ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Από την πορεία της 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 16 Μάρτη. Η εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να οργανωθεί για τη συντριβή των προδοτικών ηγεσιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και για την ανατροπή των μνημονιακών πολεμοκάπηλων κυβερνήσεων. (Φωτο Ε.Α.)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΑΣΟΕΕ)!

ΓΑΛΛΙΑ: ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ! Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ!

Σιδηροδρομικοί κατέλαβαν για μερικές ώρες σήμερα Πέμπτη το χτίριο ενός ιδιωτικού ταμείου συντάξεων στο κεντρικό Παρίσι. Η CGT ανακοίνωσε ότι 2 εκατομ. απεργοί και νεολαία συμμετέχουν στις σημερινές 370 (ρεκόρ) απεργιακές πορείες της Γενικής Απεργίας, 400.000 στην πορεία στο Παρίσι. Ο γαλλικός Τύπος αναφέρει συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας σε αρκετές μεγάλες πόλεις σήμερα. Η αστυνομία ανακοίνωσε 111 συλλήψεις και 154 τραυματισμένους αστυνομικούς. Η επόμενη Γενική Απεργία σχεδιάζεται για τις 13 Απρίλη, ενώ στις 14 το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας θα κρίνει αν ο νόμος που πέρασε ο Μακρόν με διχτατορικό προεδρικό διάταγμα είναι “νόμιμος”. (Φωτο France24).

Η εργατική τάξη και νεολαία πρέπει άμεσα σ’ αυτή την περίοδο με κάθε τρόπο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να οργανώσουν νέες κάθε μορφής σ’ όλους τους χώρους δουλειάς και στα πανεπιστήμια, να πολεμήσουν τη μνημονιακή κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη της κολοσιαίας ακρίβειας, ιδιωτικοποιήσεων, πολέμου, μισθών πείνας και αστυνομικής καταπίεσης και βίας.

Η εξέγερση της οργανωμένης εργατικής τάξης μαζί με τη νεολαία εξαπλώθηκε σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, και Ιταλία όπου σημειώθηκαν και συνεχίζονται πρωτοφανούς μαζικότητας απεργίες, πορείες και μπλοκαρίσματα, μαζί με συνθήματα ενάντια στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.   

Τα μισητά ΜΑΤ έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) όπου προκαλούν συνέχεια. Χτες Τετάρτη αστυνομικός πυροβόλησε 4 φορές μέσα από το αστυνομικό όχημα (όπως δείχνουν βίντεο) καθώς φοιτητές πέταγαν πέτρες και φρούτα. Υπενθυμίζεται ότι το 2020 αστυνομικός με κουκούλα είχε σκοπεύσει με τον όπλο του φοιτητές μέσα στο προαύλιο της Σχολής. (Φωτο eurokinissi)
Σήμερα Πέμπτη πρωί τα ΜΑΤ επέδραμαν στην κατάληψη του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (Δημοτικό Μουσικό Θέατρο) και συνέλαβαν 10 σπουδαστές. Συγκέντρωση για την απελευθέρωση τους στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Αθήνας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης – οδός Αθηνάς). (Φωτο Ε.Α. από συγκέντρωση της Γενικής Απεργίας 16/3/23).

Οι εκλογές του Μάη στην Ελλάδα δεν πρόκειται, σε καμιά περίπτωση, να οδηγήσουν στην αντιμετώπιση της φτώχειας, ακρίβειας, ανεργίας. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει απίθανα ψέματα, ενώ η ηγεσία του ΚΚΕ τις πιο αντιδραστικές ψευδαισθήσεις ότι η πίεση λίγων περισσότερων βουλευτών του κόμματος θα δώσει «ανάσες» στην απελπιστική θέση των εργατικών νοικοκυριών.

Πρόκειται για την πιο αισχρή ρεφορμιστική θέση του ΚΚΕ που εγκλωβίζει τους εργαζομένους/ες στην μπουρζουάδικη «δημοκρατία», όταν η μνημονιακή κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη έχει πετάξει στα σκουπίδια το Σύνταγμα, τα δικαστήρια βγάζουν τις απεργίες και κινητοποιήσεις «παράνομες» και τα ΜΑΤ ξυλοφορτώνουν κάθε απεργία και διαμαρτυρία.

Φοιτητικό πανό στην απεργιακή πορεία της 16ης Μάρτη που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ τα οποία στη συνέχεια οπισθοχώρησαν μετά από την αντεπίθεση με οδοφράγματα της νεολαίας. (Φωτο Ε.Α.)

Οι επικυρίαρχοι του ελληνικού λαού ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΠΑ-ΝΑΤΟ, συνωμοτούν για μια νέα μνημονιακή  διχτατορική κυβέρνηση που θα εξαπολύσει ακόμη χειρότερη επίθεση στην εργατική τάξη, νεολαία και φοιτητικό κίνημα.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού και ο πόλεμος των ΕΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία, έχουν βαθύνει την πολιτική κρίση των καπιταλιστικών καθεστώτων που σχεδιάζουν να επιλύσουν την κρίση τους με συντριβή της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και νεολαίας, και με ολοκληρωτικό πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Ρωσία και τους συμμάχους της.

Δεν υπάρχει λύση για την εργατική τάξη, νεολαία και ανθρωπότητα μέσα στο παρωχημένο, σάπιο και χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα.

Από τις πρωτοφανείς απεργιακές κινητοποιήσεις ειδικευόμενων γιατρών στη Βρετανία για αυξήσεις πάνω από 10%. Στη φωτό συγκέντρωση σε νοσοκομεία του Λονδίνου στις 13 Μάρτη. (Φωτο The News Line)

Ζούμε στην εποχή της κατάρρευσης του συστήματος, στην εποχή της θανάσιμης κρίσης του, και είναι ώρα ο νεκροθάφτης του – η εργατική τάξη – να πιάσει δουλειά και να το θάψει για πάντα.

Αυτή δεν είναι μια ρητορική προοπτική, αλλά το πιο ρεαλιστικό πραχτικό πρόγραμμα και προοπτική, για τη συντριβή των μνημονίων και των μνημονιακών κυβερνήσεων, για ανατροπή του καπιταλισμού, για κυβέρνηση εργαζομένων.

Νεολαίοι στη Γενική Απεργία της 16ης Μάρτη. Να προχωρήσουν στο δρόμο της δημιουργίας Επαναστατικού Κόμματος για την ανατροπή του καπιταλισμού. (Φωτό Ε.Α.)

Τα αγωνιστικά σωματεία και Εργατικά Κέντρα, οι φοιτητικοί και αγροτικοί σύλλογοι, οι φορείς της εργατικής τάξης, καλούνται να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση (ενάντια στην προδοτική γραφειοκρατία των ηγεσιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ), για το συντονισμό του αγώνα εξέγερσης για Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των μνημονίων ΕΕ-ΔΝΤ και των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Σ’ αυτό το δρόμο επαναστατικής εξέγερσης πρέπει να δημιουργηθεί ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα από τους αγωνιστές της νέας γενιάς που θα οδηγήσει την εργατική τάξη και νεολαία στην ανατροπή του καπιταλισμού με έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, με συγκρότηση εργατικής κυβέρνησης για την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, και με εργατικό έλεγχο και διαχείριση. –

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s