ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΦΑΓΗΙ

Από τη μαζική σημερινή πορεία φοιτητικών συλλόγων και μαθητών στην Αθήνα που κάλεσε η ΚΝΕ. (Φωτο Ε.Α.)

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ!

ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Μαζικές και μαχητικές πορείες και συγκεντρώσεις οργής σήμερα Παρασκευή στις πόλεις όλης της Ελλάδας από νεολαία, φοιτητές, μαθητές και γονείς καταδίκασαν τη χούντα Μητσοτάκη για τη σιδηροδρομική σφαγή στα Τέμπη, την περασμένη Τρίτη αργά το βράδυ, με θύματα πάνω από 100 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Το φοιτητικό πανό στην κορυφή της σημερινή πορείας στην Αθήνα. (Φωτο Ε.Α.)

Στην Αθήνα πάνω από 7.000 φοιτητές/τριες και μαθητές/τριες συμμετείχαν σε δυναμική πορεία, από τα Προπύλαια στη Βουλή και στα γραφεία της Hellenic Train που κάλεσαν το ΜΑΣ και η ΚΝΕ, με πολλά αυτοσχέδια πανό και πλακάτ και συνεχή συνθήματα όπως, “Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας”, “Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί! – Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!”, Προδιαγεγραμμένο έγκλημα κι ένοχοι γνωστοί – Ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή!”, “ ‘Το πάμε κι όπου βγει’ δεν βγαίνει πουθενά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά”.

Όμως ούτε ένα σύνθημα, ούτε ένα πανό για εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων, για καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, για Γενική Απεργία για να γίνει η οργή της νεολαίας δύναμη ανατροπής των αιματοβαμμένων πολεμοκάπηλων χούντας Μητσοτάκη, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ (2/3/23), καλεί σε “συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας” και προτείνει σχηματισμό “συνθημάτων με τσάντες”, διεκδίκηση “δωρεάν μεταφορών” και “αιμοδοσίες”, αντί να καλέσουν νεολαία, εργατική τάξη και αγρότες στην οργάνωση της ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη με Γενική Απεργία!

Πανό από το μαθητικό μπλοκ της σημερινής πορείας στην Αθήνα όπου πλειοψηφούσαν πολύχρωμα πανό και πλακάτ με το “Πάμε κι όπου βγει…” (Φωτο Ε.Α.)

Οι υποστηριχτές ΣΥΡΙΖΑ, που ξεπούλησε τους σιδηροδρόμους το 2017 με εντολή των Μνημονίων ΕΕ και ΔΝΤ που υπόγραψε, οργανώνουν σήμερα μια απολίτικη “σιωπηρή διαμαρτυρία” όταν η κατάσταση απαιτεί τις πιο δυνατές φωνές, πορείες και απεργίες για την τιμωρία των υπεύθυνων της σφαγής (Hellenic Train και κυβέρνηση) και συντριβή των Μνημονίων και της χούντας Μητσοτάκη.  

ΜΑΤ εξορμούν με χημικά και γκλομπ εναντίον διαδηλωτών μπροστά στη Βουλή μετά την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από τα Προπύλαια. Η “σιωπηρή διαμαρτυρία” των διοργανωτών απαντήθηκε με την ηχηρή βίαιη επέλαση των πραιτοριανών της χούντας Μητσοτάκη! (Φωτο Τατιάνα Μπόλαρη)

Σήμερα το απόγευμα η χούντα Μητσοτάκη ανακοίνωσε τριμελή (ένα νομικό και δυο πανεπιστημιακούς) “Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη” με υπεύθυνο τον Υπουργό Επικρατείας και τώρα μεταφορών Γ. Γεραπετρίτη τον πιο πιστό συνεργάτη του Μητσοτάκη!

Πανό της Αριστερής Συσπείρωσης στη συγκέντρωση που οργάνωσε χτες Πέμπτη στα γραφεία της Hellenic Train το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Ακολούθησε – παρά τη δυνατή βροχή – πορεία στη Βουλή με συμμετοχή πάνω από 2.000. (Φωτο Ε.Α.)

Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να απορρίψει αυτή την Επιτροπή της χούντας Μητσοτάκη και να συγκροτήσει άμεσα επιτροπή συνδικαλιστών, εργαζομένων και φοιτητών που θα συνεργαστούν με διεθνώς αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες που θα αποκαλύψουν τις αιτίες και τους ενόχους της σφαγής.

Δημοσίευμα του ιστότοπου Investigate Europe για τα τρένα της Hellenic Train και τα μυστικά συμβόλαια με την Ελληνική Κυβέρνηση, τότε η κοινοβουλευτική μνημονιακή χούντα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. (Φωτο Ε.Α.)

Ήδη είναι γνωστό εδώ και ένα χρόνο δημοσίευμα (18/2/2022
https://www.investigate-europe.eu/en/2022/etr470-train-switzerland-greece-italy-trainose/
) στο οποίο καταγγέλεται η ακαταλληλότητα των σιδηροδρομικών συρμών που εγκατέστησε στην Ελλάδα η Hellenic Train (ιδιοχτησία των κρατικών Ιταλικών Σιδηροδρόμων) με μυστικά συμβόλαια με την τότε προδοτική «κυβέρνηση της Αριστεράς» ΣΥΡΙΖΑ.  

Με κοινή απόφαση των τριών εργατικών σωματείων στη Hellenic Train η απεργία συνεχίζεται και θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος μεθαύριο Κυριακή 5 Μάρτη ώρα 11 το πρωί. –

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ “Οι Αγωνιστικές Κινήσεις, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και η Μαθητική Αντίσταση καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε το μπλοκ της Μαθητικής Αντίστασης και των Αγωνιστικών Κινήσεων από την «περιφρούρηση» της ΚΝΕ. Μιας «περιφρούρησης»που ποτέ δεν έχει περιφρουρήσει τίποτα από τις δυνάμεις καταστολής και μόνη της εμπειρία είναι να τραμπουκίζει δυνάμεις του κινήματος. Σαν άλλοι ταξιθέτες και τραμπούκοι προσπάθησαν να μας απαγορεύσουν να ανοίξουμε το πανό μας και να διαδηλώσουμε μαζί με μαθητικά μπλοκ. Προσπάθησαν μάλιστα να σκίσουν το πανό πέταξαν κάτω κινητά τηλέφωνα, που τραβούσαν τα όσα συνέβαιναν. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοί οι «αριστεροί μπράβοι» προσπαθούν να απαγορεύσουν σε μαθητές και φοιτητές με πολιτική άποψη που διαφέρει από την δική τους να ανοίξουν πανό και να διαδηλώσουν. Επιδιώκουν και με οργανωτικούς όρους να φιμώσουν κάθε πολιτική άποψη που θέλει να προτάξει την πάλη και τη συνέχιση του αγώνα. (…)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s