50.000 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Άποψη της σημερινής συγκέντρωσης στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ!

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Με μια τεράστια αντικυβερνητική συγκέντρωση οργής 50.000 σήμερα Κυριακή το μεσημέρι μπροστά στη Βουλή, η εργατική τάξη και νεολαία καταδίκασε τη χούντα Μητσοτάκη, τις ιδιωτικοποιήσεις και την Hellenic Train για τη σιδηροδρομική σφαγή της περασμένης Τρίτης.

Το συλλαλητήριο κάλεσαν τα τρία εργατικά σωματεία στην Hellenic Train (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) που βρίσκονται σε πανελλαδική απεργία.

Άποψη της σημερινής συγκέντρωσης στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Μετά τις αγωνιστικές ομιλίες των προέδρων των σωματείων, μια φοιτήτριας και εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων Πειραιά και Αθήνας, ο Πρόεδρος προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε τη λήξη του συλλαλητηρίου και ότι δεν θα κατατεθεί ψήφισμα στη Βουλή, “καταθέτουμε το αίμα των θυμάτων” είπε.

Αλλά κανείς από τους χιλιάδες μπροστά στη Βουλή, στη Όθωνος, στην Βασιλέως Γεωργίου, στις λεωφόρους Αμαλίας και Σοφίας και στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος κινήθηκε! Όλοι/ες με τα δεκάδες πανό τους παράμειναν στις θέσεις τους.

Και φώναζαν: ΔΟΛΟΦΟΙΝΟΙ!, και ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ!

Αποζητούσαν κάτι πολύ περισσότερο από φλογερές ομιλίες, που όμως δεν έβαλαν ζήτημα ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη ούτε την εθνικοποίηση της Hellenic Train.

Ένα από τα πανό των σιδηροδρομικών σωματείων στη σημερινήςσυγκέντρωσηςστη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Όμως δεν υπήρξε καμιά πρόταση από την πλατφόρμα των ομιλητών. Μετά περίπου μισή ώρα από τον τερματισμό των ομιλιών, τα ΜΑΤ χτύπησαν με χημικά και κροτίδες λάμψης στο κάτω μέρος της πλατείας, οδός Μητροπόλεως, για να διαλύσουν την πορεία των δεκάδων χιλιάδων που μπορούσε να εξελιχτεί σε μια πολιτική εξέγερση!

Με συνεχή βομβαρδισμό χημικών τα ένοπλα ΜΑΤ κυνήγησαν καμιά 50ριά παιδιά που τους πετούσαν πέτρες, νεράντζια και καμιά μολότοφ. Τα ΜΑΤ διέσπασαν τη συγκέντρωση. Μεγάλος μέρος με τα πανό των οργανώσεων κινήθηκε συγκροτημένα προς την Ομόνοια ενώ τους ακολούθησαν τα ΜΑΤ με συνεχείς ρίψεις χημικών.

Μπροστά στη Βουλή όμως παράμειναν μερικές χιλιάδες που δεν έφευγαν ακόμη και 2 ώρες μετά τις επιθέσεις των ΜΑΤ.

Η ανοιχτή συνέλευση των εργατικών σωματείων της HELLENIC TRAIN που βρίσκονται σε διαρκή απεργία και ζήτησαν από ΓΣΕΕ και Εργατικά Κέντρα να κηρύξουν ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την Τετάρτη 8 Μάρτη. (Φωτο Ε.Α.)

Οι συνδικαλιστές των σιδηροδρομικών κατέφυγαν στον Εθνικό Κήπο όπου πραγματοποίησαν ανοιχτή συνέλευση των τριών σωματείων παρουσία εκατοντάδων εργαζομένων.

Αποφάσισαν τη συνέχιση της πανελλαδικής απεργίας και κάλεσαν τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά να κηρύξουν ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ αυτή την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος 1 το μεσημέρι μαζί με τους φοιτητές και τις γυναικείες οργανώσεις για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Άποψη της σημερινής συγκέντρωσης στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Τώρα είναι η ώρα οργάνωσης της οργής της νεολαίας και της εργατικής τάξης σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή των Μνημονίων ιδιωτικοποιήσεων της ΕΕ, και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη, για εθνικοποίηση της Hellenic Train και των τραπεζών με κυβέρνηση εργαζομένων. –    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s