25.000 ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα με συμμετοχή πάνω από 15.000 εργαζομένων και νεολαίας. (Φωτο Ε.Α.)

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΙΣΙ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ!

Από τη σημερινή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. (Φωτο Ahn Young-joon)

Η εργατική τάξη και νεολαία της Αθήνας συμμετείχαν με αντικυβερνητική οργή στις τρεις διαφορετικές βροχερές απεργιακές συγκεντρώσεις-πορείες που οργάνωσαν το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στα Προπύλαια και οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε αντιπροσωπεία Γάλλων εργαζομένων, και στην πορεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων πήραν μέρος Τούρκοι και Κούρδοι του Λαϊκού Μετώπου TKP, Παλαιστίνιοι του SOMOUD και πρόσφυγες και μετανάστες.

Το πανό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Πρωτομαγιάτικη πορεία, με συμμετοχή πάνω από 5.000 εργαζομένων και νεολαίας, από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα. (Φωτο Ε.Α.)

Οι φετινές πρωτομαγιάτικες πορείες δεν έφτασαν στο μαχητικό επίπεδο των τεράστιων εξεγερτικών πορειών των γενικών απεργιών του Μάρτη, καθώς το ρεφορμιστικό ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και οι προδοτικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν την κλιμάκωση του αγώνα και προσανατολίστηκαν στις εκλογικές ψευδαισθήσεις ενός πανάθλιου αντιδραστικού ρεφορμισμού.

Από την τεράστια αντικυβερνητική πορεία της Πρωτομαγιάς στο Παρίσι. Η εργατική ομοσπονδία CGT ανακοίνωσε ότι 2,3 εκατομμύρια συμμετείχαν σε 320 συγκεντρώσεις-πορείες στη Γαλλία, (Φωτο Frederic Florin)

Αλλά η ενέργεια της εργατικής τάξης και νεολαίας στις φετινές πορείες για ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη κυριάρχησε, σε πείσμα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της όλο και πιο δεξιά ηγεσίας των ΠΑΜΕ-ΚΚΕ.

“Κάτω η Κυβέρνηση των Δολοφόνων”, το πανό του Φ.Σ. Ναυπηγών Πολυτεχνείου στη σημερινή Πρωτομαγιάτικη απεργιακή πορεία στην Αθήνα. (Φωτο Ε.Α.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s