Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΧΤΑΤΟΡΑ ΜΑΚΡΟΝ!

Σήμερα Παρασκευή 6 μ.μ (ώρα Γαλλίας) το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι εγκρίνει το μεγαλύτερο μέρος του συνταξιοδοτικού νομοθετήματος του Μακρόν και απέρριψε το αίτημα δημοψηφίσματος.
Το δικαστήριο απέρριψε ορισμένες δευτερεύουσες πτυχές του νομοθετήματος.

Η εργατική τάξη και η νεολαία με τα συνδικάτα τώρα πρέπει να αγωνιστούν για την ανατροπή του Μακρόν!

Από τη χτεσινή πορεία 400.000 στο Παρίσι. Το πανό αναφέρει “Όλοι/ες στο Συνταγματικό Συμβούλιο”. Σήμερα Παρασκευή, βράδυ θα ανακοινωθεί η απόφαση του Συμβουλίου σχετικά με το νομοθέτημα του Προέδρου Μακρόν. H γαλλική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις διαδηλώσεις στην περιοχή του Συνταγματικού Συμβουλίου. (Φωτο Staphanie Lecocq)

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία σε κάθε πόλη τής Γαλλίας διαδήλωσαν χτες Πέμπτη απαιτώντας την απόσυρση του συνταξιοδοτικού νομοθετήματος που επέβαλε ο Πρόεδρος Ε. Μακρόν με προσωπικό διχτατορικό διάταγμα.

Η εργατική ομοσπονδία CGT κάλεσε για διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις και σήμερα Παρασκευή. Ανακοίνωσε ότι στις χτεσινές κινητοποιήσεις σε 280 πορείες και συγκεντρώσεις στις πόλεις της Γαλλίας, συμμετείχαν 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές.

Σήμερα Παρασκευή το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας θα αποφασίσει αν το προεδρικό διάταγμα είναι νόμιμο ή θα καλέσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Αν ψάχνετε χρήματα για να χρηματοδοτήσετε τις συντάξεις, πάρτε τα από τις τσέπες των δισεκατομμυριούχων», δήλωσε ο Fabien Villedieu, εκπρόσωπος του συνδικάτου Sud Rail (σιδηροδρομικών), για την κατάληψη των υπερ-πολυτελών καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο LVMH στο Παρίσι. (Φωτο Lewis Joly)

Στην Αθήνα η χούντα Μητσοτάκη ξεψυχά με συνεχείς διχτατορικές πράξεις.

Την περασμένη Τρίτη, μετά από ενέργεια του Υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη (πρώην ηγετικού στελέχους χουντο-φασιστικών μορφωμάτων), το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας με τον αντεργατικό διχτατορικό Νόμο Χατζηδάκη, κήρυξε “παράνομη και καταχρηστική” – όπως είχε κάνει ενάντια στην ΑΔΕΔΥ – την απεργία-αποχή πέντε Ομοσπονδιών του δημόσιου τομέα ενάντια στην “αξιολόγηση” που θέλει να εφαρμόσει η χούντα Μητσοτάκη για υποβάθμιση των εργαζομένων, μαζικές απολύσεις και επιβολή “ενοικιαζόμενων”.

Νοσοκομειακοί στη Γενική Απεργία της 16ης Μάρτη 2023. (Φωτο Ε.Α.)

Προχτές Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, το έτερο πρώην ηγετικό στέλεχος χουντο-φασιστικών μορφωμάτων, ανακοίνωσε την πρόθεση της χούντας Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει όλα τα δημόσια νοσοκομεία, να τα μετατρέψει σε ΝΠΙΔ, στην περίοδο μας νέας διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Με υπερηφάνεια ο Πλεύρης δήλωσε ότι “Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου είναι το Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και εμείς κάναμε την Ογκολογική Κλινική στο Παίδων και τα Νοσοκομεία του Νιάρχος, όλα στο σύνολό τους, τα κάνουμε ΝΠΙΔ”!

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ EE – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΝΙΓΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!

Πλοίο με πρόσφυγες κοντά στις ακτές της Ιταλίας την περασμένη Δευτέρα. Οι ρατσιστές και φασίστες στην κυβέρνηση της Ιταλίας κήρυξαν “κατάσταση ανάγκης” στη χώρα καθώς θεωρούν τους πρόσφυγες “απειλή”. (Φωτο Λιμενικές Αρχές Ιταλίας)

«Ομάδες οργανωμένου εγκλήματος εκμεταλλεύτηκαν τον καλύτερο καιρό και την πολιτική αστάθεια σε ορισμένες χώρες αναχώρησης – Τυνησία, Λιβύη – για να προσπαθήσουν να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους μετανάστες στην ΕΕ από την κεντρική Μεσόγειο».

Αυτή είναι η ρατσιστική πανάθλια γλώσσα της ΦΡΟΝΤΕΧ της υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων της λευκής, χριστιανικής, φιλάνθρωπης ΕΕ στις θαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου.

Αφού καταστρέφουν ολόκληρες χώρες με πολέμους, όπως στη Λιβύη, στο Σουδάν, στο Ιράκ, στο Μάλι, στην Αιθιοπία κ.α., οι ιμπεριαλιστές αναφέρονται στους πρόσφυγες απ’ αυτές τις χώρες ως παράνομους μετανάστες και τους αφήνουν να πνίγονται στη Μεσόγειο, τους σκοτώνουν στα σύνορα Ισπανίας – Μαρόκου και Ελλάδας – Τουρκίας, ή εξαπολύουν δολοφόνους φασίστες εναντίον τους με την κάλυψη των κρατικών αρχών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε προχτές ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (ΔΟΜ) του ΟΕΕ, 411 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο διάστημα Γενάρη – Μάρτη 2023 προσπαθώντας να διασχίσουν την κεντρική Μεσόγειο και να φτάσουν στην ΕΕ, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί στο αντίστοιχο διάστημα από το 2017.

Στην Ελλάδα το 2022 καταγράφηκαν 326 άνθρωποι (και μικρά παιδιά) ως νεκροί/αγνοούμενοι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΕΕ για τους Πρόσφυγες. Οι πιθανότητες πνιγμού/εξαφάνισης το 2022 ήταν 20 φορές μεγαλύτερες σε σύγκριση με την κορύφωση των αφίξεων προσφύγων το 2015!

Η Ελλάδα και η ΕΕ έχουν κατασκευάσει στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά του Αιγαίου για τους πρόσφυγες, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για εγκλεισμό αγωνιστών και συνδικαλιστών αν οι μνημονιακές κυβερνήσεις-χούντες της ΕΕ μπορέσουν και καθυποτάξουν τη νεολαία και την εργατική τάξη. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s