ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟ-ΦΑΓΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ! ΤΩΡΑ Η ΣΕΙΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΝ!

ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΩΡΑ 5:00 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Από τη Γενική Απεργία της περασμένης Πέμπτης. (Φωτο Ε.Α.)

ΜΑΧΕΣ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΟΥΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ!

ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ!

Οδομαχίες την Παρασκευή στη Λιόν. (Φωτο Jeff Pachoud )

Νωρίς το πρωί χτες Σάββατο το Ελληνικό Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) απέλυσε τον προσφυγο-φάγο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα. Η απόλυση έγινε μετά από σφοδρές οδομαχίες στην Αθήνα μεταξύ των ΜΑΤ και διαδηλωτών που κατηγορούν την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για το θάνατο περισσότερων από 100 ατόμων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πριν από δύο εβδομάδες.

Καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόλυση του Σκούμα και την αντικατάστασή του από τον υπαρχηγό της Αστυνομίας Λάζαρο Μαυρόπουλο, διμοιρίες των ένοπλων ΜΑΤ περικύκλωσαν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας που βρίσκεται σε φοιτητική κατάληψη. Οι φοιτητές αναφέρουν ότι τα ΜΑΤ ετοιμάζουν εφόρμηση – όπως  η χούντα το 1973 στο Πολυτεχνείο – για την εκδίωξη των φοιτητών/τριών. Τα ΜΑΤ έχουν κάνει τις προηγούμενες μέρες αυθαίρετες συλλήψεις φοιτητών έξω από την Πρυτανεία.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν συναυλίες έξω από το κατεχόμενο Εθνικό Θέατρο στην Αθήνα με συμμετοχή χιλιάδων.

Επίθεση ΜΑΤ στους εργαζομένους της Γενικής Απεργίας την περασμένη Πέμπτη. (Φωτο Λουίζα Γκουλιαμάκη)

Σε ανακοίνωση τού Πρωθυπουργικού  Γραφείου αναφέρεται ότι «ο διορισμός νέου αστυνομικού αρχηγού στοχεύει να εισαγάγει μια πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών».

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη ανασυγκροτεί τις κρατικές δυνάμεις καταστολής για ακόμη πιο βίαιες επιθέσεις σε διαδηλωτές και φοιτητές. Η χούντα Μητσοτάκη προχωρά σε διχτατορικά μέτρα και εμφύλιο πόλεμο!

Την περασμένη Πέμπτη, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν άγρια στην 24ωρη γενική απεργία με δακρυγόνα, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τη θαρραλέα αντίσταση των εργατών και φοιτητών στα οδοφράγματα.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τις άγριες επιθέσεις της αστυνομίας σε διαδηλωτές.

Από τις συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας στη Γενική Απεργία της περασμένης Πέμπτης (Φωτο Μάριος Λώλος)

Ο Στρατηγός Σκούμας, πρώην πλέον Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, σε πρωτοφανή ανακοίνωση λίγες ώρες μετά την απόλυση του, ανέφερε ως επιτεύγματά του τη «διαχείριση της υβριδικής απειλής χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο το 2020 και την αντιμετώπιση της εξέγερσης 10.000 μεταναστών στη Λέσβο».

Ο Σκούμας έγραψε ότι «δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός».

Η διάσπαση στην ελληνική κυβέρνηση οφείλεται στην αποφασιστικότητα των τεράστιων διαδηλώσεων και της Γενικής Απεργίας. Όπως και στη Γαλλία του «διχτάτορα» Μακρόν.

Επίθεση ΜΑΤ στη διαδήλωση 9 Μάρτη (Φωτο ΚΕΔΔΑ).

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα προσπαθήσει αυτή την εβδομάδα να ψηφίσει στη Βουλή νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος και της παροχής νερού παρά την αντίθεση των εργατικών σωματείων και του λαού. Μαζικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθούν αύριο Δευτέρα και την Τρίτη βράδυ.

Τώρα είναι ώρα γενικής κινητοποίησης όλης της εργατικής τάξης, νεολαίας και φοιτητικού κινήματος για τη συντριβή των ΜΑΤ και των σχεδίων εμφυλίου πολέμου της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη!

Φοιτητικό πανό στην πορεία της Γενικής Απεργία την Πέμπτη. (Φωτο Ε.Α.)

Να σχηματιστούν Εργατικές και Φοιτητικές Πολιτοφυλακές για την άμυνα και προστασία από τα ΜΑΤ των καταλήψεων, των συγκεντρώσεων και των απεργιών. 

Πρέπει να διοργανωθεί άμεσα με πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, εργατικών κέντρων  και των φοιτητικών καταλήψεων και συλλόγων μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση για τη συγκρότηση Κέντρου Αγώνα για το συντονισμό της πάλης και την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής του Μητσοτάκη.

24ωρες απεργίες δεν αρκούν! Η προσμονή μέχρι τις εκλογές είναι φιλί ζωής στον Μητσοτάκη!

ΜΑΧΕΣ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΙΣΙ, ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΛΙΟΝ, ΝΑΝΤ, ΜΠΟΡΝΤΟ! Ο “ΔΙΧΤΑΤΟΡΑΣ” ΜΑΚΡΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

Μπλοκάρισμα του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου στο Παρίσι χτες Σάββατο. (Φωτο CGT)

Μετά τις φοβερές συγκρούσεις την Παρασκευή βράδυ στο Παρίσι – και σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας – μεταξύ διαδηλωτών και των μισητών CRS (γαλλικά ΜΑΤ), ο «διχτάτορας» Μακρόν διέταξε την απαγόρευση συγκεντρώσεων στην πλατεία Κονκόρντ του Παρισιού!

