ΚΟΛΟΣΙΑΙΑ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ! Ο ΔΙΧΤΑΤΟΡΑΣ ΜΑΚΡΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ! ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ!

Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί προσέρχονται στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι σήμερα το μεσημέρι για την πορεία της Γενικής Απεργίας ενάντια στο διάταγμα για το συνταξιοδοτικό του διχτάτορα Μακρόν. Οι ηγεσίες των συνδικάτων CFDT και CGT ανακοίνωσαν ότι ο Μακρόν αρνήθηκε διαμεσολάβηση με πάγωμα του διατάγματος. Ο Ζ-Λ Μελανσόν (Ανυπόταχτη Γαλλία) και ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Φαμπιέν Ρουσέλ κάλεσαν τον Μακρόν να διαπραγματευτεί με τις εργατικές ομοσπονδίες, αντί να καλέσουν για την ανατροπή του. (Φωτο Nacho Doce)

100% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Γενική Απεργία της Γαλλίας έξω από τη Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα. (Φωτο Ε.Α.)

Από χτες βράδυ απεργοί έχουν στήσει οδοφράγματα γύρω από διυλιστήρια και άλλα εργοστάσια, ενώ από νωρίς το πρωί σήμερα Τρίτη πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στις πύλες εργοστασίων και από το μεσημέρι ξεκινούν οι πορείες στη σημερινή 24ωρη Γενική Απεργία ενάντια στον διχτάτορα Μακρόν που κήρυξαν οι συνεργαζόμενες 13 εργατικές ομοσπονδίες.

Ο Μακρόν έχει κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς και παραστρατιωτικές δυνάμεις σ’ όλη τη Γαλλία ενάντια στην απεργία. Μόνο στο Παρίσι έχουν συγκεντρωθεί 13.000 αστυνομικοί!

Από την απεργιακή πορεία σήμερα στη Νις, νότια Γαλλία. (Φωτο CGT)

Δημοσκοπήσεις αναφέρουν ότι 70% του γαλλικού λαού είναι ενάντια στο νομοσχέδιο συνταξιοδότησης που πέρασε ο μακρόν με διχτατορικό διάταγμα του αφού η Βουλή δεν θα το ψήφιζε!

Στη Γενική Απεργία της περασμένης Πέμπτης η αστυνομία πραγματοποίησε πάνω από 400 συλλήψεις ενώ αρκετές εκατοντάδες ήταν οι τραυματισμοί διαδηλωτών και αστυνομικών στις συγκρούσεις.

Απεργία των εργαζομένων στο Λούβρο χτες Δευτέρα. Το Μουσείο παράμεινε κλειστό. (Φωτο Christophe Archambault)

Ο Μακρόν εξαπολύει Εμφύλιο Πόλεμο ενάντια στο λαό της Γαλλίας! Οι εργατικές ομοσπονδίες πρέπει να καλέσουν για την ανατροπή του και να προχωρήσουν σε καταλήψεις.

Φλεγόμενο αστυνομικό όχημα στις συγκρούσεις κρατικών δυνάμεων και διαδηλωτών και αγροτών στη Σεντ-Σολίν της δυτικής Γαλλίας το περασμένο Σάββατο. (Φωτο abc news)

Το προηγούμενο Σάββατο περίπου 30.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στη μικρή πόλη Σεντ-Σολίν της δυτικής Γαλλίας, μαζί με τρακτέρ των αγροτών, ενάντια στην κατασκευή ενός τεράστιου ρεζερβουάρ νερού 40 στρεμμάτων για χρήση από τις μεγάλες εταιρείες τροφίμων.

Στους διαδηλωτές επιτέθηκαν με χημικά πάνω από 3.000 κρατικές δυνάμεις ασφαλείας (χωροφύλακες κ.α.). Ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις με δεκάδες τραυματισμούς διαδηλωτών και αστυνομικών, ενώ τουλάχιστον 2 αστυνομικά οχήματα πυρπολήθηκαν.  

100% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Τίποτα δεν κινήθηκε χτες στη Γερμανία! Τρένα, αστικές συγκοινωνίες, τραμ, μετρό και τα αεροδρόμια της Γερμανίας έκλεισαν από την απεργία των εργατικών ομοσπονδιών μεταφορών EVG και υπαλλήλων ver.di. (Φωτο dw.com)

Απόλυτη επιτυχία της χτεσινής “προειδοποιητικής” απεργίας στις μεταφορές και σε κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία που διεκδικούν αυξήσεις πάνω από 10%. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ήταν 100%

Κανένα τρένο, λεωφορείο, τραμ, μετρό δεν βγήκε από τα γκαράζ ενώ έκλεισαν τα αεροδρόμια της Γερμανίας!

Οι εργατικές ομοσπονδίες τόνισαν ότι θα προχωρήσουν και σ’ άλλες απεργίες. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s