙΚΙΑ μπορεί να στείλει πολεμιστές να επιτεθούν στη Βρετανία και πρόσθεσε ότι το ΙΚΙΑ είναι απειλή για το Ιράκ και τη Βρετανία.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον δήλωσε ότι το ΙΚΙΑ είναι «η πιο σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Βρετανίας». Η υποδιευθύντρια της βρετανικής αστυνομίας Κρέσιντα Ντικ, η οποία είναι επίσης αρχηγός των ειδικών επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένης τής αντιτρομοκρατικής, προειδοποίησε ότι η Βρετανία μπορεί να αντιμετωπίσει για χρόνια τις «συνέπειες» της σύγκρουσης στη Συρία.
Αυτές είναι πολύ πρόσφατες ανακαλύψεις. Γεγονός είναι ότι οι τζιχαδιστές υποστηρίχτηκαν και ταξίδεψαν στη Συρία με βοήθεια από τη Βρετανική Κυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες, που έχουν αρκετούς πράχτορες στις Μουσουλμανικές κοινότητες, την περίοδο που οι ιμπεριαλιστές νόμιζαν ότι θα κάνουν στη Συρία ότι έκαναν στη Λιβύη, δηλαδή να χρησιμοποιήσουν τους Ισλαμιστές για να διαλύσουν το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Άσαντ.
Αλλά δεν μπόρεσαν να ανατρέφουν τον Άσαντ και τώρα είναι απογοητευμένοι και θυμωμένοι για τη μεγάλη ήττα τους στη Συρία. Δημιούργησαν ένα μεγάλο τρομοκρατικό κίνημα και ένας αριθμός των Ισλαμιστών που πολέμησαν στη Συρία είναι ήδη πίσω στη Βρετανία.
Για μια ακόμη φορά η Βρετανική άρχουσα τάξη με τις ιμπεριαλιστικές της περιπέτειες βάζει σε κίνδυνο το λαό της Βρετανίας, αφού πρώτα δολοφόνησε ένα μεγάλο αριθμό αθώων πολιτών στο εξωτερικό (Συρία, Λιβύη και αλλού). 
Καθώς μπλοκαρίστηκε στη Συρία, το ΙΚΙΑ που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, επιτέθηκε στο Ιράκ για να εκπληρώσει το σχέδιο των Σαουδαράβων για τριχοτόμηση του Ιράκ – με περιοχές του βόρειου και δυτικού Ιράκ να συγκροτούν ένα Ισλαμικό κράτος σαρίας που θα ελέγχεται από τη Σαουδική Αραβία απ’ όπου το ΙΚΙΑ χρηματοδοτείται και δέχεται θρησκευτική καθοδήγηση.
Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν επιβάλλει το καθήκον στις Ιρακινές μάζες να ξεκαθαρίσουν το χάος που δημιούργησαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουν και το ΙΚΙΑ και το καθεστώς του Μαλίκι, που εγκαθίδρυσαν όταν αποχώρησαν οι Αμερικανοί, που τώρα είναι εντελώς απομονωμένο και λειτουργεί μόνο στη Βαγδάτη. 
Την προηγούμενη δεκαετία η ιρακινή αντίσταση στην κατοχή των ΕΠΑ-Βρετανίας βασιζόταν στη διπλή εξέγερση των Σουνιτών στη Φαλούτζα και του στρατού του Μαχντί στην Καρμπάλα και στο νότιο Ιράκ. Αυτές οι εξεγέρσεις πολέμησαν και καθήλωσαν τις Αμερικανο-βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις. 
Σήμερα ο στρατός του Μαχντί επανασυγκροτήθηκε με ηγέτη τον Αλ Σαντρ ο οποίος δημόσια δήλωσε ότι το καθεστώς του Μαλίκι στη Βαγδάτη πρέπει να φύγει και να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Επίσης ο Αγιατόλα Σιστάνι κάλεσε όλους του Ιρακινούς, όχι μόνο τους Σιίτες, να κινητοποιηθούν για την υπεράσπιση του Ιράκ.
Μεταξύ των δυνάμεων που προχωρούν προς τη Βαγδάτη, υπάρχουν πολλοί Σουνίτες πολεμιστές που είτε ήταν στρατιώτες και αξιωματικοί του Ιρακινού στρατού ή Σουνίτες πολίτες που πήραν τα όπλα ενάντια στον Μαλίκι. Οι Μπααθιστές έχουν διχαστεί και διάλεξαν μια οπορτουνιστική συμμαχία με το ΙΚΙΑ, η οποία λένε ότι είναι προσωρινή.
 Αλλά είναι γεγονός είναι ότι αυτή η κατάπτυστη τακτική βάζει σε κίνδυνο την Ιρακινή επανάσταση.
Οι Μπααθιστές πρέπει να ξεκόψουν από κάθε σχέση με το ΙΚΙΑ και να ενωθούν με τους αληθινούς συμμάχους τους που είναι οι Σιιτικές μάζες.
Τώρα είναι η ώρα για κάλεσμα ενότητας μεταξύ των Σουνιτών και των Σιιτών, για τη συγκρότηση μιας επαναστατικής κυβέρνησης στο Ιράκ που θα επανεγκαθιδρύσει τον κοσμικό χαραχτήρα του Ιρακινού κράτους και θα αντιμετωπίζει όλους τους Ιρακινούς ως ίσους, με δικαίωμα όλων να συμμετέχουν στην οικοδόμηση της χώρας και να επωφελούνται από τον πλούτο που αποφέρουν τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας.
Αυτός είναι ό μόνος τρόπος που το Ιράκ θα μπορέσει να επιβιώσει και να ξετινάξει τα υπολείμματα της Αμερικανικής κατοχής και να επανασυγκροτηθεί ως ένα αναπτυγμένο σύγχρονο κράτος, με τον πλούτο του να χρησιμοποιείται στη χρηματοδότηση και ανάπτυξη προχωρημένης και δωρεάν δημόσιας υγείας και παιδείας, με δουλειά και στέγαση για όλους τους κατοίκους.
Μόνο μια επαναστατική κυβέρνηση που θα ενώσει τις Σιιτικές και Σουνιτικές μάζες και που ανέχεται όλες τις θρησκείες και τάσεις, μπορεί να εκπληρώσει αυτό το καθήκον. Γι’ αυτό οι Μπααθιστές έχουν υποχρέωση να φύγουν από το ΙΚΙΑ και να αγκαλιάσουν τους αληθινούς τους φίλους, τις Σιιτικές μάζες με τις οποίες πολέμησαν μαζί στη Φαλούτζα ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και εκδίωξαν το βρετανικό στρατό από τη Μπάσρα.
 Τώρα είναι η ώρα για μια τέτοια στάση αρχών. Εμπρός για την ενότητα Σιιτών και Σουνιτών και μιας επαναστατικής κυβέρνησης στο Ιράκ.

