Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ! ΤΩΡΑ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Μαθητές από την Ηλιούπολη στη σημερινή μεγαλειώδη πορεία. Μαθητές/τριες ήρθαν πεζή από τις συνοικίες οργανωμένοι σε πορεία με τα δικά τους πανό και πλακάτ. (Φωτο Ε.Α.)

100.000 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΤΑ ΜΑΤ ΠΟΥ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΑΝ!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ!

Σήμερα Τετάρτη 8 Μάρτη, 24ωρης Γενικής Απεργίας και Διεθνή Μέρα Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η μεγαλύτερη κινητοποίηση όλων των εποχών, νεολαίας και εργαζομένων. Η σιδηροδρομική σφαγή στα Τέμπη ξεσήκωσε το λαό ενάντια στη μνημονιακή αιματοβαμμένη χούντα Μητσοτάκη.

Χτες 3,5 εκατ. απεργοί στους δρόμους της Γαλλίας και 700.000 στο Παρίσι για την απόσυρση της συνταξιοδοτικής αντιδραστικής μεταρρύθμισης της απολυταρχικής κυβέρνησης του Προέδρου Μακρόν.  

Στην Αθήνα πάνω από 100.000 μαθητές, φοιτητές, νεολαία, εργαζόμενοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες πλημμύρισαν την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου από την Ομόνοια μέχρι τη Βουλή.

Μαθητές/τριες από Βύρωνα προχωρούν προς τη Βουλή σήμερα. (Φωτο Ε.Α.)

Παρόμοια δεκάδες χιλιάδες στις πόλεις της Ελλάδας από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ηράκλειο φώναξαν «είμαστε η φωνή των νεκρών» και «τώρα η οργή να γίνει ανατροπή»!

Απόντες η προδοτική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ που αρνήθηκαν να κηρύξουν απεργία! Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να τους πετάξει έξω στη μάχη για τη συντριβή της χούντας Μητσοτάκη!

Την ώρα που οι τελευταίες χιλιάδες έμπαιναν στη πλατεία Συντάγματος μπρος στη Βουλή από τη Γεωργίου (μπροστά στα πολυτελή ξενοδοχεία), ώρα 3:30, τα ένοπλα ΜΑΤ των ΕΕ-χούντας Μητσοτάκη ξεκίνησαν επίθεση με βόμβες κρότου και χημικά από την οδό Μητροπόλεως, όπως είχαν κάνει και την περασμένη Κυριακή.

Κάτω η Κυβέρνηση των Δολοφόνων – φοιτητικό πανό σήμερα στην πορεία από τη Σταδίου. (Φωτο Ε.Α.)

Αλλά σήμερα ήταν μια πολύ διαφορετική μέρα με τις δεκάδες χιλιάδες αποφασισμένους μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, νεολαία και εργαζομένους στην πλατεία που είχαν γίνει η φωνή εκδίκησης των νεκρών!

“Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι!”, “δολοφόνοι, δολοφόνοι!”, “Μητσοτάκη κάθαρμα!” φώναξαν οι διαδηλωτές!

Νεαροί μαυροφόροι άρχισαν να πετούν νεράντζια, πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ. Οι μαθητές φώναξαν, «Μη φεύγετε, είμαστε πολλοί!». Οι διαδηλωτές παράμειναν και αντεπιτέθηκαν στα ΜΑΤ που οπισθοχώρησαν!

Η κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστήμιου Αθήνας με κεντρικό σύνθημα “Δολοφόνοι – θα σας ανατρέψουμε!” (Φωτο Ε.Α.)

Διμοιρία ΜΑΤ αποφάσισε να εφορμήσει με χημικά από το Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη στις μερικές χιλιάδες διαδηλωτές νεολαία της πλατείας (οι «ατρόμητοι μαχητές» των συνδικαλιστών και των Αριστερών είχαν φύγει …).

Έφαγαν κι αυτοί τα μούτρα τους! Ούτε καν στην άσφαλτο της λεωφόρου δεν έφτασαν από τον καταιγισμό από νεράντζια, πέτρες και μολότοφ. Οπισθοχώρησαν με την ουρά στα σκέλη, σκυλιά που φυλάν τα αφεντικά τους!  

ΜΑΤ προσπαθούν με χημικά να μπουκάρουν στην κατάληψη της Πρυτανείας. Απέτυχαν παταγωδώς και νικήθηκαν από τους φοιτητές/τριες! (Φωτο Μάριος Λώλος)

Στα Προπύλαια τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά για να μπουν μέσα στην κατάληψη του χτιρίου του Πανεπιστήμιου Αθήνας. Και εδώ ηττήθηκαν και οπισθοχώρησαν!

Για πρώτη φορά η πορεία δεν διαλύθηκε, διαλύθηκαν τα ΜΑΤ!

Νεαροί αντεπιτίθενται στα ΜΑΤ έξω από τη Βουλή. (Φωτο Μάριος Λώλος)

Το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα τώρα ετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις που πρέπει να φτάσουν στην ανατροπή του Μητσοτάκη!

Γυναίκες με πλακάτ στην Πανεπιστημίου. (Φωτο Ε.Α.)

Τα Εργατικά Κέντρα και η ΑΔΕΔΥ, που κάλεσαν την 24ωρη απεργία, να κηρύξουν Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας! Η χούντα Μητσοτάκη θα προσπαθήσει με τα νύχια, δόντια, ΜΑΤ, ΓΣΕΕ και οτιδήποτε άλλο να κρατηθεί στην εξουσία. Πρέπει να ανατραπεί το γρηγορότερο!

ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ 25, ΚΚΕ και άλλα κόμματα της Αριστεράς, αντί να βγουν και να απαιτήσουν την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, μιλάν για οτιδήποτε άλλο!   

Μαθητικό μπλοκ από τον Πειραιά στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Όχι εκλογές! Για κυβέρνηση εργαζομένων και νεολαίας, για επανεθνικοποίηση της HELLENIC TRAIN, των εταιρειών ενέργειας, της ΔΕΗ, των λιμανιών και αεροδρομίων, των μεγάλων επιχειρήσεων τροφίμων, των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο και διαχείριση.

Συγκρότηση Επιτροπής για τη σφαγή στα Τέμπη από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, γονείς και μαθητές – όχι στην Επιτροπή της χούντας Μητσοτάκη, όχι στην ταξική «ανεξάρτητη δικαιοσύνη»! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s