«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΥ!» ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ! – ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ! 

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παίδων στη σημερινή απεργιακή πορεία με το πανό τους ενάντια στην απόσπαση και ιδιωτικοποίηση της ογκολογικής κλινικής. (Φωτο Ε.Α.)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ! ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΣΕΗ!

ΟΜΟΣΠΟΝΙΕΣ & ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Πάνω από 1.500 νοσηλευτές, προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων, εργαζόμενοι ΕΚΑΒ και γιατροί συμμετείχαν στη σημερινή απεργιακή πορεία, της πανελλαδικής πανυγειονομικής 24ωρης απεργίας, από την πλατεία Μαβίλη μέσω Βουλής στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του ΕΣΥ από τη χούντα Μητσοτάκη.

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία νοσοκομειακών. (Φωτο Ε.Α.)

Στην πορεία που κάλεσε η ΠΟΕΔΗΝ και συμμετείχε η ΕΙΝΑΠ, πήραν μέρος με τα πανό τους σχεδόν όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, οι καθαρίστριες του νοσοκομείου Πάτρας, και συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Συνθήματα στην πορεία: “Πλεύρη στο σπίτι σου να πας!”, “Δώστε λεφτά για την υγεία!”, “Αγώνας διαρκείας θα είναι η απάντηση στον Υπουργό Υγείας!”, “Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στο κλείσιμο νοσοκομείων!”, “Μονιμοποιήσεις και προσλήψεις – όχι ιδιώτες και απολύσεις!”, “Όλοι οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά!”, “Έξω οι εργολάβοι απ’ τα νοσοκομεία!” κ.α.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στην ομιλία του στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, κατάγγειλε ότι κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας προωθούν στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο κλινικές για τον παιδικό καρκίνο αφαιρούνται από το Νοσοκομείο Παίδων και «ενσωματώνονται» στο ιδιωτικό «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”»!

Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. (Φωτο Ε.Α.)

Ο Γιαννάκος τόνισε τις ενέργειες της κυβέρνησης Μηστοτάκη να μετατρέψει νοσοκομεία σε κέντρα υγείας με κλεισίματα και απολύσεις.

Στην απεργιακή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται:

“Στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων κλείσανε 10 νοσοκομεία πριν 10 χρόνια και από τότε μεθοδεύεται η συρρίκνωση–συγχώνευση- κατάργηση 35 νοσοκομείων που απώλεσαν τη νομική αυτοτέλεια καθώς επίσης και άλλων νοσοκομείων της περιφέρειας. Εάν δεν ήταν οι αντιδράσεις των σωματείων, των κατοίκων και της ΠΟΕΔΗΝ πολλά εξ’ αυτών θα είχαν μετατραπεί σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου. …
Δεν μπορεί οι δημόσιες δαπάνες υγείας να παραμένουν στο 5% του ΑΕΠ (Μ.Ο. χώρες Ευρώπης 7,5% του ΑΕΠ). Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα νοσοκομείο υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρό. Δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης, συντήρησης του εξοπλισμού και των υποδομών.”

Η αντιπροσωπεία των καθαριστριών από το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στη σημερινή πορεία. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θέλει να τις απολύσει και να επιβάλει εργολαβικούς εργαζόμενους. (Φωτο Ε.Α.)

Ο Γιαννάκος ανάφερε ότι, “δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή. Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ”. Ανέφερε επίσης ότι το ΣτΕ αποφάσισε ότι οι εργαζόμενοι που ήταν σε “αναστολή εργασίας” μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα.

Ο Γιαννάκος κατέληξε την ομιλία του ζητώντας ακόμη περισσότερο αγώνα και από την κυβέρνηση και τα κόμματα να φροντίσουν για επίλυση του θέματος.

Και αυτή είναι η πολιτική της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων εργατικών ομοσπονδιών που οργανώνουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις με χαραχτήρα απλής διαμαρτυρίας.

Πανό απεργών νοσοκομειακών έξω από το Υπουργείο Υγείας σήμερα. (Φωτο Ε.Α.)

Η υπεράσπιση του ΕΣΥ και των δημόσιων νοσοκομείων είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας. Δεν αρκούν οι 24ωρες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και ψευδαισθήσεων.

Σκοπός των μνημονιακών κυβερνήσεων – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ – είναι η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας: νοσοκομεία με ιδιώτες γιατρούς, εργολαβικούς εργαζόμενους, ιδιωτικά χειρουργεία!

Είναι ώρα η ΠΟΕΔΗΝ να καλέσει σε πανεργατική πανελλαδική συνέλευση όλων των ομοσπονδιών και σωματείων για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, για τη συντριβή των Μνημονίων και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη. – 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! 

Απεργός εργαζόμενος μετά από χτύπημα στο κεφάλι από γκλομπ των ΜΑΤ σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας. (Φωτο 902.gr)

Διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλομπ, χημικά και κλωτσιές (όπως ακριβώς προχτές στο Μέγαρο Μουσικής) σε εργαζόμενους από τους κλάδους τουρισμού και επισιτισμού σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων πραγματοποιούσε απεργιακή συγκέντρωση για ΣΣΕ και υπεράσπιση του 8ωρου.

Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας. (Φωτο 902.gr)

Τα ΜΑΤ χτύπησαν στα κεφάλια των εργαζομένων και συνέλαβαν τον Γιώργο Στεφανάκη, πρόεδρο του Συνδικάτου και το Νίκο Λαβαντσιώτη, πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου στην εταιρεία  «ΣΕΛΕΚΤ», και τους μετέφεραν στο ΑΤ Ακρόπολης.
Με πορεία στο αστυνομικό τμήμα οι εργαζόμενοι απαίτησαν και πέτυχαν την απελευθέρωση τους. 

Σπουδαστές, μαθητές και φοιτητές στη σημερινή αγωνιστική συναυλία έξω από την κατάληψη του Εθνικού Θεάτρου. (Φωτο Ε.Α.)

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΤΣΙΛΛΕΡ) ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Πάνω από 500 σπουδαστές, φοιτητές και μαθητές παρακολούθησαν συναυλία μουσικών σχημάτων σπουδαστών και μαθητών – από τα μουσικά σχολεία Πειραιά και Άλιμου κ.α. – σήμερα το απόγευμα έξω από το Εθνικό Θέατρο που βρίσκεται σε κατάληψη.

Δεκάδες πανό στο χώρο της συναυλίας από σπουδαστές σχολών, φοιτητικές σχολές και σχολεία.

Μεγάλος ενθουσιασμός και απόλυτη αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος και του Νόμου της χούντας Μητσοτάκη.

Με απόφαση Γενική Συνέλευσης ο ΣΕΗ αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα και νέες κινητοποιήσεις:

  • Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12.00 μμ
  • Παρασκευή 24 Φεβρουάριου, συνάντηση με ΕΝΘΕΠΑ για ΣΣΕ 
  • Σαββατοκύριακο, συντονισμός με σπουδαστές για ευρωπαϊκή ημέρα δράσης – “κατάληψη” Πλατείας Συντάγματος
  • Καθαρά Δευτέρα, συναυλία στα προπύλαια ή το σύνταγμα 

Το πλήρες κείμενο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης απόφαση στο sei.gr

Από τη σημερινή συναυλία στο Εθνικό Θέατρο. (Φωτο Ε.Α.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s