ΜΕ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ EE-NATO ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Από τη συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας στη σιονιστική πρεσβεία Παλαιστίνιων και των υποστηριχτών τους στα 75 χρόνια από τη Νάκμπα (Καταστροφή). (Φωτο Ν.Α.)

75 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΚΜΠΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ! ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Το απεργιακό τσουνάμι της εργατικής τάξης και οι εξεγερτικές καταλήψεις και διαδηλώσεις των σπουδαστών, φοιτητών και νεολαίας του χειμώνα, που συναντήθηκαν μετά το έγκλημα στα Τέμπη στις δυο μαζικές Γενικές Απεργίες εκατομμυρίων του Μάρτη, απειλεί να ανατρέψει τη μνημονιακή κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη στις εκλογές της Κυριακής, και να καταφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στα μνημονιακά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25, Ελληνική Λύση.    

Ο αποφασιστικός τρίμηνος αγώνας των σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών, σε συνέχεια των εργατικών απεργιών, ξεσήκωσε τη νεολαία ενάντια στα μνημονιακά μέτρα της χούντας Μητσοτάκη. (Φωτο Ε.Α.)

Η σημερινή περίοδος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και κατάρρευσης τραπεζών σε ΕΠΑ και ΕΕ και των κυρώσεων του ιμπεριαλιστικού πολέμου του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία, αμέσως μετά την πανδημία κορονοϊού, έχουν επιβάλει στην εργατική τάξη, νεολαία και αγροτιά, τις πιο αντιδραστικές συνθήκες κολοσιαίας ακρίβειας, ανεργίας, μισθών πείνας και μαζικών απολύσεων, «ενοικιαζόμενων», ιδιωτικοποιήσεων και καταστροφής δημόσιας υγείας, παιδείας και υπηρεσιών, αρπαγής σπιτιών και μαγαζιών, και ρατσισμού ενώ οι άρχουσες τάξεις σε κάθε χώρα εγκαθιστούν αστυνομοκρατία και βία των ΜΑΤ με διχτατορικά καθεστώτα «έκτακτης ανάγκης» διακυβέρνησης με διατάγματα-μνημόνια από την Κομισιόν της ΕΕ για να επιβιώσει ο χρεοκοπημένος σάπιος καπιταλισμός.

Γι’ αυτό σ’ όλες τις κύριες χώρες της Ευρώπης η εργατική τάξη και νεολαία έχουν ξεσηκωθεί σ’ ένα τεράστιο απεργιακό τσουνάμι, ιδιαίτερα στη Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία. Οι εξεγερτικές αυτές κινητοποιήσεις έχουν δημιουργήσει πολιτική κρίση στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις και στην ΕΕ, καθώς η πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας καταφέρονται ενάντια στον πόλεμο του ΝΑΤΟ και αρνούνται υποστήριξη στην Ουκρανία και στους φασίστες.

Στη Γαλλία η εργατική τάξη και η νεολαία, εδώ στην Πρωτομαγιάτικη πορεία στη Ναντ, συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στον διχτάτορα Μακρόν με νέα γενική απεργία στις 6 Ιούνη. Ο στόχος τώρα πρέπει να είναι η ανατροπή του Μακρόν παρά την άρνηση της συνδικαλιστικής ηγεσίας. (Φωτο Stephan Mahe)

Με τα εκατομμύρια διαδηλωτών στους δρόμους των εξεγερτικών Γενικών Απεργιών οργής του Μάρτη, οι εργαζόμενοι και η νεολαία κατατρόπωσαν τα ΜΑΤ και άνοιξαν το δρόμο για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και τη συντριβή των Μνημονίων.

Η ΕΕ και η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα συνωμοτούν και ετοιμάζουν ακόμη χειρότερες κοινοβουλευτικές χούντες στην Ελλάδα με τρομαχτικά μνημονιακά μέτρα και σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τις εκλογές (21 Μάη και ίσως 15 Ιούλη) ως επικύρωση της εφαρμογής τους.

Δεν υπάρχει καμιά λύση, καμιά προοπτική για τους εργαζομένους και τη νεολαία μέσα στο σημερινό χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα!

Από την Πρωτομαγιάτικη Πορεία 2023 εργατικών σωματείων και φοιτητών από τα Προπύλαια. (Φωτο Ε.Α.)