Πηγή: http://www.wrp.org.uk/news/9896
Φωτό:Φωτό: Ιρακινοί Σιίτες υψώνουν τα όπλα τους σε συγκέντρωση για τον αγώνα ενάντια στους τζιχαδιστές. 17 Ιούνη 2014, Haidar Hamdani — AFP/Getty Images.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

Την Τετάρτη (18 Ιούνη) η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) και η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στο νόμο «αξιολόγησης» του προσωπικού των νοσοκομείων.
Η ΑΔΕΔΥ είχε καλέσει τρίωρη παναττική στάση εργασίας.
Στη συγκέντρωση και στην πορεία περίπου 500 εργαζομένων προς τον καταυλισμό των καθαριστριών έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Κ. Σερβίας), συμμετείχαν με τα πανό τους η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ, τα νοσοκομεία Θριάσιο, Αττικό, Αγ. Σάββα, οι εργαζόμενοι ΕΡΤopen, απολυμένοι-σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι Υπουργείου Πολιτισμού, ο Συντονισμός Νοσοκομείων, ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα, το ΠΑΜΕ, το ΕΕΚ κ.α.
Σκοπός της «αξιολόγησης», που η κυβέρνηση θα εφαρμόσει σ’ όλο το δημόσιο τομέα (υγεία, εκπαίδευση, υπηρεσίες), είναι η σταδιακή απόλυση όσο το δυνατό περισσότερων υγειονομικών-γιατρών-προσωπικού από τα δημόσια νοσοκομεία. Η κυβέρνηση τόνισε ότι θα απολυθεί τουλάχιστον το 15% του προσωπικού που θα αξιολογηθεί. Η διαδικασία αξιολόγησης έχει ήδη αρχίσει και η κυβέρνηση προωθεί για απολύσεις-διαθεσιμότητες από τον Αύγουστο.
Παρόμοιες διαδικασίες «αξιολόγησης» επιβάλλονται στην εκπαίδευση (καθηγητές, δάσκαλοι) με παράλληλο κλείσιμο («συγχώνευση») σχολείων.
Στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη η ηγεσία της ΠΟΔΕΗΝ, της ΟΕΝΓΕ και ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, τόνισαν ότι ο νόμος για την αξιολόγηση πρέπει να αποσυρθεί και ότι δεν θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης. Η πρόταση τους ήταν για «κλιμάκωση του αγώνα» ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.
Εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της Ταξικής Πορείας και της Πρωτοβουλίας για Ανατροπή που μίλησαν, άσκησαν κριτική στις συνδικαλιστικές ηγεσίες στη βάση ότι, ουσιαστικά, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ακολουθούν το δρόμο της υποταγής. Όμως και αυτοί αυτό που πρότειναν ήταν περισσότερος και πιο αποφασιστικός αγώνας. Κανείς από τους ομιλητές δεν αντιτάχτηκε στη συνάντηση των συνδικαλιστικών ηγεσιών (και του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ) με τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, γνωστό για τη φανατική του υποστήριξη σε κάθε διαταγή της τρόϊκας.
Ποιος ο σκοπός συζήτησης με τον Βορίδη ή οποιονδήποτε άλλο Υπουργό της κοινοβουλευτικής χούντας; Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, και θα προχωρήσει ακάθεκτη – αν την αφήσουν οι εργαζόμενοι – σε μαζικές απολύσεις και κλεισίματα νοσοκομείων, όπως έχει ήδη κάνει.

Στις συνελεύσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων αποφάσισαν απεργία Πέμπτη-Παρασκευή ενάντια στις μαζικές απολύσεις-διαθεσιμότητες.

