ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

“ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!” Από τη σημερινή παρέμβαση εργαζομένων στο Δήμο Αγ. Δημητρίου που οργάνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στη σχολική παρέλαση. Με εντολή Βορίδη της χούντας Μητσοτάκη οι Δήμοι διατάσσονται να απολύσουν όλους/ες τις εργαζομένους/νες που προσλήφτηκαν στην πανδημία κορονοϊού. Την ερχόμενη Πέμπτη μεσημέρι οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν στο Υπουργείο Εσωτερικών (απέναντι από τη Βουλή). (Φωτο Ε.Α.)

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ΚΑΙ ΚΟΜΕΡΤΖ ΜΠΑΝΚ!

Από τις συγκρούσεις ΜΑΤ διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος στη Γενική Απεργία 16 Μάρτη. (Φωτο Μάριος Λώλος)

Την Παρασκευή οι 27 ηγέτες της ΕΕ συναντήθηκαν στις Βρυξέλες για να συζητήσουν την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ ενώ τα χρηματιστήρια σ’ όλη την Ευρώπη κατρακύλαγαν από την εξάπλωση της τραπεζικής κατάρρευσης στη Ντόϊτσε Μπανκ, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας,    

Σε δηλώσεις τους ο Μακρόν, ο Σολτζ και η Λαγκάρντ τόνισαν ότι ο τραπεζικός τομέας είναι “ανθεκτικός” με “αρκετά κεφάλαια και ρευστότητα”!

Ούτε οι ίδιοι δεν πίστευαν αυτά που έλεγαν!

Πογκρόμ αστυνομικών εναντίον διαδηλωτών στη Λιόν την Πέμπτη 23 Μάρτη. (Laurent Cipriani)

Στην Αθήνα το χρηματιστήριο βούτηξε -2,97% (οι τράπεζες -5,78%!), στο Παρίσι -2,1%, στο Σίτι Λονδίνου -1,8% και στη Φρανκφούρτη -2,1% με τη μετοχή της Ντόϊτσε Μπανκ να έχει χάσει -26% της αξίας της αυτό το μήνα, ενώ η μετοχή της Κομέρτς Μπανκ, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, έχασε -20%.

Οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί τους αντιπρόσωποι έχουν τρομοκρατηθεί από την αμερικανική και ευρωπαϊκή τραπεζική κατάρρευση και από τις εξεγερτικές γενικές απεργίες με δυνατές συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών σε Γαλλία και Ελλάδα.

Σύννεφα δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών στη Λιόν τη μέρα της Γενικής Απεργίας Πέμπτη 23 Μάρτη. (Φωτο Laurent Cipriani)

Η κοινοβουλευτική δολοφονική χούντα Μητσοτάκη βρίσκεται κι αυτή σε κατάρρευση αλλά τη διατηρούν στη ζωή οι προδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που αρνούνται να παλέψουν με Γενική Απεργία για την ανατροπή της, ενώ η ηγεσία του ΚΚΕ έχει ως προτεραιότητα ένα υψηλότερο ποσοστό στις εκλογές ώστε το κόμμα να μπορεί να πιέσει περισσότερο τα αφεντικά για “να πάρουν ανάσα” οι εργαζόμενοι!

Έτσι δίνουν φιλί ζωής στη χούντα Μητσοτάκη και στον καταρρέοντα χρεοκοπημένο, παρωχημένο καπιταλισμό.

Από διαδήλωση του σωματείου Ver.di στη Γερμανία. Το πλακάτ αναφέρει “5% δεν είναι αρκετά”. (Φωτο Ver.di)

Τη Δευτέρα πραγματοποιείται στη Γερμανία “Megastreik” (μεγάλη πανεθνική απεργία) σ’ όλα τα μέσα μεταφοράς, σε υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κ.α. (συνδικάτα EVG και Ver.di) στη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών. Και μάλιστα τα συνδικάτα την αποκαλούν “προειδοποιητική απεργία”!

Την Τρίτη 28 Μάρτη οι 13 συνεργαζόμενες εργατικές ομοσπονδίες στη Γαλλία θα πραγματοποιήσουν άλλη μια 24ωρη Γενική Απεργία.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ! Πανό φοιτητών στη Γενική Απεργία 16 Μάρτη. (Φωτο Ε.Α.)

Η εξοργισμένη νεολαία και η εργατική τάξη σ’ όλη την Ευρώπη έχουν εξεγερθεί ενάντια στη βάρβαρη λιτότητα, στην ακρίβεια, στη διάλυση των δημόσιων δομών υγείας και παιδείας, στην καταστροφή δημοκρατικών δικαιωμάτων, στην αστυνομοκρατία και στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Είναι ώρα οργάνωσης της ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη και των καπιταλιστικών κυβερνήσεων της ΕΕ.

Τα αγωνιστικά σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι να καλέσουν σε Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση για το συντονισμό του αγώνα και τη δημιουργία Κέντρου Αγώνα που θα οργανώσει πολύμορφη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας συντριβής Μνημονίων και χούντας Μητσοτάκη! –   

Μήνυμα στους αναγνώστες/στριες μας στη Γαλλία και Γερμανία: Στείλτε μας τις εντυπώσεις σας και φωτογραφίες από τις απεργιακές πορείες και διαδηλώσεις στο erga1anti@gmail.com

Η ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ “ΡΕΞ”!

Η Διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου απειλεί την κατάληψη “Ρεξ” (Φωτο Ε.Α.)

Από την ανακοίνωση 23/3 του Δ. Σ. του Εθνικού Θεάτρου:

” … η συνέχιση της κατάληψης στο κτήριο ΡΕΞ από πρόσωπα που δεν βρίσκονται σε οποιαδήποτε σχέση με το Εθνικό Θέατρο δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση ή πρακτική αποτελεσματικότητα για τη διεκδίκηση αιτημάτων της καλλιτεχνικής κοινότητας. Έχουμε την ακλόνητη πεποίθηση ότι το ανοικτό Εθνικό Θέατρο είναι μονόδρομος ώστε να συνεχίσει να επιτελεί την πολιτιστική αποστολή του, αλλά και να συμβάλλει στην ευόδωση των αιτημάτων αυτών.

Καλούμε όσους παραμένουν στο κτήριο ΡΕΞ να λύσουν άμεσα την κατάληψη και την Δευτέρα 27/3 08:00 να γίνει η παράδοση-παραλαβή του κτηρίου στους υπευθύνους του Εθνικού Θεάτρου. Σε άλλη περίπτωση η Διοίκηση του Θεάτρου θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην διακοπή της διοικητικής υποστήριξης του κτηρίου (με απόσυρση μεταξύ άλλων του προσωπικού ασφαλείας), και στην ανάληψη κάθε άλλης αναγκαίας νόμιμης ενέργειας για την επάνοδο του κτηρίου στη σκοπούμενη λειτουργία του.

Το Δ.Σ., ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής”

Η απάντηση της Κατάληψης Ρεξ είναι ένα υπέροχο τριήμερο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που κορυφώνονται τη Δευτέρα 27 Μάρτη Μέρα Θεάτρου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s