Η Ελλάδα είναι μια αποικία των τραπεζιτών της ΕΕ! Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι πιόνια-πράχτορες της Κομισιόν και των τραπεζιτών και έχουν υπογράψει Μνημόνια που καθιστούν τη χώρα υποτελή σ’ όλο τον 21ο αιώνα!  

Παράλληλα με τους ιστορικούς εξεγερτικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας στην Ευρώπη για αυξήσεις πάνω από 10% και καλύτερες συνθήκες δουλειάς, και με τους μαχητές σε Παλαιστίνη, η εργατική τάξη και η νεολαία στην Ελλάδα δίνει σήμερα συγκλονιστικούς αγώνες, παρά τις προδοσίες των υποταγμένων στα Μνημόνια και στον καπιταλισμό συνδικαλιστών στις ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και σε πείσμα της πεσιμιστικής πανάθλιας ρεφορμιστικής πολιτικής του ΚΚΕ που αρνείται κλιμάκωση αγώνα ανατροπής των μνημονιακών κυβερνήσεων και του καπιταλισμού, προς χάριν περισσότερων βουλευτών του κόμματος που θα πιέσουν περισσότερο τις διχτατορικές μνημονιακές χούντες-κυβερνήσεις!

Προβοκάτσια της χούντας Μητσοτάκη με τα ΜΑΤ την περασμένη Παρασκευή στο Πολυτεχνείο για την απαγόρευση φοιτητικής συγκέντρωσης! (Φωτο tweet)

Ο παρωχημένος χρεοκοπημένος καπιταλισμός βαδίζει στην επιβολή διχτατορικών κυβερνήσεων σ’ όλη την Ευρώπη και ετοιμάζεται με τις ΕΠΑ για πόλεμο ακόμη και με πυρηνικά όπλα ενάντια στη Ρωσία αλλά και στην Κίνα και τους συμμάχους της.

Ζούμε στην περίοδο της άλυτης θανάσιμης κρίσης του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού που οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή!

Μόνο ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας, παράλληλα με τους αγώνες των Παλαιστινίων και των αντι-ιμπεριαλιστικών χωρών και λαών του κόσμου, μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή της κοινωνίας.

Από τη σημερινή, Δευτέρα βράδυ, κεντρική εκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Προπύλαια με συμμετοχή 800 περίπου νεολαίας και εργαζομένων, και κύριο ομιλητή τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη. (Φωτο Ε.Α.)

Το άμεσο καθήκον σήμερα στην Ελλάδα στον ταξικό αγώνα ενάντια στους μνημονιακές χούντες και στον πόλεμο, είναι η ενοποίηση της πάλης των εργαζομένων, φοιτητών, αγροτών σ’ ένα Ενιαίο Μέτωπο μετωπικής σύγκρουσης με τις μνημονιακές κυβερνήσεις για την ανατροπή τους.

Μ’ αυτή την προοπτική απαιτούνται η συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, Λαϊκών Συνελεύσεων σε κάθε περιοχή, Ομάδες Αυτοάμυνας εργαζομένων-φοιτητών ενάντια στα ΜΑΤ και στις φασιστικές-ρατσιστικές συμμορίες, και κάλεσμα από τα αγωνιστικά σωματεία για μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση συντονισμού του αγώνα.

Η Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση θα καταστεί το Κέντρο Αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των Μνημονίων και ανατροπής όποιας κοινοβουλευτικής μνημονιακής χούντας.

Το πανό των καταλήψεων στη μαζική πορεία της Γενικής Απεργίας 16 Μάρτη. (Φωτο Ε.Α.)

Για να ανοίξει ο δρόμος σε μια Κυβέρνηση Εργαζομένων διαγραφής χρέους και μνημονίων, για την ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, για την εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με έλεγχο και διαχείριση εργαζομένων, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εφαρμογή σχεδιασμένης οικονομίας για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και της νεολαίας.

Ιστορικό καθήκον σήμερα της νεολαίας και των αγωνιστών της εργατική τάξης είναι η συγκρότηση επαναστατικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς για τη σοσιαλιστική επανάσταση και την προοπτική των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης. –     

75 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΓΚΜΠΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ! ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΑΛ ΝΑΚΜΠΑ 1948 – 2023

Πανό στη σημερινή συγκέντρωση (Δευτέρα) στη σιονιστική πρεσβεία. (Φωτο Ε.Α.)