Στον Πειραιά την Τετάρτη με πρωτοβουλία της ΟΜ.Υ.Λ.Ε και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στην οποία συμμετείχαν «εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων του Πειραιά και κοινωνικών φορέων» όπως ανάφερε το Δελτίο Τύπου της ΟΜ.Υ.Λ.Ε. Αυτό που αποφασίστηκε, ήταν «να ενδυναμωθεί σε νομικό επίπεδο η αντίθεση στο εγχείρημα ιδιωτικοποίησης, τόσο στα Ελληνικά Δικαστήρια, όσο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια»!
Αντί να υπάρξει συνέλευση των εργατικών σωματείων της πόλης (ιδιαίτερα στις συγκοινωνίες, πλοία, επικοινωνίες), του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, της νεολαίας αλλά και φορέων με πρόγραμμα την οργάνωση κινητοποιήσεων (κάλεσμα στους κατοίκους της πόλης, αποκλεισμός λιμανιού με απεργιακές κινητοποιήσεις, κ.α.), οι ηγεσίες των σωματείων καλούν σε δικαστικό αγώνα, ίσως παίρνοντας θάρρος από τις πρόσφατες αποφάσεις του Άρειου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και των θέσεων εργασίας σήμερα δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά με τη στρατηγική της δράσης της ενωμένης εργατικής τάξης (με κάθε είδους δράσεις όπως κάνουν οι καθαρίστριες), οργανωμένη σε πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου και την αποπομπή της τρόϊκας.

Το πρόγραμμα υπεράσπισης του δημόσιου τομέα περιλαμβάνει:
Την άμεση συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων από αντιπροσώπους των καθαριστριών, των εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων, των διοικητικών ΑΕΙ, των υγειονομικών, των γιατρών και των λιμενεργατών που κινητοποιούνται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.
Μέσα από Συνέλευση να συγκροτηθεί Ενιαίο Μέτωπο των Αγωνιζόμενων Εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και συντονιστικό όργανο.
Κάλεσμα στα σωματεία και στους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα για Ενιαίο Μέτωπο όλων των εργαζομένων.
Κάλεσμα στους αγωνιστές και νεολαία σε κάθε γειτονιά για τη συγκρότηση παντού Λαϊκών Συνελεύσεων και ομάδων άμυνας και περιφρούρησης ενάντια στις επιθέσεις των πραιτοριανών ΜΑΤ και των φασιστών.
Άμεση οργάνωση αλληλεγγύης και υποστήριξης (χρήματα, υλικά, επισκέψεις σωματείων κλπ) στα κέντρα αγώνα των καθαριστριών, της ΕΡΤopen, κ.α.
Κύριος στόχος του Ενιαίου Μετώπου είναι η εξάπλωση της ενότητας σε όλους τους εργαζόμενους, στη νεολαία, στους άνεργους, στους αυτοαπασχολούμενους, και κινητοποιήσεις στα γραφεία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, μεγάλων ομοσπονδιών, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, για να κηρύξουν τώρα παλλαϊκό συναγερμό για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την Ανατροπή της Κοινοβουλευτικής Χούντας. Αλλιώς να αντικατασταθούν από αγωνιστές της νέας γενιάς.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να κινητοποιήσει σε δράση τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας που απαιτούνται για τη νίκη!
Μεγάλο μέρος των εργαζομένων και της νεολαίας κοιτάει απ’ έξω τους αγώνες γιατί δεν έχει πειστεί ότι αυτοί οι αγώνες – στάσεις εργασίες και μικρές πορείες διαμαρτυρίας – έχουν πιθανότητες νίκης.
Αυτοί οι εργαζόμενοι θα κινητοποιηθούν με ένα πρόγραμμα νίκης και αποφασιστικότητας. Αλλιώς θα παραμείνουν έξω από τις εξελίξεις.
Ο αγώνας δεν κερδίζεται με στάσεις εργασίες και μικρές πορείες.
Δεν φτάνει ό αγώνας μιας μειοψηφίας αγωνιστών!
Το αντιδραστικό μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-κυβερνητικής χούντας μπορεί να νικηθεί μόνο από όλη την εργατική τάξης σε αγώνα Ενιαίου Μετώπου με σύνθημα ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
Οι καθαρίστριες, οι υγειονομικοί, οι καθηγητές, οι διοικητικοί, οι γιατροί, η νεολαία και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνοι τους, όπως τους έχουν εγκαταλείψει οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και οι «αριστεροί» στα λόγια! Τώρα απαιτείται όλη η δύναμη της εργατικής τάξης σε αγώνα ανατροπής της κυβέρνησης και ανάδειξης από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους μια νέας επαναστατικής ηγεσίας αποφασισμένης για αγώνα Ενιαίου Μετώπου μέχρι τη νίκη – την ανατροπή κυβέρνησης, μνημονίων και τρόϊκας.

Φωτό: Από τη διαδήλωση των υγειονομικών στην Αθήνα την Τετάρτη.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ! ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΑΠΟ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 μμ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!  ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΑΠΟ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ!  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 μμ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ

Πάνω από 500 εργαζόμενοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν σήμερα Παρασκευή μεσημέρι στον καταυλισμό των αγωνιζόμενων καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Κ. Σερβίας). Όλοι οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι από διμοιρίες μπλε και καφέ ΜΑΤ.
Στη συγκέντρωση υπήρχε πανό της ΑΔΕΔΥ και μίλησε το μέλος του γενικού συμβουλίου Γρηγόρης Καλομοίρης ο οποίος κατάγγειλε τις επιθέσεις των ΜΑΤ στις καθαρίστριες και σε άλλους εργαζόμενους, και κάλεσε τα σωματεία σε ενεργό συμπαράσταση στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες «όλες τις μέρες και όλες τις νύχτες».
Αλλά οι ηγεσίες των σωματείων, όπως της ΓΣΕΕ και των Ομοσπονδιών, κωφεύουν!
Στη συγκέντρωσε ανακοινώθηκε ότι το πρωί σεκιουριτάς της ΝΕΡΙΤ μαχαίρωσε στο χέρι τον Γαβρίλο Κασσιμάτη, γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο οποίος αντέδρασε στο κατέβασμα μαύρης σημαίας έξω από το Ραδιομέγαρο στο σημείο όπου σκοτώθηκε το καλοκαίρι ο Αχιλλέας Παναγούλης.
Ο δράστης-σεκιουριτάς και ο διευθυντής προσωπικού της ΝΕΡΙΤ Ηλίας Φαραντόπουλος οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο για οπλοφορία, οπλοχρησία και σωματική βλάβη. Σε αντιπερισπασμό ο Φαραντόπουλος κατέθεσε μήνυση ενάντια στο θύμα και σε μέλη της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο σήμερα Παρασκευή 8 μμ και πορεία στο αστυνομικό τμήμα.

● Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενος καθαρίστριες διανεμήθηκε και η παρακάτω προκήρυξη της εφημερίδας «Εργατική Αντίσταση» (της Επαναστατικής Μαρξιστικής Ένωσης ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς).

«ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ!
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ – ΜΑΤ!

Ο συνεχής και αποφασιστικός αγώνας εδώ και 9 μήνες των απολυμένων καθαριστριών ΔΟΥ έχει βάλει την κοινοβουλευτική χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου στη γωνία. Παρά τις συνεχείς βάρβαρες επιθέσεις των ΜΑΤ, οι καθαρίστριες συνεχίζουν με ακόμη πιο αγωνιστικές μορφές πάλης που έχουν αποκαλύψει την τεράστια πολιτική αδυναμία της κυβέρνησης – ότι δηλαδή πρόκειται για ένα αυταρχικό καθεστώς αντισυνταγματικών αποφάσεων και βίας των πραιτοριανών ΜΑΤ.
Όσο κιαν ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάζουν αποφάσεις που δικαιώνουν την κυβέρνηση, η συνταγματική εκτροπή της κοινοβουλευτικής χούντας δεν μπορεί να κρυφτεί.
Η τεράστια παγκόσμια οικονομική και πολιτική κρίση υπαγορεύει στην ΕΕ και στο ΔΝΤ ότι για να σώσουν τον καπιταλισμό στην Ελλάδα πρέπει να πάρουν διχτατορικά βίαια μέτρα καταστολής. Ήδη ανοιχτά το ΔΝΤ απαιτεί «αναθεώρηση» του Συντάγματος γιατί ξέρουν ότι τα Μνημόνια είναι αντισυνταγματικά και παράνομα. Οι καθαρίστριες έχουν απόλυτο δίκιο ότι ο δίκαιος αγώνας τους θα φτάσει στην νίκη αν αγωνιστούν σε όλα τα μέτωπα – και στους δρόμους, και στις καταλήψεις και στα δικαστήρια. Με κάθε τρόπο πάλη ενάντια στην κυβέρνηση της βίας και στα διχτατορικά μέτρα!.
Ο αγώνας των καθαριστριών, των εργαζομένων της ΕΡΤ, των απολυμένων ή σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθηγητών και διοικητικών ΑΕΙ έχει ενοποιηθεί και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται τώρα να συντονιστεί ως Ενιαίο Μέτωπο όλων των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, την εκδίωξη των Μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους.
Χτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «Φταίει η κυβέρνηση. Πρέπει να φύγει», και τόνισε: «Δεν πρόκειται να τους παρακολουθούμε με σταυρωμένα χέρια να καταστρέφουν τη χώρα και να παίζουν με ανθρώπινες ζωές, με τους θεσμούς και με την ίδια τη δημοκρατία».
Αν εννοεί αυτά που λέει ο Τσίπρας, ας κατέβει στις καθαρίστριες και από εκεί να καλέσει όλο το λαό σε αγώνα αντίστασης στους δρόμους με απεργία, για αντίσταση μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης.
Οι καθαρίστριες και όλοι οι άλλοι/ες πρωτοπόροι αγωνιστές/τριες πρέπει να οργανώσουν και συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όπως και στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, για να τους αναγκάσουν να καλέσουν το λαό σε παλλαϊκή αντίσταση με γενική πολιτική απεργία διαρκείας, για να φύγει αυτή η κοινοβουλευτική χούντα που ετοιμάζει νέα μνημονιακά μέτρα. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τις επόμενες εκλογές. Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης και της ανατροπής της κυβέρνησης της βίας.<
ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!
Αθήνα Πέμπτη 12 Ιούνη 2014»

Photo Credit:Louisa Gouliamaki/Agence France-Presse 12/6/2014

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!

