ΟΛΟΙ/ΕΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΑΖΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Μαθητές χτες το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε μαζική αποφασιστική αντικυβερνητική πορεία στην πόλη με πλακάτ “Δεν ήταν ατύχημα – ήταν κρατική δολοφονία”. (Φωτο Γιάννης Κέμμος)

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ!

TΕΡΑΣΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, Η CGT ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ 3,5 ΕΚΑΤ. ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, 700.000 ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ!

Απεργιακά οδοφράγματα στο λιμάνι της Ρεν σήμερα το πρωί. (Φωτο CGT)
Απεργοί σιδηροδρομικοί σήμερα Τρίτη πρωί στο σταθμό του Παρισιού Γκαρ νε Λιόν. (Φωτο tweet viniac)

Σήμερα εκατομμύρια εργαζόμενοι/νες και νεολαία στη Γαλλία είναι σε Γενική Απεργία και στους δρόμους ενάντια στην κυβέρνηση Μακρόν, αύριο Τετάρτη – Διεθνή Μέρα Γυναίκας – στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες θα συμμετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία και διαδηλώσουν στους δρόμους των πόλεων.

Η οργή της νεολαίας, των μαθητών/τριών και φοιτητών/τριών, και της εργατικής τάξης μετατράπηκε σε αγώνα που πρέπει να οδηγήσει στην ανατροπή της λαομίσητης χούντας Μητσοτάκη.   

Πανό οργής, αποφασιστικότητας και αγώνα στον αγώνα μπάσκετ τής Κυριακής Ιωνικός – ΑΕΚ. Νεολαία, φίλαθλοι, εργάτες ενωμένοι για την ανατροπή της λαομίσητης μνημονιακής χούντας Μητσοτάκη! (Φωτο Γιώργος Ματθαίος)

Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και των άλλων μεγάλων πόλεων κήρυξαν 24ωρη Γενική Απεργία όπως και η ΑΔΕΔΥ. Η προδοτική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ αρνήθηκε! 

Ο Μητσοτάκης με τις διαταγές της ΕΕ τώρα προχωρά για την ιδιωτικοποίηση του νερού!

Τα μισητά ΜΑΤ επιτίθενται προχτές Κυριακή στην αντικυβερνητική συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Η νεολαία θα τα τσακίσει. (Φωτο Μάριος Λώλος)

Η 24ωρη Γενική Απεργία πρέπει να απαιτήσει την ανατροπή της μνημονιακής χούντας Μητσοτάκη – της αιματοβαμμένης κυβέρνησης της ακρίβειας, του πολέμου, της διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, των μισθών πείνας, της ανεργίας, της φτώχειας, της αρπαγής σπιτιών και μαγαζιών, των ιδιωτικοποιήσεων, των υποκλοπών, της βίας των ΜΑΤ.

Τα πανό των σωματείων της Hellenic Train στη χτεσινή μεγαλειώδη αντικυβερνητική συγκέντρωση στο Σύνταγμα. (Φωτο Ε.Α.)

Να απαιτήσει την επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων, των εταιρειών ενέργειας και της ΔΕΗ, χωρίς αποζημίωση και λειτουργία με έλεγχο και διαχείριση από τους εργαζόμενους.

Μόνο αν ανατραπεί η χούντα Μητσοτάκη και το σύστημα της, δεν θα υπάρξει συγκάλυψη της σιδηροδρομικής σφαγής στα Τέμπη.  

Όχι στην Επιτροπή της χούντας Μητσοτάκη, καμιά εμπιστοσύνη στην «ανεξάρτητη» ταξική Δικαιοσύνη!

Από την απεργιακή κινητοποίηση στο Παρίσι στις 7 Φλεβάρη για την απόσυρση του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης μειοψηφίας του Προέδρου Μακρόν. (Φωτο Julien de Rosa)

Τα σωματεία σιδηροδρομικών, οι σύλλογοι φοιτητών, οι γονείς των αδικοχαμένων να συγκροτήσουν της δική τους Επιτροπή Εργαζομένων και Φοιτητών με σύμβουλους διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες και σε συνεργασία με το αμερικανικό και ευρωπαϊκό εργατικό κίνημα.  

Με το συνεχή αποφασιστικό αγώνα και τις καταλήψεις των σπουδαστών παραστατικών τεχνών και των καλλιτεχνών, η νεολαία βγήκε μαζικά στους δρόμους για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος.

Φοιτητικό πανό στη προχτεσινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Τώρα νεολαία και εργατική τάξη ενωμένοι βγαίνουν στους δρόμους με οργή ανατροπής της κυβέρνησης όπως απαίτησαν προχτές Κυριακή 30.000 έξω από τη Βουλή.

Μια 24ωρη δεν αρκεί. Απαιτείται Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας συντριβής μνημονιακών ιδιωτικοποιήσεων και της χούντας Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

Η νεολαία θα τσακίσει τα ΜΑΤ, μαζί με τα Μνημόνια της ΕΕ, για την ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, με αγώνα διαρκείας συντριβής της χούντας Μητσοτάκη στο δρόμο για κυβέρνηση εργαζομένων και ανατροπής του καπιταλισμού με συγκρότηση επαναστατικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς. –

ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΙΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΙΝ!

Διαδήλωση στη Ραμάλα το Μάη 2022 ενάντια στις δολοφονίες του Ισραηλινού Στρατού κατοχής (Φωτο The News Line)

Μετά το πογκρόμ των αποίκων σιονιστών φασιστών στο παλαιστινιακό χωριό Χαουάρα, στην 1 Μάρτη, σήμερα Τρίτη πρωί ο Ισραηλινός Στρατός εισέβαλε στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης και δολοφόνησε τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιους ενώ τραυμάτισε δέκα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s