Στις 15 Μάη συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από τη Μέρα της Νάκμπα (= Καταστροφής) όταν οι τρομοκρατικές σιονιστικές συμμορίες, με την υποστήριξη του ιμπεριαλισμού, ανακήρυξαν το 1948 την ίδρυση του Ισραήλ με ανελέητο πόλεμο δολοφονιών και εκδίωξης του παλαιστινιακού λαού από τα σπίτια, χωριά και πόλεις.

Το τρομοκρατικό ρατσιστικό κράτος απαρτχάϊντ του Ισραήλ αναγνωρίστηκε από τη γραφειοκρατία του Στάλιν.

Πάνω από 3 εκατομ. Παλαιστίνιοι ζουν σήμερα εξόριστοι στις γειτονικές αραβικές χώρες ενώ στην Παλαιστίνη ο σιονιστικός στρατός σκοτώνει καθημερινά τους μαχητές και αμάχους, κατεδαφίζει σπίτια και σχολεία, και με στοχευμένα πυραυλικά χτυπήματα δολοφονεί ηγετικά στελέχη της Παλαιστινιακής Αντίστασης μαζί με τις οικογένειές τους!  

Δολοφονικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα από τη σιονιστική αεροπορία. (Φωτο Quds news)

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και η ΕΕ είναι αυτοί που οπλίζουν και χρηματοδοτούν το Ισραήλ για να τρομοκρατούν τα αραβικά κράτη και τους λαούς.

Στη σημερινή παγκόσμια οικονομική κατάρρευση του καπιταλισμού οι εργαζόμενοι και νεολαία στο Ισραήλ ξεσηκώθηκαν ενάντια στους ρατσιστές και φασίστες της Κυβέρνησης του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, συνεργάτη του Τσίπρα και του Μητσοτάκη!

Οι νίκες της Συρίας ανέτρεψαν την πολιτική της πλειοψηφίας των αραβικών κρατών που τώρα συμβιβάζονται ακόμη και με το Ιράν καθώς βλέπουν την κατάρρευση της αμερικανικής ηγεμονίας.

Η στρατιωτική επέχταση του Ισραήλ. (Σχέδιο action aid)

Οι επαναστατικές εξεγέρσεις των Παλαιστινίων σήμερα θα ενωθούν με τις διαμαρτυρίες των Εβραίων για τη συντριβή των ιμπεριαλιστών, ρατσιστών και φασιστών. Για την επιστροφή όλων των Παλαιστινίων στα σπίτια τους!

Για ένα ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα της Αλ Κούτες (Ιερουσαλήμ) με προοπτική την εγκαθίδρυση ενός σοσιαλιστικού ενιαίου κράτους σ’ όλη την Παλαιστίνη, Παλαιστινίων και Εβραίων.

Για απόλυτο μποϊκοτάζ του σιονιστικού Ισραήλ, για εκδίωξη της ισραηλινής πρεσβείας, για διακοπή κάθε συνεργασίας με τους δολοφόνους ρατσιστές και φασίστες! –     

Επίθεση των τουρκικών ΜΑΤ της χούντας Ερντογάν στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση 2023 στην Ιστανμπούλ. (Φωτό Κεμάλ Ασλάν)

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Σήμερα Δευτέρα μεσημέρι οι τουρκικές εκλογικές αρχές γνωστοποίησαν ότι ο Ραγίπ Ερντογάν προηγούνταν με 49,4% στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ενώ ο αντίπαλος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ήταν 5 ποσοστιαίες μονάδες πίσω στο 44,4%.  

Αν ο Ερντογάν δεν ξεπεράσει το 50%, οι προεδρικές εκλογές θα επαναληφτούν σε 15 μέρες μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου.

Τα διεθνή ειδησιογραφικά πραχτορεία αναφέρουν αυξημένη συμμετοχή στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές με το κόμμα του Ερντογάν να προηγείται και στις βουλευτικές εκλογές.

Οι ιμπεριαλιστικές χώρες υποστήριξαν τον “δημοκράτη” Κ. Κιλιτσντάρογλου ενώ το Ιράν και η Ρωσία ανακοίνωσαν την πίστη τους στις δημοκρατικές εκλογές. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s