Σήμερα Πέμπτη το απόγευμα ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του Υπουργείου Οικονομικών για μη εκτέλεση της απόφασης του πρωτοδικείου που δικαίωνε τις καθαρίστριες των ΔΟΥ και διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη τους. Η έφεση του Υπουργείου Οικονομικών θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο στις 23 Σεπτέμβρη και μετά από λίγους μήνες θα βγει η τελική απόφαση δικαίωσης ή μη των καθαριστριών.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Άρειου Πάγου οι καθαρίστριες με το πανό τους προχώρησαν στην οδό Νίκης για να διαμαρτυρηθούν στο κεντρικό χτίριο του Υπουργείου Οικονομικών. Έξω ακριβώς από την είσοδο του Υπουργείου – που ήταν ερμητικά κλειστή με κατεβασμένα τα ρολά – τους επιτέθηκαν αναίτια διμοιρίες των μπλε ΜΑΤ (ΥΜΕΤ), με ασπίδες, μπουνιές και κλωτσιές.
Δυο καθαρίστριες μετακομίστηκαν σε νοσοκομεία όπως και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη που χτυπήθηκε στην πλάτη και στα πόδια. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος κουτσαίνει από τα χτυπήματα και τις κλωτσιές των ΜΑΤ.
Περίπου 200 υποστηριχτές του αγώνα των καθαριστριών συγκεντρώθηκε και παραμένουν στην οδό Νίκης όπου έχουν αναρτηθεί πανό.
Οι καθαρίστριες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο του Υπουργείου στην οδό Νίκης περικυκλωμένες από τα ΜΑΤ.
Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή και συγκέντρωση στις 2 μμ στην κατασκήνωση των καθαριστριών και απολυμένων σχολικών φυλάκων και καθηγητών.
Όπως πληροφορήθηκαν οι καθαρίστριες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης υποσχέθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία από τις καθαρίστριες αφού όμως, όπως είπε, κανονίσει πρώτα θέματα σχετικά με τους εργαζόμενους στο Υπουργείου του.
Οι καθαρίστριες δεν είχαν καθόλου ψευδαισθήσεις για τη στάση που θα κρατούσε ο Άρειος Πάγος, ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Ο αγώνας των καθαριστριών, των εργαζομένων της ΕΡΤ, των απολυμένων ή σε διαθεσημότητα εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων έχει ενοποιηθεί και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται τώρα να συντονιστεί ως Ενιαίο Μέτωπο όλων των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την εκδίωξη των Μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους.
Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε στους βουλευτές του κόμματός του ότι «Φταίει η κυβέρνηση. Πρέπει να φύγει.»
Και τόνισε: «Δεν πρόκειται να τους παρακολουθούμε [την κυβέρνηση] με σταυρωμένα χέρια να καταστρέφουν τη χώρα και να παίζουν με ανθρώπινες ζωές, με τους θεσμούς και με την ίδια τη δημοκρατία.»
Αν εννοεί αυτά που λέει ο Τσίπρας, ας κατέβει στις καθαρίστριες και από εκεί να καλέσει όλο το λαό σε αγώνα αντίστασης στους δρόμους με απεργία, για αντίσταση μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης.
Οι καθαρίστριες και όλοι οι άλλοι/ες πρωτοπόροι αγωνιστές/τριες – σχολικοί φύλακες, καθηγητές, υπάλληλοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, εκπαιδευτικοί – πρέπει να οργανώσουν συγκεντρώσεις και έξω από τα γραφεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όπως και στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, για να τους αναγκάσουν να καλέσουν το λαό σε παλλαϊκή αντίσταση διαρκείας, με γενική πολιτική απεργία διαρκείας για να φύγει αυτή η κοινοβουλευτική χούντα που ετοιμάζει νέα μνημονιακά μέτρα και κατά μέτωπο επίθεση σε νοσοκομεία-σχολεία και εργατικά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τις επόμενες εκλογές. Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης και της ανατροπής της κυβέρνησης της βίας.
Φώτο: Μάριος Λώλος

«Η ΕΡΤ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ – ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ!»

«Η ΕΡΤ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ – ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ!»

Με κύριο σύνθημα «Η ΕΡΤ θα μείνει ανοιχτή – να είναι η φωνή του κάθε αγωνιστή» περίπου 1.200 εργαζόμενοι της ΕΡΤ – ertopen.com, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, απολυμένοι καθηγητές και σχολικοί φύλακες, συμμετείχαν μαζί με εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στο Υπουργείο Πολιτισμού και φοιτητές του Πολυτεχνείου, στη σημερινή μεσημεριάτικη πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή και απ’ εκεί στην κατασκήνωση των απολυμένων καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και καθηγητών στο Υπουργείο Οικονομικών (Κ. Σερβίας).
Ο Γενικός Γραμματέας της UNI (παγκόσμια ένωση συνδικάτων στο θέμα και ΜΜΕ) Philip Jennings δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ένωση UNI καλεί όλους όσοι πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου και στην καθοριστική σημασία των δημοσίων μέσων ενημέρωσης για τη δημοκρατία να υποστηρίξουν το προσωπικό του ERTopen που κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν έναν πραγματικά ανεξάρτητο φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για τους Έλληνες πολίτες και αγωνίζονται για την επανίδρυση μιας αναμορφωμένης, βιώσιμης και ανεξάρτητης ΕΡΤ».
Οι εργαζόμενοι στον Τύπο και στα νοσοκομεία κήρυξαν στάση εργασίας 11-4 ενώ οι υπάλληλοι στα ΑΕΙ κήρυξαν απεργία μέχρι την Παρασκευή με αίτημα καμιά απόλυση!
Παρά το αίτημα των εργαζομένων, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία σήμερα. Η τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ είναι προσβολή για τον πρωτοπόρο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ όπου μίλησε το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και εργαζόμενη της ΕΡΤ Αλεξάντρα Χριστακάκη η οποία τόνισε ότι «τα σωματεία του Τύπου δεν αναγνωρίζουν τη ΝΕΡΙΤ που είναι σκληρό όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης. Οι ενώσεις υποστηρίζουν τους εργαζομένους της ΕΡΤ». Στη συνέχεια η συγκέντρωση κατευθύνθηκε με πορεία στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Εκεί κατέληξαν για την πορεία και οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια (από Ιωάννινα, Πάτρα κ.α.) που είχαν πραγματοποιήσει τη δική του συγκέντρωση στα Προπύλαια.
Λαμπερές απουσίες από την πορεία ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΤΑ, ΚΚΕ και ΠΑΜΕ.
Το βράδυ περίπου 2.500 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή το οποίο φυλάσσεται από μέσα από διμοιρίες ΜΑΤ (ΥΜΕΤ), ενώ στους γύρω δρόμους υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ με παραστρατιωτικές καφέ στολές.
Κάτω από τα γραφείο της ertopen.com είχε στηθεί πλατφόρμα ενώ ο φράχτης του Ραδιομέγαρου ήταν γεμάτος με πανό με συνθήματα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και αντιπροσωπεία από τις καθαρίστριες που σήμερα συμπλήρωσαν 36 μέρες στην κατασκήνωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Κ. Σερβίας).
Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Γ Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας «μια μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα βάλει στο στόχαστρο τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η «ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει».
Το ηγετικό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ Άγγελος Χάγιος είπε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν τις εκλογές αλλά τώρα να φιάξουν ένα μαζικό ενωτικό κίνημα ένα Ενιαία Μέτωπο ανατροπής.
Κανένας από τους ομιλητές δεν καυτηρίασε την προδοτική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ ούτε ζήτησαν την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Σαμαρα-Βενιζέλου με απεργιακή δράση διαρκείας όλων των εργαζομένων.

