ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΩΡΑ!

Μαθητές/μαθήτριες έγιναν η φωνή των νεκρών. Σήμερα βρίσκονται στην πρωτοπορία της Γενικής Απεργίας ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη! Από τη μαθητική πορεία στον Πειραιά την περασμένη Δευτέρα. (Φωτο news.gr)

3,5 ΕΚΑΤ. ΧΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ!

Από τη χτεσινή κολοσιαία απεργιακή πορεία 700.000 στο Παρίσι ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Προέδρου Μακρόν. Γυναίκες ντυμένες με εργοστασιακές φόρμες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Σήμερα στο Παρίσι – όπως σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις – νέα πορεία για τη Διεθνή Μέρα της Γυναίκας και το Σάββατο διαδήλωση της νεολαίας. Το καθεστώς Μακρόν απειλείται! (Φωτο Sarah Maissonier)

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και γυναίκες θα συμμετάσχουν μαζί με την εργατική τάξη στη σημερινή 24ωρη Γενική Απεργία και θα διαδηλώσουν στην Αθήνα (ώρα 12 στο κέντρο) και στις πόλεις της Ελλάδας μαζί ως η φωνή των νεκρών της σφαγής στα Τέμπη, ενάντια στις εγκληματικές ιδιωτικοποιήσεις των Μνημονίων, ενάντια στην αιματοβαμμένη λαομίσητη χούντα Μητσοτάκη.

Προμηνύεται μια τεράστια Γενική Απεργία και πορεία στην Αθήνα καθώς η οργή μεταμορφώθηκε σε αγώνα που πρέπει να δικαιωθεί με την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη!

Χτεσινό tweet μαθητών/τριών της πόλης Λιόν από τις καταλήψεις/κλεισίματα σχολείων για συμμετοχή στις απεργιακές πορείες.

Χτες στη Γαλλία 3,5 εκατομμύρια εργατική τάξη και νεολαία πήραν μέρος στις πορείες σε περίπου 270 πόλεις. Ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα! Εκατοντάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους των μητροπολιτικών εργατουπόλεων Λιόν, Μασαλία, Τουλούζ ενώ στο Παρίσι διαδήλωσαν 700.000 σύμφωνα με την εργατική ομοσπονδία CGT.

Σήμερα Τετάρτη στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πορεία στη Διεθνή Μέρα Γυναίκας και το Σάββατο στους δρόμους θα ξαναβγεί η νεολαία για να δώσει άλλο ένα χτύπημα στο καθεστώς Μακρόν που χαροπαλεύει.

Από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την περασμένη Κυριακή. (Φωτο Ε.Α.)

Η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και των άλλων μεγάλων πόλεων κήρυξαν 24ωρη Γενική Απεργία, όμως η προδοτική γραφειοκρατική ηγεσία στη ΓΣΕΕ αρνήθηκε! Όπως είχε αρνηθεί να παλέψει ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στα Μνημόνια.

Η 24ωρη Γενική Απεργία πρέπει να απαιτήσει την ανατροπή της μνημονιακής χούντας Μητσοτάκη – της αιματοβαμμένης κυβέρνησης της ακρίβειας, του πολέμου ΕΕ και ΝΑΤΟ, της διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, των μισθών πείνας, της ανεργίας, της φτώχειας, της αρπαγής σπιτιών και μαγαζιών, των ιδιωτικοποιήσεων, των υποκλοπών της βίας των ΜΑΤ.

Μια 24ωρη Γενική Απεργία δεν φτάνει! Απαιτείται συνεχής αγώνας με οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής Μνημονίων, ΕΕ και χούντας Μητσοτάκη!

Από την επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση της Κυριακής. (Φωτο Μάριος Λώλος)

Η νεολαία και τα εργατικά σωματεία να απαιτήσουν την επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων, των εταιρειών ενέργειας και της ΔΕΗ, των λιμανιών και αεροδρομίων, χωρίς αποζημίωση και λειτουργία με έλεγχο και διαχείριση από τους εργαζόμενους.

Μόνο αν ανατραπεί η χούντα Μητσοτάκη και το σύστημα της, δεν θα υπάρξει συγκάλυψη της σιδηροδρομικής σφαγής στα Τέμπη.  

Όχι στην Επιτροπή της χούντας Μητσοτάκη, καμιά εμπιστοσύνη στην «ανεξάρτητη» ταξική αστική Δικαιοσύνη!

Φοιτητικό πανό στη συγκέντρωση της Κυριακής έξω από τη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Τα σωματεία σιδηροδρομικών, οι σύλλογοι φοιτητών, οι γονείς των αδικοχαμένων να συγκροτήσουν της δική τους Επιτροπή Εργαζομένων και Φοιτητών με συμβούλους διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες και σε συνεργασία με το αμερικανικό και ευρωπαϊκό εργατικό κίνημα.  

Με το συνεχή αποφασιστικό αγώνα και τις καταλήψεις των σπουδαστών παραστατικών τεχνών και των καλλιτεχνών, η νεολαία βγήκε μαζικά στους δρόμους για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος.

Τώρα η εργατική τάξη, οι μαθητές και οι γυναίκες βγαίνουν στους δρόμους με οργή ανατροπής της κυβέρνησης, όπως απαίτησαν προχτές Κυριακή 30.000 έξω από τη Βουλή.

Η νεολαία θα συντρίψει τα ΜΑΤ, μαζί με τα Μνημόνια της ΕΕ, για την ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, με αγώνα διαρκείας ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη στο δρόμο για κυβέρνηση εργαζομένων και ανατροπής της καπιταλισμού με συγκρότηση επαναστατικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς. –

ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΖΕΝΙΝ!

Διαδήλωση της παλαιστινιακής νεολαίας στη Ραμάλα το Μάη 2022 κατά των δολοφονιών του σιονιστικού στρατού. (Φωτο The News Line)

Χτες Τρίτη ο σιονιστικός ισραηλινός στρατός κατοχής εισέβαλε ξανά στην πόλη Τζενίν και δολοφόνησε τουλάχιστον 6 Παλαιστίνιους και υπήρξαν 10 τραυματίες. Η νεολαία και τα εργατικά σωματεία πρέπει να κινητοποιηθούν ενάντια στο ρατσιστικό Ισραήλ και στο φίλο τους Μητσοτάκη. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s