Αλλά το Σάββατο πρωί διαδηλωτές μπλόκαραν τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο του Παρισιού και κηρύχτηκε απεργία στα διυλιστήρια. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ιταλίας. Δεκάδες χιλιάδες εργάτες και νεολαία πραγματοποίησαν εξεγερτικές διαδηλώσεις στις ιστορικές μητροπολιτικές εργατουπόλεις Λιόν, Μασσαλία, Ναντ, Μπορντό κ.α. μετά από κάλεσμα των εργατικών σωματείων. με συνεχείς συγκρούσεις με τα CRS του Μακρόν που κάνει εκατοντάδες συλλήψεις.  

Το πανό της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Γενική Απεργία της Πέμπτης. (Φωτο Ε.Α.)

Αύριο Δευτέρα στη γαλλική βουλή θα διεξαχθεί ψηφοφορία εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο Μακρόν και οι τραπεζίτες συνωμοτούν αλλά η εξέγερση των εργαζομένων και της νεολαίας δεν θα κάνει πίσω!

Την Πέμπτη οι 13 συνεργαζόμενες γαλλικές εργατικές ομοσπονδίες έχουν καλέσει σε μια ακόμη 24ωρη Γενική Απεργία καθώς η εξέγερση απλώνεται στις διπλανές χώρες, παράλληλα με την τραπεζική κατάρρευση!

Η 48ωρη απεργία του σωματείου Verdi στα γερμανικά αεροδρόμια την περασμένη βδομάδα ήταν «προειδοποιητική» ανακοίνωσε το σωματείο! Στη Βρετανία πραγματοποιήθηκαν απεργίες 750.000 σε υγεία, δημόσιες υπηρεσίες, μετρό και μεταφορές. Σε Ισπανία και Πορτογαλία ξέσπασε κύμα απεργιών και μαζικών διαδηλώσεων. 

Η οργή της εργατικής τάξης και νεολαίας ενάντια στη σφαγή των Τεμπών, στην καταστολή των ΜΑΤ, στις κολοσιαίες αυξήσεις, στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, έχει μετατραπεί σε εξέγερση.

Οι εργαζόμενοι δεν θα κάτσουν να πεινάσουν και να ζήσουν πανάθλιες ζωές απόλυτης φτώχειας και διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας!

Σ’ όλη την ΕΕ σήμανε η ώρα ανατροπής των διχτατορικών κυβερνήσεων Μνημονιακής λιτότητας και πολέμου, και ανατροπής του καπιταλισμού με συγκρότηση εργατικών κυβερνήσεων εθνικοποίησης τραπεζών, ενέργειας, τροφίμων, μεταφοράς χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο.

ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ!

Από μαζική συγκέντρωση στο Παρίσι την Πέμπτη. (Φωτο Thomas Samson)

Στις ΕΠΑ με υποστήριξη του Προέδρου Μπάϊντεν οι κορυφαίες τράπεζες (Τράπεζα Αμερικής κ.α.) προσπαθούν με εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια να περιορίσουν την κατάρρευση κι άλλων «περιφερειακών» τραπεζών μετά την χρεοκοπία τριών τραπεζών την προηγούμενη βδομάδα. Το χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ δεν κατέρρευσε.

Αντίθετα στην Ευρώπη η κατάρρευση της Credit Swiss (Ελβετία) εξαπλώθηκε ιδιαίτερα σε Βρετανία και Γαλλία. Η ελβετική κυβέρνηση ανέλαβε δράση σε συνδυασμό με την τράπεζα UBS να σώσουν την Credit Swiss για να σταματήσουν την κατάρρευση τραπεζών κύρια σε ΕΠΑ και Ευρώπη όπου είχε επενδύσει κεφάλαια η Credit Swiss.

Ο απολογισμός της περασμένης βδομάδας στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν καταστροφικός με βουτιές -3% έως -4,5% σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Μιλάνο.    

Ο καπιταλισμός διεθνώς βυθίζεται στη μεγαλύτερη ύφεση της ιστορίας του, καταρρέει μπροστά στα μάτια μας.

Οι πιο αδύναμες τράπεζες θα εξαφανιστούν μαζί με ολόκληρα τμήματα βιομηχανίας και εταιρειών

Η εργατική τάξη είναι αρκετά δυνατή για να ρίξει τις κυβερνήσεις και τους τραπεζίτες, αλλά αυτό απαιτεί μια ηγεσία που είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ανάληψη της εξουσίας και στην εγκαθίδρυση της κυριαρχίας των εργατικών κυβερνήσεων που θα απαλλοτριώσουν τα αφεντικά και τους τραπεζίτες και θα φέρουν μια σοσιαλιστική σχεδιασμένη οικονομία.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητη μια νέα επαναστατική ηγεσία στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτή είναι η προοπτική της Τέταρτης Διεθνούς που καλεί σε δημιουργία μαζικών κομμάτων σ’ όλη την Ευρώπη που θα αγωνιστούν για την ανατροπή του καπιταλισμού, για τη νίκη των διεκδικήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s