Φωτό: Μάριος Λώλος

«ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ!»

«ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ!»

Το «νέο» Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έχει επιβάλει η τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ ορκίστηκε σήμερα στην τιμή των όπλων των ΜΑΤ!
Σήμερα στις 5 μμ διμοιρία των μπλε ΜΑΤ επιτέθηκε με ασπίδες, μπουνιές και κλωτσιές ενάντια στις απολυμένες καθαρίστριες που στέκονταν και φώναζαν συνθήματα στην είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, καθώς περίμεναν τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
«Ζούμε μια χούντα» τόνισε στο ραδιοσταθμό Κόκκινο η Ευαγγελία Αλεξάκη, μία από τις απολυμένες καθαρίστριες, που όμως έχουν δικαιωθεί από το δικαστήριο το οποίο και διέταξε πριν ένα μήνα την επαναπρόσληψή τους, καθώς έκρινε ότι η απόλυση τους (διαθεσιμότητα) δεν ήταν προς συμφέρον του κράτους.
Αύριο Τετάρτη θα ανακοινωθεί η απόφαση του Άρειου Πάγου στην έφεση του Υπουργείου Οικονομικών. Οι καθαρίστριες είναι έτοιμες για όλα.
Ο αγώνας τους, που έχει πάρει μεγάλες διεθνείς διαστάσεις, έχει ξεφτιλίσει την κοινοβουλευτική χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου που δεν έχει την πολιτική δύναμη να τις νικήσει.
Οι Τσολάκογλου της κυβέρνησης προσδοκούν στη βία των ΜΑΤ και σε μια υπέρ τους απόφαση του Άρειου Πάγου.
Ξέρουν ότι οι «κοινωνικοί τους εταίροι» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ δεν πρόκειται να κινητοποιήσουν σε μαζικές διαδηλώσεις και γενική απεργία διαρκείας τους εργαζόμενους και την νεολαία.
Γι’ αυτό σήμερα ο αγώνας των καθαριστριών, των εργαζομένων-απολυμένων της ΕΡΤ, των διαθέσιμων-απολυμένων καθηγητών και σχολικών φυλάκων, των υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ, πρέπει να στραφεί και ενάντια στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και στις ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και με κινητοποιήσεις στα γραφεία τους να απαιτήσει την οργάνωση μαζικού καθημερινού απεργιακού αγώνα για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας και τη νίκη των καθαριστριών και όλων των απολυμένων!

Με την υπόκρουση της βίας των ΜΑΤ ενάντια στις καθαρίστριες, δημοσιεύτηκε και η νέα έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Οι διεθνείς τραπεζίτες απαιτούν οι δεκάδες χιλιάδες νέες απολύσεις στο δημόσιο να γίνονται πολύ πιο γρήγορα και να ξεπουληθούν άμεσα ΔΕΗ, λιμάνια και κρατική περιουσία. Παράλληλα διατάζει δριμείς επιθέσεις στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα, περικοπές στις συντάξεις και κλείσιμο νοσοκομείων-σχολείων.

Αύριο Τετάρτη 11 Ιούνη συμπληρώνεται ένας ολόκληρος χρόνος από το πραξικοπηματικό παράνομο κλείσιμο της ΕΡΤ (το Συμβούλιο της Επικρατείας το θεώρησε νόμιμη πράξη!) και οι εργαζόμενοι ΕΡΤ – ertopen.com έχουν οργανώσει τις παρακάτω κινητοποιήσεις:
Απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία στις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών στην Κ. Σερβίας.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 12 στην ΕΣΗΕΑ.
Επίσης το βράδυ στις 7μμ έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή.
Με την υποστήριξη ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΣΥ – ΠΟΕΠΤΥΜ – Διοικητικοί Παν. Αθήνας – απολυμένες Καθαρίστριες Υπ. Οικονομικών – ΕΙΝΑΠ – Διακλαδική Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων-Απολυμένων (ΔΙΑΣΕΔΑ) – Συντονισμός ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες – ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Φωτό Μάριος Λώλος: Καθαρίστριες στην είσοδο του χτιρίου του Υπουργείου Οικονομικών

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης συνασπισμού Σαμαρά-Βενιζέλου επιβλήθηκε από τους δεσπότες της τρόϊκας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να τοποθετηθεί το πιστό σκυλάκι τους Γιάννης Στουρνάρας ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.
Ως νέος Υπουργός Οικονομικών ανακοινώθηκε ο δευτεροκλασάτος Γκίκας Χαρδούβελης, σπουδαγμένος και εκπαιδευμένος στις ΕΠΑ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Διευθυντής Οικονομικών Μελετών του χρεοκοπημένου ομίλου της Eurobank.
Τα υπόλοιπα 45 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου προέρχονται από όλες τις κύριες τάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ συν του «ανεξάρτητου» Λομβέρδου στο Υπουργείο Παιδείας.
Οι καθαρίστριες του Υπ.Οικ., οι απολυμένοι της ΕΡΤ, οι απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα δάσκαλοι και καθηγητές, οι 1 εκατομμύριο 300 χιλιάδες άνεργοι, δεν πρέπει να έχουν καμιά ελπίδα σ’ αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια κυβέρνηση φανατικών του ταξικού και εμφύλιου πολέμου, οι σημερινοί Τσολάκογλου.
Πρόκειται για μια κυβέρνηση χωρίς καμιά πολιτική συνοχή, πολιτικά ηττημένη που επιβιώνει χάρις στην υποστήριξη του ιμπεριαλισμού από τη μια, και από την άλλη λόγω της αντιδραστικής πολιτικής των ηγεσιών ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που αρνούνται να κινητοποιήσουν την εργατική τάξη και νεολαία σε αγώνα ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με γενική πολιτική απεργία διαρκείας και ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων.
Αλλά όσο αδύνατη είναι αυτή η κοινοβουλευτική χούντα των ΜΑΤ και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι καθώς στόχος της παραμένει η πλήρης εφαρμογή των Μνημονίων και κάθε διαταγής της τρόϊκας για την καταστροφή των εργαζομένων, της νεολαίας, των μικρομεσαίων και των αγροτών στην Ελλάδα, για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος στις Γκόλντμαν Σακς, Μόργκαν Στάνλεϊ, στην Ντόϊτσε Μπανκ και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο ανασχηματισμός, μετά την μεγάλη εκλογική ήττα των κυβερνητικών κομμάτων στις Ευρωεκλογές, πραγματοποιείται καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα «πρωτότυπα» μέτρα (όπως έγραψε ο καπιταλιστικός Τύπος) για να αποφύγει την οικονομική ύφεση με τον λεγόμενο «αποπληθωρισμό». Τώρα και η ΕΚΤ θα αρχίσει να τυπώνει χρήμα (χαρτιά χωρίς αξία, όπως κάνουν για χρόνια τώρα οι ΕΠΑ και η Βρετανία), για να «αναθερμάνει» τις επιχειρήσεις και την κατανάλωση.
Οι εξαγγελίες περί οικονομικής ανάκαμψης και τερματισμού της οικονομικής κρίσης πάνε περίπατο, έπαιξαν το ρόλο τους ως προπαγάνδα στις Ευρωεκλογές.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση σαρώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ και, όπως έδειξαν οι Ευρωεκλογές, επιβάλλει μια άνευ προηγουμένου πολιτική πόλωση σ’ όλη την ήπειρο. Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και η διαμάχη ΕΠΑ και Ρωσίας δημιουργούν ένταση και κλίμα ανησυχίας σε τράπεζες και επιχειρήσεις.
Για τους εργαζόμενους μια είναι η λύση: οργάνωση της πάλης για ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας με γενική απεργία διαρκείας με στόχο μια κυβέρνηση που θα διαγράψει το δημόσιο χρέος και τα χρέη των εργατικών νοικοκυριών, που θα εθνικοποιήσει όλες τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, θα αποχωρήσει από ΕΕ και ΝΑΤΟ, και θα οργανώσει και σχεδιάσει την οικονομία για τις ανάγκες του πληθυσμού και όχι για το κέρδος των τραπεζών.
Για μια τέτοια κυβέρνηση αντιπροσώπων εργατών και αγροτών από Λαϊκές Συνελεύσεις και εργατικά σωματεία, αγωνίζονται οι τροτσκιστές της Επαναστατικής Μαρξιστικής Ένωσης στην Ελλάδα. Πρωταρχικό καθήκον για την επιτυχία των στόχων των εργαζομένων είναι η δημιουργία ενός μαζικού επαναστατικού κόμματος, μιας αποφασισμένης ηγεσίας για να οδηγήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην ανατροπή της καπιταλιστικής κυβέρνησης και του συστήματος.
Φωτό: http://eleytheroi-ellines.blogspot.gr/2011/10/blog-post_5892.html

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΙΣΚΟ!

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΙΣΚΟ!

Κύριο άρθρο, Σαββάτου 7 Ιούνη 2014, της καθημερινής εφημερίδας News Line http://www.wrp.org.uk, του Επαναστατικού Κόμματος Εργατών (WRP), Βρετανικού τμήματος της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς.

Με τίτλους όπως «ένα ιστορικό ρίσκο», και «ένα τεράστιο άλμα στο άγνωστο» ο Τύπος υποδέχτηκε τα νέα ότι την περασμένη Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μείωσε το επιτόκιο καταθέσεων κάτω από το μηδέν, στο -0,1%.
Τώρα οι τράπεζες που καταθέτουν τεράστια χρηματικά ποσά (μετρητά) στην ΕΚΤ, αντί να παίρνουν τόκους γι’ αυτές τις καταθέσεις, θα πληρώνουν αυτές την ΕΚΤ για το προνόμιο!
Η λύση για τις τράπεζες φαίνεται να είναι απλή: θα πάρουν τα χρήματα τους από την ΕΚΤ και θα τα καταθέτουν αλλού αποφεύγοντας τη χρέωση. Όμως κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι τράπεζες θα κρατούν τα χρήματα τους σε κάποιο «δυνατό» νόμισμα, και θα πρέπει να βάλουν τα χρήματα τους σε αποθήκες σ’ όλη την Ευρώπη (για να τα έχουν κατά τόπους εύκαιρα), κάτι που δεν θέλουν ούτε να σκεφτούν.
Η επιβολή από την ΕΚΤ αρνητικών επιτοκίων, είναι μια απελπισμένη και αναποτελεσματική προσπάθεια επανεκκίνησης του καπιταλισμού, με σκοπό να εξαναγκάσει τις τράπεζες να χορηγήσουν δάνεια στις επιχειρήσεις αντί να κρατούν τα χρήματα αυτές οι ίδιες.
Η ΕΚΤ ελπίζει ότι αναγκάζοντας τις τράπεζες να δανείσουν τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, θα αναζωογονηθεί η οικονομία της Ευρώπης και θα αποφευχθεί η αυξανόμενη σπείρα του αποπληθωρισμού – δηλαδή πτώση των τιμών των προϊόντων και αύξηση της ανεργίας, με όλο το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής για κέρδος να καταρρέει μπροστά στα μάτια της μπουρζουαζίας.
Αυτό που παραγνωρίζει η ΕΚΤ, είναι απλά ότι οι τράπεζες, γεμάτες με δωρεάν τρισεκατομμύρια ευρώ χάρις στη λεγόμενη «ποσοτική χαλάρωση» [QE = εκτύπωση χρήματος] και στα σχεδόν μηδενικά επιτόκια δανεισμού από την ΕΚΤ, αρνούνται να δανείσουν γιατί δεν υπάρχουν καπιταλιστικές βιομηχανίες ή επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να προσδοκούν κέρδος.
Οι εργαζόμενοι και οι μεσαίες τάξεις σήμερα στην Ευρώπη δεν έχουν χρήματα για να ξοδέψουν. Οι μισθοί τους μειώθηκαν συνεχώς από τα μέτρα «λιτότητας» που επιβλήθηκαν για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος στις τράπεζες. Εκατομμύρια ανθρώπων μόλις μπορούν και επιβιώνουν καθημερινά, είτε με προσωπικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες ή ακόμα αναγκασμένοι να δανειστούν από τοκογλύφους.
Ο μόνος επενδυτικός τομέας που ενδιαφέρει τις τράπεζες είναι η σπεκουλάτσια στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου και η δημιουργία φούσκας τεράστιων διαστάσεων στις αγορές ακινήτων.
Η νέα χρηματιστική πολιτική αρνητικών επιτοκίων κατάθεσης της ΕΚΤ, σίγουρα δεν πρόκειται να επιλύσει την κρίση. Είναι μια ακόμη έκφανση του πόσο απελπισμένη είναι η καπιταλιστική τάξη νομίζοντας ότι με το να ανακατεύει τα επιτόκια θα μπορέσει να αποφύγει μια ολική κατάρρευση του καπιταλισμού.
Πως θέλουν να διαχειριστούν την κρίση φαίνεται στην Ελλάδα όπου η κρίση είναι στην πιο αναπτυγμένη της μορφή. Εκεί τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στις καθαρίστριες οι οποίες διαμαρτύρονταν ενάντια στην παράνομη απόλυση τους από την ελληνική κυβέρνηση.
Μόνο με την κινητοποίηση του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού ενάντια στους/στις εργαζόμενους/ες οι οποίοι/ες αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους και για ένα αύριο, μπορεί να επιβιώσει ο καπιταλισμός. Έχει μεταφέρει όλο το βάρος της κρίσης πάνω στη μόνη τάξη που παράγει πραγματική αξία, την εργατική τάξη, και προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί όπως έκανε στον 19ο αιώνα.
Η κρίση έχει οδηγήσει σε απόλυτη πολιτική πόλωση στην Ευρώπη. Καθώς όλες οι μορφές συνεργασίας και οι ρεφορμιστικές πολιτικές ταξικών συμβιβασμών διαλύονται κάτω από το αντίχτυπο της κρίσης, ο ταξικός πόλεμος γίνεται όλο και περισσότερο έντονος.
Ο μόνος δρόμος για την εργατική τάξη είναι ο δρόμος της επανάστασης, για να προχωρήσει την κοινωνία από το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα σε μια ανώτερη σοσιαλιστική κοινωνία όπου η παραγωγή θα είναι για τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι για κέρδη μερικών καπιταλιστών.
Το ότι αυτό το χρεοκοπημένο και ιστορικά ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα επιβιώνει ακόμη, περισσότερο απ’ ότι αξίζει, δεν οφείλεται στη δύναμη του αλλά στην κρίση ηγεσίας της εργατικής τάξης. Αυτή η κρίση πρέπει να επιλυθεί μέσα από το χτίσιμο μια νέας επαναστατικής ηγεσίας που θα αντικαταστήσει τους σταλινικούς και ρεφορμιστές ηγέτες οι οποίοι αρνούνται να ηγηθούν του αγώνα που θα απειλήσει την εξουσία του κεφαλαίου. Αυτό απαιτεί το χτίσιμο τμημάτων της 4ης Διεθνούς σ’ όλη την Ευρώπη και την Αμερική ως τη μεγαλύτερη ιστορική αναγκαιότητα.

Φωτό: Διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Αθήνα,
Keystone-Zuma/Rex Features